Carolines lille iHerb-guide

11. februar 2014

Jeg har fått en del spørsmål om iHerb, så tenkte jeg skulle lage min egen lille guide. Har jo ikke prøvd så veldig mange produkter, og jeg har heller ikke bestilt fra iHerb så lenge, men noen viktige punkter har jeg fått med meg. Kan jo starte med å si at iHerb er en nettbutikk, og ikke en kur som noen tydeligvis tror. Der kan man få kjøpt mange sunne og naturlige produkter til mye mindre pris enn i Norge. De selger egentlig alt mulig, og man blir fort avhengig, haha. iHerb har bestått i over ti år, og har vunnet mange priser. Med andre ord trenger man absolutt ikke være redd for å handle her!

Første gang du skal handle hos iHerb.com trenger du kun å registrere adresse og visakort. Det du handler for blir trukket fra kortet ditt ganske fort, hos meg blir det trukket som regel samme eller neste dag. Du vil forresten få 5 dollar i rabatt om du bruker koden “MBM322” første gang du handler, om du handler for under 40 dollar. Du kan også få denne rabatten ved å trykke på denne linken, og handle her i fra. Du trenger ikke være innlogget for å begynne å handle, men må logge inn når du skal bestille. Da trenger du kun oppgi e-post og ønsket passord for å lage en brukerkonto.

Når du har registrert deg kan du lage deg ønskeliste på “Wishlist“, du kan se på bestillingen din på “View Cart & Check Out“, du kan se profilen din på “My Account” og på “Re-order” kan du bestille samme bestillinger som du har bestilt før. Så skal man finne frem i jungelen av flotte produkter, og det er vel det som skremmer vekk de fleste. På toppen av siden kan man se forskjellige kategorier. På “Trials” ligger produkter som akkurat nå er billigere, altså på tilbud. Husk at prisene her kun gjelder for et produkt, så du kan ikke kjøpe mange av det samme produktet til tilbudspris. På “Freebies” ligger produkter du kan få gratis med i bestillingen din, men husk at du kun får et gratis produkt per bestilling. På “Bestsellers” finner du de produktene iHerb selger mest av. “New” er nye produkter de nettopp har tatt inn og på “Specials” finner du dags- og ukestilbud.

Så kan du begynne å handle. Husk at det ikke er alle ting som er lov å kjøpe inn til Norge, spesielt noen typer kosttilskudd, men det meste kan man handle. Samtidig som du handler bruker du en valutakalkulator for å regne ut fra dollar til norske kroner, slik at du ser at du ikke kommer over 200 kr. Du må holde deg under 200 kr for å slippe unna tollen. Frakten er ikke med i disse 200 kronene. Jeg vet ikke hva du er ute etter å kjøpe, men det kan jo kanskje for eksempel være Quest bars, Atkins produkter, Walden Farms produkter, Jelly Beans eller Pukka te.

Når det gjelder frakt finnes det flere alternativer. Jeg bruker alltid den frakten som heter “DHL Express – International“, den som koster fra 8 dollar. Om du velger denne må du huske at om pakken din veier mer enn 3 kg vil fraktprisen stige, men alt under 3 kg (8 lbs) får man for 8 dollar. Du vil da motta pakken din levert på døren i løpet av ca. 2-5 dager etter bestillingen er sendt. Den billigste fraktmetoden heter “Global Mail by DHL“, og den koster fra 4 dollar og oppover. Her må du holde pakkens vekt under 1,8 kg for å få frakten til 4 dollar. Om du velger denne frakten kan det ta opp til fire uker før pakken kommer frem, og du vil da få en hentelapp i posten. Jeg bestilte en pakke med denne frakten 26. januar, og det står at den er estimert til å komme frem 24. februar. Så det sier sitt, jeg kommer aldri til å bestille med denne frakten mer fordi jeg helst vil ha produktene mine fort.

Jeg vil anbefale dere på det sterkeste å lese iHerb-guidene til Bakekona og Lovely Liller før du bestiller noe. Disse jentene er flinke å skrive om alt du trenger å vite, pluss at de ofte anbefaler sine favoritter. Det vil absolutt jeg også gjøre etterhvert når jeg prøver nye ting. Så, kommer du til å bestille fra iHerb?

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Hedda

  Hei! :-) Jeg pleier alltid å bestille med 4 dollar-frakten, og har ingen erfaring med DHL express. Ringer de før de kommer på døra, eller er det eventuelt mulig å forutse når de kommer? Har tenkt å bestille en pakke med questbarer, og jeg er altfor spent til å klare å vente ukesvis, men vil forsikre meg om at jeg er hjemme når pakken kommer. Håper du kan hjelpe :-) Hansker til styrketrening var forresten et kjempetips, er mye mer moro nå som hendene mine ikke klager. Takk!

  15. mai 2014 at 11:21 am Reply
  • Caroline

   Hei Hedda! Jeg opplever at de har litt forskjellig praksis. Noen ganger ringer de før de kommer, men som regel kommer de rett på døren. De kan komme både dag og kveld, men om du ikke er hjemme så ringer de deg eller legger igjen en lapp. Du kan følge pakken på nettet, så når den kommer til Norge vet du at den kommer på døren snart.

   15. mai 2014 at 11:41 am Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.