Oppskrift: Lasagne med squash og cottage cheese

5. januar 2014

Prosjektet mitt om å få en bedre livsstil har til nå gått det jeg vil kalle relativt bra. Jeg har i mange dager nå hatt abstinenslignende opplevelser, der jeg føler jeg virkelig trenger noe usunt. Det har vært rart å føle at kroppen min faktisk er avhengig av blant annet sukker, og at jeg får hodepine når jeg ikke spiser det. Jeg føler konstant behov for å spise noe, enda jeg ikke er sulten. Så jeg har småspist en del nøtter, epler og slikt. Men utenom dette har det gått ganske fint. Jeg får i meg mye frukt og grønt, og spiser mye mindre enn før. I går fikk jeg også trent min første økt på treningssenteret, og ble overrasket på kondissjonstreningen over hvor dårlig kondis jeg har. Samtidig ble jeg litt overrasket over hvor mye jeg klarte å strekke meg på styrketreningen, jeg er visst ikke så svak som jeg trodde.

Jeg er opptatt av å få i meg mat som har få kalorier, men samtidig godt med næring. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift jeg fikk hos min venninne Cecilie, som jeg har endret pittelitt på selv. Det er en lasagne som erstatter pastaplater med squash og cottage cheese, og som også smaker fortreffelig godt. Om du følger denne oppskriften er det 883 kalorier i hele lasagnen, og da kan du med andre ord spise en god posjon til middag. I tillegg til det jeg viser til i denne oppskriften kan du tilsette mye annet i lasagnen. Jeg pleier for eksempel noen ganger å putte brokkoli og mais i. Eller så kan man ha bønner og løk.

DU TRENGER
– 1 pakke karbonadedeig
– 1 pakke hakkete tomater med basilikum og oregano
– 1 squash
– 1 boks mager cottage cheese
– Lettost, Norvegia (skivet eller revet)

♥ Brun først karbonadedeigen og tilsett så hakkete tomater. Dekk deretter en ildfast form med cottage cheese, ca. 3/4 av boksen. Skjær opp squashen i skiver og dekk over cottage cheesen. ♥

♥ Legg så resten av cottage cheesen oppå skivene av squash, og så resten av squashen i et nytt lag. Tilsett deretter karbonadedeigen og skiver av ost/revet ost. Lasagnen skal så inn i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter.♥

♥ Etter du har tatt lasagnen ut kan det være mye veske i den fra squashen. Dette tømmer du lett ut, og så er det bare å kose seg med god samvittighet. Nyt maten! ♥

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Ida Sundae

  Takk for oppskrift! Den skal jeg absolutt prøve! Har min egen vri med aubergine istedenfor kjøtt.. men der er det fortsatt med pastaplater. Høres spennende ut med cottage cheese! Håper du vil dele flere retter.

  5. januar 2014 at 8:40 pm Reply
 • Isabella

  Åh, det så sykt godt ut! Kanskje dette blir middagen i morgen :)

  5. januar 2014 at 9:59 pm Reply
 • Brita Melissa

  Supert – sjeldent jeg kommer over sunne oppskrifter på lasagne. Denne skal prøves og smakes :) Takk for kameratips forresten.

  5. januar 2014 at 10:09 pm Reply
 • Ingvild

  Tips: Skjær opp squash først, legg det på et kjøkkenhåndkle, dryss over litt salt, og legg et kjøkkenhåndkle oppå der igjen. Da får du mye av vannet ut.

  7. januar 2014 at 12:45 pm Reply
 • Julie

  Hei! Fikk endelig rota meg til å prøve denne oppskrifta, og det var enkelt og utrolig godt :)
  Takk for super oppskrift!

  24. mai 2014 at 3:56 pm Reply
 • Ingvild

  Ååå jeg elsker lasagne! Denne må jeg prøve:)

  6. juli 2014 at 9:03 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.