Mitt kosthold

16. april 2014

God påske alle sammen! Det er mange som spør meg om kostholdet mitt, så tenkte det kunne passe seg med et eget innlegg om det her på bloggen. Jeg har delt opp dette innlegget i forskjellige deler, som dere kan se, og dere får da et mer helhetlig bilde av mitt kosthold. Mitt kosthold er ikke basert på noen form for dietter slik som lavkarbo etc, men jeg spiser riktig nok en del kalorifattig mat. De dagene jeg ikke trener pleier jeg å ligge på et inntak av ca. 1600 kalorier, og de dagene jeg trener ligger jeg på ca. 1800 kalorier. Lørdager er kosedagen min, og da ligger jeg som regel på ca. 2000 – 2200 kalorier. På lørdager spiser jeg vanlig godteri og slikt etter kl 20. Jeg tenker at man ikke alltid kun skal spise lettprodukter, og bruker derfor både fløte og smør i maten min av og til. Jeg tror at hjernen og kroppen har god bruk for melkefettet. Min filosofi er generelt sett at alt er lov bare man spiser med måte, og at jeg skal ha i meg nok proteiner, karbohydrater, fett, melk, frukt, vann og grønnsaker hver dag.

Mat jeg spiser omtrent hver dag

Enkelte matvarer forsøker jeg å få i meg hver dag, fordi jeg mener det er godt for helsen. Jeg starter som regel gjerne dagen med en Skyr og grønnsaker (gjerne kålrot, gulrot eller agurk). Forsøker å få i meg over 300 gram grønnsaker hver dag, noe som utgjør 2-4 grønnsaker, avhengig av hvor stor og tung grønnsaken er. Derfor er det bra å begynne dagen med litt grønt, så man får fordelt det litt utover. Jeg spiser også som regel 200-300 gram frukt og bær hver dag. Da går det mest i epler, appelsin, sitron, banan, jordbær, blåbær, bringebær, druer, plommer, ananas, mango og kiwi. Jeg spiser også havregrøt nesten hver dag, spesielt før trening. Jeg fungerer ikke skikkelig på trening uten å ha spist havregrøt ca. en time før. Som tilsetning i havregrøten bruker jeg ofte nøtter, mørk sjokolade, lett eplesyltetøy og kanel. Nøtter og mørk sjokolade spiser jeg hver dag, det er godt for hjernen og hjertet. Jeg velger alltid mørk sjokolade med over 80% kakao. Ellers drikker jeg minst et glass skummet melk hver dag og helst over to liter vann. Begynner alltid dagen med en stor flaske vann før frokost. Som lunsj, frokost og mellommåltid spiser jeg ofte Rugsprø-knekkebrød. Jeg liker å bruke cottage cheese, Philadelphiaoster, Snøfrisk, skinke, kalkunfilet, skinkeost og leverpostei til pålegg. Jeg tar tran og sanasol hver dag.

Mat jeg spiser flere ganger i uken

Noen ting spiser jeg ikke hver dag, men gjerne flere ganger i uken. Et eksempel på dette er egg. Jeg lager gjerne kokt egg, omelett, stekt egg eller eggerøre. Og jeg liker å ha litt kaviar på eggene mine. Jeg lager også juice flere ganger i uken, nesten hver dag nå for tiden. Da lager jeg gjerne juice av appelsin, gulrot, epler, lime, sitron, rødbete, spinat, kiwi, ingefær og agurk. Jeg liker å prøve meg litt frem, men favoritten min er juice av appelsin eller epler og lime. Mannen min lager ofte smoothies av jordbær/blåbær/bringebær med yoghurt, banan og juice. Etter trening, spesielt de dagene jeg trener styrke eller veldig hardt, så drikker jeg en liten sjokolademelk eller lager O’boy. Jeg spiser også ofte proteinbarer etter styrketrening, eller som måltidserstatter når jeg er på farten. Da spiser jeg som regel enten Questbarer eller Nutrilettbarer.  Jeg forsøker også å spise fisk en gang i uken, i tilegg til at jeg tar tran. Egentlig liker jeg ikke fisk noe godt, men jeg vet det er viktig for kroppen. Spiser som regel laks, røkt laks, fiskegrateng eller fiskekaker. En annen ting jeg ofte spiser er speltlomper. De er geniale og kan brukes til mye forskjellig, samtidig som de har lite kalorier.

