Status: 14 dager

14. januar 2014

Det er nå akkurat to uker siden jeg bestemte meg for å forandre livet mitt, og en uke siden jeg begynte å skrive ned alt jeg spiser. Det har vært en tubulent, slitsom og interessant reise så langt. I dag var jeg hos legen for å ta en generell helsesjekk, med blodprøver og det hele. De fant ikke blodåren min (som vanlig), så etter å ha stukket meg noen ganger ble jeg sendt videre på sykehuset for å få mer kompetente “stikkere”. Heldigvis gikk det bra til slutt, men jeg er ikke særlig glad i blodprøver. Uansett, poenget mitt er at det er viktig å ta en årlig helsesjekk uansett hvor frisk man føler seg. Så det så. Kanskje spesielt når man legger om livet sitt, slik som jeg gjør.

De to siste ukene har jeg laget mat fra bunnen av, som flaut nok ikke har vært vanlig for meg før. Rart med det, men maten smaker på en måte mye bedre når man bruker litt tid på den. Dessuten er det fint å vite hva som er i maten man spiser, og man får mer energi og overskudd av sunn mat (det er faktisk helt sant). Ulempene med å spise sunnere er at det 1) tar litt lengere tid å lage mat noen ganger, men ikke alltid, 2) det er veldig dyrt, tror nesten vi dobler matbudsjettet vårt denne måneden, og 3) det tar litt tid for magen å venne seg til sunn og annerledes mat.

Jeg trener to til tre ganger i uken, og blir skikkelig sliten. Jeg hater å trene, virkelig hater det. Det er tvang på høyt plan. Om det noen gang blir en glede å trene skal jeg danse en seiersdans, men gleden lar vente på seg. Jeg trener fordi det er livsnødvendig, faktisk. Bare derfor. I går var jeg helt totalt utslitt når jeg våknet. Svimmel, svak og dårlig. Jeg tvilte skrekkelig på om jeg skulle trene, men overtalte til slutt meg selv om å gi det et forsøk i det minste. De første ti minuttene på mølla var helt grusomme, men så løsnet det. Det var en vidundelig følelse! Så jeg tok like gjerne 50 minutter, noe som er mye for meg. Og i tillegg 15 minutter styrketrening etterpå, som jeg trygt kan si at jeg kjenner i dag… Det var verdt det. Jeg angrer ikke.

Før jeg begynte dette prosjektet tenkte jeg på om jeg skulle dele det på bloggen og sosiale medier eller ikke. Grunnen til at jeg kom frem til at deling var min greie var at det gir meg litt mer spark i rumpestumpen. Nå kan jeg late som det forventes at jeg viser litt innsats. Og dessuten, om jeg klarer dette så kan virkelig alle klare det. Derfor hadde jeg en litt naiv tanke om at jeg kanskje kunne være til inspirasjon for noen der ute. Man vet jo aldri. Og det er en fin tanke.

Share:
Previous Post Next Post

21 Comments

 • Hilde

  Stå på Carro, stolt av deg. Det blir en egen motivasjon i det å legge ut livsstilendringen offentlig, lurt ;) Du inspirerer i alle fall meg!

  14. januar 2014 at 9:05 pm Reply
  • Caroline

   Takk Hilde, du inspirerer meg også :)

   15. januar 2014 at 3:14 pm Reply
 • IM

  Stå på! Dette klarer du :-D

  14. januar 2014 at 9:38 pm Reply
 • Carro Lund

  Stå på tøffa!! æ skal forsøke å komme igang æ også.

  14. januar 2014 at 9:58 pm Reply
 • Brita Melissa

  Jeg er enig med deg om at sunn mat er tidkrevende. For min del er det lommeboka som sier stopp og da må jeg finne noe som er hjemme. Det er ikke nødvendigvis usunt, men ikke fullt av vitaminer heller. Tror du gjør lurt i å dele opp- og nedturene dine her og det er spennende å følge med på. Fine joggesko forresten :)

  14. januar 2014 at 11:23 pm Reply
  • Caroline

   Det er utrolig kjipt at sunn mat skal være så dyrt. Egentlig er det nesten katastrofalt! Jeg skal sjekke litt opp i sunne ting som koster mindre og skrive et innlegg om det :)

   15. januar 2014 at 3:15 pm Reply
 • Mette

  Go you! :) Prøver å være flink med trening og mat selv, og treningsgleden er i hvert fall mer tilstede når man begynner å se og merke fremgang. Et lite tips ang. dyr, sunn mat – handle grønnsaker på innvandrersjapper! De har seriøst gode grønnsaker og det koster mye mindre enn i norske matbutikker. :) Finn deg en favoritt i Bergen. Det å lage mat fra bunn kan ikke sammenlignes med ferdigmat!

