Å sammenligne seg med andre

25. april 2014

Dette fine bildet er tatt av min kjære ektemann, Jørgen. Jørgen er i mine øyne det nærmeste et menneske kan komme til begrepet “perfekt”. Han er forståelsesfull, omsorgsfull, gavmild, baksnakker aldri andre, setter andres behov over egne, full av energi, hjelpsom, romantisk, tålmodig, snill og utrolig flink til å gjøre meg lykkelig. Det kan noen ganger være lett for meg å bli litt motløs av å se på han i sammenheng med meg. Jeg skulle gjerne ønske jeg var like sterk og flink som han.

Sannheten er den at jeg litt for ofte sammenligner meg med andre, og dermed mister motet litt. Jeg ser ikke mine egne resultater som enestående, men i sammenheng med andres resultater. Ta for eksempel Aurora som har gått ned 40 kg på åtte måneder! Hun ligger på 1200 kcal om dagen (1500 kcal når hun trener), og hun trener 5-7 ganger i uken. I tillegg har hun kuttet alt av chips, godteri og fet mat. Om jeg skal sammenligne meg med henne føler jeg meg ikke særlig flink. Jeg hadde aldri klart å ligge på et så lavt kaloriinntak og trent så mye i tillegg. Dessuten er hun mamma! Jeg blir kraftig imponert! Også har vi Mia som har gått ned over 15 kg siden 1. januar i år, og som trener på skumle treningssaler. Hun er en jente som hopper ut i det, som ikke bryr seg om hva andre sier. Som aldri gir seg og som har en så positiv innstilling at det er vanskelig å ikke bli misunnelig! For ikke å snakke om Helene som faktisk har gått ned 60 (!) kg!

Jeg har innsett i det siste at jeg må slutte å sammenligne meg med andre. Man kommer ingen vei ved å gjøre det. Jeg må gjøre dette i mitt tempo, og på en måte jeg kan leve med resten av livet. Det innebærer at jeg må få lov å kose meg på lørdager, trene så mye jeg orker og ellers kunne spise alt (med måte). Jeg må være fornøyd og glad over resultatene mine, for det er faktisk ikke så verst det jeg har klart fra januar og til nå:

Share:
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Siri

  Du ser så utruli bra ut Caroline :D <3

  25. april 2014 at 12:00 pm Reply
 • Carina

  Det er som du sier: SÅ viktig å gjøre ting i eget tempo. Nytter ikke å ha dårlig tid, dette er tross alt en livsstilsendring, ikke noe en bare trenger å gjøre én gang for så å gå tilbake til gamle vaner. Jeg synes du er superflink, og synes du absolutt skal være stolt av deg selv!

  25. april 2014 at 12:02 pm Reply
 • Helene

  Så flink du er Caroline:) !

  25. april 2014 at 12:07 pm Reply
 • Randi WS

  Helt riktig tenkt Caroline!
  Ta ting i ditt eget tempo, du vil få et resultat som vil vare!!
  Vi må slutte å sammenligne oss selv med andre, vi er jo tross alt helt ulike individer!
  Du er ei superherlig jente som har massevis av positive egenskaper. Om man blir for opphengt i å bli som “alle andre” kan fort disse egenskapene som gjør oss så enestående og flott bli borte. Og jeg snakker av erfaring!
  Nei mitt motto er “La de le av deg fordi du er annerledes så kan du le av dem fordi de er som alle andre”
  Passer fint både til ting som angår utseende og væremåte spør du meg ;-)
  Stå på!!!
  Varm klem fra nord ♥

  25. april 2014 at 12:23 pm Reply
 • Hilde

  Du er kjempeflink! Eg syns din metode er veldig smart – da mister ein ikkje motet så lett. Det aller viktigaste er at det skjer ein endring som ein kan leva med. Eg blir skikkelig motivert av januar til no-biletet ditt! Stå på!