Det jeg pleier å spise til middag

Middager er alltid utfordrende, for man vil jo gjerne ha noe godt og sunt. Og helst ikke det samme hele tiden. Det blir fort slik at man gjerne har det samme til middag enkelte ukedager, men jeg prøver å variere en del dager i alle fall. Og prøver ut en ny rett i allefall et par ganger i måneden. Hos oss er speltlompepizza en storfavoritt, og det har vi gjerne på mandager med salat ved siden av. Fredager har vi omtrent alltid taco, der jeg enten ikke tar tortillas eller bare tar en stykk. Lørdager har vi noe godt, som pizza, indrefilet og slikt. Vi er også glad i å bruke kylling, svinekjøtt og kyllingkjøttdeig kombinert med grønnsaker og karbohydrater. Vi har byttet ut all ris vi har hatt tidligere, og spiser nå kun byggris (som er utrolig digg). Vi bruker fullkornspasta, søtpotet, potet og grovt brød når vi ellers spiser karbohydrater til middag. Jeg er også  veldig glad i supper, som dere kanskje har merket. Jeg finner middagstips i kokebøker jeg låner på biblioteket, på nettet og på Instagram.

Litt sunnere kosemat

Jeg pleier ofte å kose meg litt i hverdagen. Dette mest fordi det hjelper meg fra å sprekke, men også fordi jeg mener jeg fortjener det. Jeg prøver å kutte litt ned på kosen, men av og til er lov. Når jeg koser meg i hverdagen spiser jeg ofte sjokoladekake fra Funksjonell Mat. Den er uten sukker og har mindre kalorier enn vanlig sjokoladekaker. Sammen med lettis uten sukker er det knallgodt! Gjerne med litt sukkerfri melis på toppen, også fra Funksjonell Mat. Jeg kjøper jo også mye kos på iHerb, blant annet kjøttsnacks, sjokolade, jelly beans, kjeks, drops og gelegodteri. Hver uke lager vi oss også grønnkålchips! Det er utrolig godt, men litt kalorier er det jo siden man bruker olje. Og jeg bruker også næringsgjær, som også er mye kalorier i. Eller elsker jeg (virkelig elsker) Snack a Jacks og popcornet som heter Propercorn. På lørdagskveldene koser jeg meg med vanlig godteri og potetgull.

Share:
Previous Post Next Post

10 Comments

 • victoria

  du er så flink!

  16. april 2014 at 5:44 pm Reply
 • Malin Skistad

  Du e so flink Caroline! :)

  16. april 2014 at 7:41 pm Reply
 • Ida Sundae

  Jeg er helt utrolig imponert! Du er et forbilde i matveien og naar det gjelder trening! Stolt av deg!!!

  16. april 2014 at 7:55 pm Reply
  • Caroline

   Å, tusen takk Ida! Du er også utrolig flink!

   16. april 2014 at 8:15 pm Reply
 • Maria

  For et herlig innlegg! Her er det mer enn nok inspirasjon å hente i alle fall, no doubt :)

  God påske!

  17. april 2014 at 2:03 pm Reply
 • Synne

  Oi, for en imponerende oversikt! Dette var et interessant innblikk i kostholdet, og her var det mye som fristet!

  17. april 2014 at 4:33 pm Reply
 • Ida Therese

  Dette likte jeg:) Veldig fine bilder også!

  18. april 2014 at 3:56 pm Reply
 • Anette

  Åh, eg føler på ein måte at eg og du har eit ganske likt kosthold. Mat som er laga frå botnen av. Er det noko eg ikkje et kvar dag, så er det mørk sjokolade, men egg et eg kvar dag, hah.

  28. april 2014 at 3:29 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!