Mine tanker om trening

18. mars 2014

Trening er livsviktig. Er det en ting jeg har funnet ut siden jeg startet min livsstilsendring i januar, så er det nettopp dét. Jeg tror faktisk det er mye viktigere at man trener enn at man spiser sunt, selvom en kombinasjon av disse naturlig nok vil være det optimale. Når jeg startet på min nye livsstil hadde jeg småpanikk for å trene mye. Eller, nå lyver jeg. Jeg hadde megapanikk for å trene noe i det hele tatt. Jeg var redd for å svette, redd for å puste og redd for å se ut som en forvirret hval på land. Men jeg prøvde, det skal jeg ha. Jeg bestemte meg for at nå var det nok, nå skulle jeg “redde” livet mitt fra diabetes, hjerte- og karsykdommer og i det hele tatt helseproblemer. Selvfølgelig, ingen er garantert å være frisk hele livet, men trening hjelper noe helt kolossalt på! Jeg har henvist til denne videoen før, men om du ikke har sett den så bør du se den nå. Der beskrives enkelt hvor viktig det er å mosjonere.

Min filosofi er for øyeblikket at det er viktig å kombinere både styrke- og kondisjonstrening. Jeg, som har hovedmålsetting om å gå ned i vekt, trener absolutt mest kondisjon. Likevel er det viktig å huske på at man bør beholde så mye muskelmasse som mulig når man skal miste vekt, og derfor trener jeg styrke to ganger i uken. Da trener jeg de største muskelgruppene i kroppen, altså bein, rumpe, rygg og overkropp generelt. Når (jeg skal klare det) jeg når min idealvekt vil jeg nok trene mer styrke og mindre kondisjon. Når jeg trener kondisjon nå trener jeg som oftest på tredemølle, elipsemaskin eller ved å gå ute. Målet er at jeg skal begynne å svømme mye mer. Svømming er bra for oss overvektige fordi det minsker faren for belastningsskader. Tror dessverre jeg har pådratt meg en belastningsskade allerede, i form av akillesbetennelse. Det er slike ting man må passe på når man er overvektig.

En annen ting jeg ønsker å prøve og få til er yoga! Har hørt så utrolig mye bra om yoga, og det høres ut som noe for meg. Vil også begynne å danse hiphop etterhvert, og klatre! Men akkurat nå er målet at jeg skal klare å jogge i fem minutter sammenhengende. For ja, så dårlig kondis har jeg faktisk, at jeg ikke klarer å jogge særlig lenge når jeg jogger i 6,5 k/t. Men jeg skal klare det en dag! Vet dere hva det beste resultatet av treningen er? At jeg kan gå rundt i byen en hel dag uten å få vondt i beina! Det har jeg aldri klart før, og det er fantastisk befriende skal jeg fortelle dere. Og, det er rart med det, men jeg har litt abstinenser nå om jeg ikke får trent. Jeg trener fire ganger i uken, og noen dager gleder jeg meg litt til å trene. Men for det meste er det et slit. Jeg må tvinge meg selv igjennom det. Og det er poenget mitt, det er ikke lett. Det skal ikke være lett. Det skal være tungt, du skal bli skikkelig sliten. Du skal svette. Det er det som er bra for kroppen, og det er derfor jeg gjør det. Igjen og igjen.

Share:
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Kristine

  Blir så gira på å trene når du skriver sånn! :)

  18. mars 2014 at 5:56 pm Reply
  • Caroline

   Så bra! Jeg blir gira sjæl, haha.

   18. mars 2014 at 9:06 pm Reply
 • N

  Jeg tror også trening er essensielt i en sånn prosess. Hjertet er en muskel, på lik linje med alle andre, som trenger å bli brukt. Problemet mitt er dørstokkmila. Og som du skriver, frykten for å se ut som en hval på land. Og også frykten for treningssenter – alle de veltrente og “perfekte” som henger der. Hvilket treningssenter bruker du?

  18. mars 2014 at 8:05 pm Reply
  • Caroline

   Kjenner meg igjen i tankene dine. Jeg trener på Sprek og Blid i Bergen.

   18. mars 2014 at 9:08 pm Reply
 • Veronica S

  Blir kjempe KJEMPE inspirert av deg!

  18. mars 2014 at 9:00 pm Reply
 • Ida Therese

  Mye sant! Du er så inspirerende:)

  20. mars 2014 at 4:12 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!