Oppskrift: Avokadosuppe

24. februar 2014

Her kommer en oppskrift på en vegetarrett fra meg til dere! Har hentet oppskriften fra Grete Roede, men har endret litt på den. Avokado er kanskje en frukt (ja, det er faktisk en frukt) med mye kalorier, men husk også at den er veldig sunn! Avokado er en fet frukt som inneholder mye enumettet fett og er rik på B-vitaminet folat og en kilde til vitamin C. Som mange andre frukter og grønnsaker inneholder avokadoen kalium.

Dette trenger du til to posjoner:
– 1 rødløk
– 1 spiseskje olje
– 3 modne avokadoer
– 1 liter grønnsaksbuljong
– Salt og pepper

Det første du gjør er å skrelle løken, finhakke den og lar den surre litt sammen med oljen i en kjele. Deretter koker du opp en liter vann og tilsetter to buljongterninger (se instrukser på buljongpakken, det kan være litt forskjellig hvordan buljongen skal lages). Rør ut terningene slik at de er helt oppløst, tilsett buljongen i kjelen med løken og kok opp. Del avokadoene, ta ut steinen og mos avokadokjøttet med en stavmikser (eller gaffel om du ikke har stavmikser). Ta så kjelen av platen og bland inn avokadomosen. Ikke la det koke noe mer, da kan smaken ødelegges. Server suppen straks, og pynt gjerne med litt dill eller koriander om du har det. Du kan også ha godt brød til om du vil.

Previous Post Next Post

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.