  25. april 2014 at 1:26 pm Reply
 • Maria

  Du er så flink! En ting er livsstilsendringen som er helt vanvittig – jeg har fulgt deg i så mange år at jeg vet hvordan ting var før… men det at du greier å distansere deg selv fra andre og være fornøyd med egne resultater er enda bedre!

  Jeg heier på deg, snuppa :)

  25. april 2014 at 2:56 pm Reply
 • Kathrine

  Du er såååå flink! Du inspirerer og får dette til å føles gjennomførbart ut. Og det gjøt ikke de andre. Stå på. Du er flink!

  25. april 2014 at 7:04 pm Reply
 • Gitte

  Vær stolt av deg selv! Vet du, det er faktisk ofte jeg tenker på hvor flink og dedikert du er når det gjelder mat og trening. Blir inspirert til å jobbe med egne utfordringer! ^^

  Jeg jobber også med å slutte med denne konstante sammenligningen – jeg har en tendens til å tenke på hva andre gjør og hvordan de løser ting. Må ofte minne meg selv på at jeg må gjøre ting på min måte og prioritere de tingene som er viktig for meg. Det er slitsomt og lite givende å bruke tid og krefter på ting som ikke samsvarer / strider med mine indre verdier.

  25. april 2014 at 7:39 pm Reply
 • Ida Therese

  Jeg syns du er flink – sammenlignet med andre eller ikke;)

  25. april 2014 at 11:08 pm Reply
 • victoria

  Stå på! Jeg har prøvd å sammenligne meg med alt og alle, og det tar fryktelig på. Blir helt mongo av det.

  26. april 2014 at 2:45 am Reply
 • Isabella

  Kloke tanker :) Du er så fin!!! Og du kan være sykt stolt av hva du har klart så langt, veldig bra jobba!! <3

  26. april 2014 at 8:44 am Reply
 • Ida Sundae

  Jeg synes du gjør det på en veldig fornuftig måte. Du gjør det ikke altfor fort og du tillater deg å kose deg underveis. Dette går din vei! Veldig stolt av deg!

  26. april 2014 at 3:40 pm Reply
 • Benedikte

  Du er så flink, Carro! Superstolt av deg, storesøster :-*

  26. april 2014 at 5:49 pm Reply
 • Karoline

  Du er superflink og utrolig inspirerende og jeg heier på deg :) Og du har så rett så rett, man burde ikke sammenlikne seg selv med andre for jeg er flink til det selv og det er en enkel felle å falle i, men det går jo bare utover en selv. Lykke til med alt og ha en fin første mai!

  1. mai 2014 at 8:50 am Reply
 • monabysol

  Kjære Caroline.
  Du får ikke lov å miste motet selv om andre trener hardere enn deg eller spiser ferre kalorier enn deg.
  Du er utrolig flink og om du ikke går ned akkurat like fort som andre må du huske på hvor mange som trener mindre enn deg og spiser mer usunt enn deg og som ser på DEG som et forbilde.
  Hvis vi leter vil vi alltid finne folk som er penere, sprekere og i våre øyne bedre enn oss. Jeg Gjør det samme selv. Men kanskje vi skal tenke at vi er bra nok og ikke sammenligne oss med alle andre.
  Så rørende og fin beskrivelse fra deg om mannene din. DET er en ekte kjærlighets erklæring som jeg håper han har lest.
  Stå på på din måte i ditt tempo og kos deg innimellom så du ikke mister motivasjonen.
  Keep up the good work :-)

  2. mai 2014 at 8:05 pm Reply
 • Lisbeth melhus

  Så utrolig bra skrevet, “godt sagt”!
  Du gjør det på den helt riktige måten (ikke at jeg sitter med svaret), men tror nok du kommer akkurat dit DU vil med den innstillingen der :-)
  Supre resultater ser du jo på det bildet!
  You rock!!
  Ha en fin kveld

  6. mai 2014 at 8:28 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!