Svar på spørsmål om min livsstilsendring

8. mars 2014

God helg alle sammen. Jeg har nå sett igjennom spørsmålene dere har sendt inn på bloggen og Instagram, og skal prøve å svare på dem så godt jeg kan. Men, sånn utenom tema, kan ikke dere skrive litt i kommentarfeltet om hvordan det går med dere? Trener dere, og hva spiser dere når dere skal ha sunt snacks? Sånn, over til spørsmålene.

Hvor mye har du gått ned i vekt og centimeter?
Jeg pleier å skrive oppdateringer på vekt- og centimeternedgang når jeg har nådd delmål jeg har satt meg. Første delmål var minus 5 kg, og da ble jeg glad! Men kan si at jeg tror det kommer en oppdatering veldig snart.

Hva er dine mål og delmål?
Sånn bortsett fra at jeg setter meg mål og delmål i hvor mye jeg vil ned i vekt har jeg et overordnet mål om å kunne komme innenfor det som er normal BMI for min høyde og muskelmasse. Ellers har jeg satt opp noen mål slik:

Hvordan var hverdagen din og kostholdet før livsstilsendringen?
Oi, det var ikke et bra kosthold i allefall. Jeg spiste alt for lite grønnsaker, alt for store posjoner, alt for mye godteri og potetgull utenom helgene og også veldig mye fet mat. Jeg kunne spise en potetgullpose alene, mye iskrem, potet, ris, spagetti, saus og slikt. Og gjerne mange måltider om dagen. Dessuten trente jeg jo aldri. Og da mener jeg aldri.

Hva var det som gjorde at du bestemte deg for å legge om?
Det var noe som sa stopp. Kanksje et kjedelig svar, men jeg bestemte meg bare. Skikkelig. Jeg var lei av å se på meg selv i speilet som jeg var. Jeg vil ikke ende opp med medisiner for høyt blodtrykk, diabetes og hvem vet hva annet. Jeg ville ta mer vare på den kroppen jeg har blitt gitt, og jeg orket ikke være overvektig lenger. Det å være overvektig er en enorm belastning for det fysiske og psykiske. Dessuten var jeg sliten hele tiden, og hadde aldri overskudd. Og nå var tiden fin for å starte en livsstilsendring. Jeg har flyttet inn hos Jørgen, har greit stabil økonomi og mye tid til trening og kosthold som student.

Hvor mye har den nye livsstilen din kostet?
Haha, det er et godt spørsmål. Jeg liker å dele det inn i det jeg kaller “nødvendige kostnader” og “frivillige kostnader”. De nødvendige kostnadene mener jeg har vært veldig viktig for at jeg har klart å komme dit jeg er i dag, og som jeg mener er nødvendig for alle overvektige som vil endre livsstilen. De frivillige kostandene er det man kjøper fordi det hjelper på, men man trenger det nødvendigvis ikke. Nå vet jeg ikke helt nøyaktig hvor mange penger jeg har brukt, men har laget en oversikt over det som har blitt kjøpt og betalt de siste månedene.

Hva har vært det vanskeligste med å begynne en ny livsstil?
En blanding av alt kanskje? Tror nok kanskje, om jeg må velge noe, så har det vært tøffest å begynne å trene. Jeg gikk fra null trening til to-tre treningsøkter i uken. Skal ikke legge under en stol at det var ufattelig tungt. Og de første dagene og egentlig ukene hadde jeg et vanvittig sug etter søtsaker eller bare noe å tygge på.

Har du hatt en sprekk innimellom?
Ikke ennå, faktisk. Men jeg gjør noe annet lurt! Jeg koser meg litt hver dag. Kanskje et lite glass O’boy, noe sunt godis fra iHerb eller litt sjokoladekake og is uten sukker. Dette legges inn i min kalorimengde for dagen, selvfølgelig. Men har ikke hatt den store sprekken ennå som går langt utenfor min daglige kalorimengde, selvom jeg ikke skal se bort i fra at det kommer en sprekk en dag. Det er jo helt normalt å sprekke av og til.

Kan du legge ut en oversikt over ditt treningsprogram?
Her har jeg laget til det faste programmet mitt. Som regel kan det hende jeg trener litt på tredemøllen eller elipsemaskinen utenfor denne planen, men dette er det faste treningsopplegget. Og som dere ser er det stor overvekti i cardio/kondisjonstrening. Dette er fordi jeg skal ned i vekt. Styrketreningen er for å forsøke å opprettholde den muskelmassen jeg har. Når jeg når den vekten jeg vil ha så vil jeg trene mye mer styrke.

Hva motiverer deg på dårlige dager?
Jørgen, kjæresten min, er min største motivator. Uten han tror jeg ikke jeg hadde klart dette. Så skaff deg en treningspartner, det er veldig verdifult! Ellers tenker jeg faktisk på hvor utrolig bra det er for kroppen min at jeg klarer dette, og hvor glad jeg blir. Det er også veldig motiverende å tilegne seg kunnskap om ernæring og trening, og jo mer man vet om hvor bra det er for kroppen, jo mer giret blir man.

Share:
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Ida Therese

  Liker! Det ser ut som om du har satt deg skikkelig bra mål:) Jeg trente ingenting før jeg begynte så smått med løping for et år siden. Jeg klarte bare å løpe i 5min i starten før jeg måtte gi meg, men nå går det mye bedre og jeg er helt hektet:) På sunn-snacks-feltet har jeg en liten vei å gå, men jeg prøver meg faktisk på en måned uten sukker nå! Jeg kommer meg gjennom sukkersuget ved å drikke te og spise mandler. Mandler er min nye favorittsnack, anbefales!

  8. mars 2014 at 6:45 pm Reply
 • Oline

  Eg oppdaga bloggen din i dag, og har no bladd meg langt tilbake i arkivet. For ein imponerande innsats du har lagt ned så langt! Eg har iallefall blitt kjempeinspirert!
  Helsing ei som nettopp har starta på noko liknande!

  9. mars 2014 at 7:51 pm Reply
 • Renate

  Jeg er ikke i god form i det hele tatt, og jeg spiser litt for mye usunn mat (som godteri og brus midt i uka). Men når jeg leser hvor flink du er til å trene og å spise sunt, blir jeg så inspirert til å gjøre det samme! Får så lyst til å ta meg en løpetur nå som sola har kommet frem her jeg bor :)

  10. mars 2014 at 2:18 pm Reply
 • SynLar

  Gode svar. Likte spesielt oversikten over målene dine, de virker sunne og som noe man virkelig bør ville :)

  11. mars 2014 at 9:02 am Reply
 • Brita Melissa

  Selv om vi har ulike malsetninger og et ulikt utgangspunkt blir jeg saa inspirert av deg Caroline og jeg blir motivert til aa strekke meg lengre. Maaten du balanserer oppskrifter, treninger og tips og du gjoer det bedre enn mange andre treningsbloggere jeg har lest lenge. Kanskje nettopp pga fokuset paa tekst og tips enn bilder og poseringer !;)

  11. mars 2014 at 10:15 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!