Status: fire uker

28. januar 2014

Det har utrolig nok nå gått fire uker siden jeg startet prosjektet mitt. Tiden har egentlig gått ekstremt sakte, men samtidig kjapt (slik som tid pleier å gå). Etter de to første ukene løsnet ting, og det ble bedre. Jeg var ikke så sulten mer, hadde ikke vondt i hodet, var ikke så svimmel eller svak og jeg følte meg mer opplagt. Altså, dagene går opp og ned som de pleier, men generelt er jeg mer glad og lykkelig. Og det er en deilig følelse. Tror kroppen er glad for å få i seg så mye sunnere mat, og også for at jeg beveger meg mer. En som ikke er glad er lommeboken. Har aldri brukt så mange penger på mat i hele mitt liv. Tips meg gjerne om sunn mat som er billig. Karbonadedeig for eksempel er utrolig dyrt. Jeg pleier å scanne tilbudsaviser hver uke.

Jeg trener nå kondisjon to-tre ganger i uken, og styrketrening to ganger i uken. Det fungerer bra. Jeg prøver å gi alt jeg har slik at jeg føler meg skikkelig sliten etterpå. Har ikke planer om å øke treningsmengden med det første, det opplegget jeg følger nå passer meg bra. Når det gjelder kostholdet har jeg til å spist 1500 kcal om dagen. Det har jeg nå funnet ut at er for lite. Jeg har siden 1. januar gått ned 5,3 kg og 13 cm rundt midjen. Forstå meg riktig, jeg er veldig fornøyd, men jeg tror det går litt for fort for kroppen min. Derfor skal jeg nå øke til 2000/2200 kcal om dagen, der jeg øker med ca. 100 kcal i uken. Dette fordi det er best for meg og kroppen min om jeg går ned 0,5 – 1 kg i uken, og ikke mer enn det. Jeg skal prøve meg frem og se hvordan det blir når jeg øker.

Bare for å si det, jeg hater trening like mye som før. Jeg tar ofte et sukkerfritt drops og lørdager etter kl 20 koser jeg meg vilt. Hver kveld drikker jeg skummet melk med litt O’boy i, og jeg spiser gjerne en pose Snack á Jacks hver dag. Så jeg er ikke perfekt. Og det vil jeg heller ikke være. Jeg må ha en livsstil jeg faktisk kan leve med videre, jeg får ikke på en foreløpig diett. Apropos diett… Husk at man kan ikke høre på alle rådene som folk har om livsstil, trening og mat. Alle har forskjellig mening om hva som er bra. Finn ut hva som funker for akkurat deg, og forhør deg med fagfolk.

Share:
Previous Post Next Post

12 Comments

 • Jeanette

  Jeg synes du er veldig flink. Synes det virker som om du gjør dette på veldig riktig måte, spesielt med tanke på at du lager deg rutiner (både innen kosthold og trening) som du kan leve med. Tror det er noe av det riktigste man kan gjøre for å få en livsstilsendring og ikke bare en superrask vektnedgang.

  28. januar 2014 at 4:01 pm Reply
  • Caroline

   Tusen takk! Håper jeg gjør det riktig :)

   1. februar 2014 at 8:16 pm Reply
 • Kristine

  Hei!
  Et godt tips for og finne billig mat, er og laste ned appen “mattilbud”, da får du alle tilbudsavisene inn på din telefon.
  Ellers har bunnpris faste middagstilbud hver dag, der en del av de også er på ganske sunn mat (laks, torsk, kyllingfilet)

  28. januar 2014 at 4:26 pm Reply
 • Isabella

  Du er så flink, du er så fin, og du er så tøff!!!!! I dig u!! :)

  28. januar 2014 at 7:20 pm Reply
 • victoria

  Se der ja! Ikke verst! :)

  28. januar 2014 at 8:57 pm Reply
 • Heidi

  Tipset mitt da: ikke tenk på tilbud.. Se matprogrammer, les kokebøker bli inspirert og kjøpe gode råvarer :-) kutt ut alt sukker/sjokolade/potetgull osv, vi trenger det ikke, og det er det som koster mest

  29. januar 2014 at 9:41 pm Reply
  • Caroline

   Ja, du har et poeng. Jeg får prøve på det :)

   1. februar 2014 at 8:16 pm Reply
 • Katrine Ü

  Synd at mye av de sunne varene man gjerne skulle hatt mer av kan være så dyrt :/ Har nok ikke noe særlig ideer til billigere alternativer selv. Men det går jo i riktig retning med prosjektet ditt da, det er jo superbra :D

  30. januar 2014 at 7:06 pm Reply
  • Caroline

   Ja, tusen takk for støtte :)

   1. februar 2014 at 8:16 pm Reply
 • SynLar

  Du har en sunn og fin innstilling til prosjektet ditt! Stå på videre! Gøy og inspirerende å følge med.

  12. februar 2014 at 8:49 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!