  15. januar 2014 at 8:32 am Reply
  • Caroline

   Takk for tipset, skal sjekke ut innvanderbutikken som ligger i nærheten her!

   15. januar 2014 at 3:16 pm Reply
 • Helene Dalen

  Digger at du deler det..! Mat oppskrifter og trening:) Jeg har selv begynt å trene for fullt, prøver å spise sunnere osv.. digg å vite at det er flere med samme mål og vite at det ikke bare er jeg som hater trening.. ! Et tips; treningstimer i studio. Jeg har begynt å trene timer i studio med andre og det er mye mer inspirerende..! Det er sykt tungt, og det er flere ganger jeg har lyst å kaste opp ! ahaha! men det hjelper med motivasjonen og ingen trening blir lik.. ! Et godt tips fra meg, hvertfall :)

  15. januar 2014 at 9:59 am Reply
  • Caroline

   Kanskje jeg skal våge meg på en slik gruppetrening en gang, men det høres så innmari skummelt ut, hehe. Heier på deg!

   15. januar 2014 at 3:17 pm Reply
 • Inger Kristine

  Så flink! De finner aldri blodårene mine heller, men insisterer alltid på å prøve ti ganger før jeg må dra til “proffene”…

  Jeg syns også det er noe dritt å trene, men har funnet en del timer jeg liker å gå på (måtte bare komme over kneika for å faktisk tørre å delta på en fellestime, frykten gikk fort over!!!), som body pump og body balance, og det hjelper veldig på motivasjonen altså. I tillegg elsker jeg å skrive lister og logge ting, så en treningsapp (min favoritt er endomondo) hvor man kan dele trening med venner, se hvor langt man har gått/løpt, hvor mange kalorier man har forbrent og sånn, virker vanvittig motiverende for meg ihvertfall :)

  15. januar 2014 at 10:47 am Reply
  • Caroline

   Kanskje jeg skal prøve en slik time etterhvert, selvom de høres skummel ut.

   15. januar 2014 at 3:17 pm Reply
 • Ida Sundae

  Jeg liker at du blogger om det! Stå på!!

  (Har hørt fra flere at årlig helsesjekk ikke er nødvendig, kun når du føler at noe er galt, blant annet fra faren min som er lege, og nå sist hos min franske gynekolog, som ikke mente det var nødvendig. Så jeg har aldri tatt en helsesjekk, ikke engang en blodprøve!)

  15. januar 2014 at 12:25 pm Reply
  • Caroline

   Ah, kanskje du har rett angående helsesjekk. Men jeg måtte ta en fordi jeg er overvektig, når man er det tror jeg det er lurt å følge med på blodsukker, blodtrykk osv. Blodprøver er noe herk!

   15. januar 2014 at 3:19 pm Reply
 • Marthe

  Korr flink du e <3

  15. januar 2014 at 2:13 pm Reply
 • tine katrine

  Så bra du tar årlige helsesjekk, det er veldig viktig. Selv om man føler seg bra kan man jo ha mangler, og hvis man føler seg dårlig har det alt gått for langt. Er jo bedre å oppdage mangelen før det gjør det.
  Syns det er skummelt at du føler deg “vimmel, svak og dårlig.”. Det er jo absolutt ikke bra. Håper du spiser nok karbohydrater!

  15. januar 2014 at 3:00 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det er litt skummelt. Men nå har jeg begynt å spise når jeg blir sulten i stedet for å holde tilbake. Spiser mye proteiner, og ikke så mye karbohydrater fordi jeg har hørt det ikke er bra. Men ligger på et samlet inntak av karbohydrater på ca. 40-60 prosent av daglig inntak.

   15. januar 2014 at 3:23 pm Reply
 • Isabella

  Syns du er kjempeflink, jeg! Stå på! :)

  Sunn mat trenger ikke være hverken dyrt eller tidskrevende. Ofte tar det lenger tid å steke en pizza enn å smelle sammen en sunn wok f.eks. Jeg bruker mye frosne grønnsaksblandinger fra Rema. Billig, vel så sunt og veldig kjapt å bare slenge i gryta. Hvis du liker tunfisk er det veldig billig. I dag stekte jeg tunfisk sammen med grønnsaker og maaaasse deilig krydder. Nams! Røde linser er også genialt, spesielt på ‘Meat Free Monday’ ;) For en pakke Go Green røde linser koster det ca 5 kr og for meg holder dette til to middager hvis jeg f eks steker det sammen med grønnsaker.

  Sorry, dette ble mye. Jeg bare kan mye om god, sunn og billig mat, så jeg blir litt ivrig ;)

  15. januar 2014 at 5:40 pm Reply
  • Caroline

   Takk for fine tips om billig og sunn mat, skal ta med meg dem! :)

   15. januar 2014 at 7:47 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!