Oppskrift: Grønnkålchips

20. februar 2014

Hei på dere! Jeg er fremdeles syk, og nå er jeg lei. Håper virkelig jeg kan få til å trene litt forsiktig i dag, men må bare lytte til kroppen. Vil ikke bli enda mer syk! Tenkte at jeg i dag skulle gi dere oppskrift på min nye favoritt på kjøkkenet, nemlig grønnkålchips! Nå vet du kanskje ikke hva grønnkål er? Det visste i allefall ikke jeg før noen uker siden, jeg hadde aldri smakt det heller. Men det er en grønnsak som er kalorifattig og stappfull av vitamin A og D. Den inneholder også kalsium, fosfor og er en av de grønnsakene som inneholder mest jern.

Det finnes mange ulike måter å lage grønnkålchips på. Du finner fine oppskrifter både hos Matbloggen, Veganmisjonen og Siljes Reise, men her viser jeg dere min veriant. Det kan godt hende jeg tipser dere om flere måter å lage grønnkålchips på i fremtiden, jeg må teste ut mer først.

Det du trenger er enkelt og greit grønnkål, valgfritt krydder og olje. Jeg kjøpte grønnkål på Rema 1000, så regner med at det finnes i de fleste butikker. Det første du gjør er å skylle grønnkålen godt i vann og riv av stilkene. Så lar du dem tørke helt før du fyller en kjøkkenpose med litt olje og blåser opp posen. Rist godt på posen til all grønnkålen har blitt dekt med olje. Så legger du dem på en stekebrett med bakepapir. Se til at ikke bladene overlapper, og krydre grønnkålen med hva du vil. Deretter skal de stå i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Husk å følge nøye med på kålen under stekingen, så den ikke svir seg. Når det ser ut til at det er ferdig skal bladene tørke litt. Du kan for eksempel tørke ved å la ovnen stå litt oppe og ha 50 grader på varmluft. Nam!

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Jane H. Johansen

  Åh nom nom! Ser kjempegode ut, får lyst til å rive de ut av pc-skjermen og ta en bit! ;)

  21. februar 2014 at 5:20 pm Reply
 • Inger Kristine

  Åh, en stor favoritt her i huset. Hadde aldri i livet trodd det skulle være så himla godt, men det er jo helt fantastisk. Litt mye arbeid, men det er jo så kjempegodt at det er verdt det.

  Forresten – vet ikke om du er fan av gele – men jeg har lagd en del gele på fun light (bare google oppskriften, fins mange der ute) i det siste, og så har noen av de mest velassorterte butikkene sukkerfri vaniljesaus! Og noen steder har jeg funnet sukkerfri sjokoladepudding også. Det er jo en del søtningsstoff i det, men i små mengder kan det smake som the real deal…

  1. mars 2014 at 10:50 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.