Oppskrift: Grønnsakskarbonader

8. januar 2014

Sunnhetslivet går så langt bedre enn forventet. Ja, jeg har ennå litt abstinenser for at jeg ikke får så mye sukker som jeg er vant til, men det har blitt mye bedre. Jeg har nå registrert meg på Grete Roede som gullmedlem etter en samtale jeg hadde med en kostholdsekspert på treningssenteret mitt. Etter alt han sa skjønte jeg at jeg blir nødt til å telle kalorier, selvom jeg i utgangspunktet ikke ønsket det. Men uten å telle har jeg faktisk ingen oversikt over hva jeg får i meg, og dessuten teller Ida Jackson også kalorier, og hun er en smart dame. Bloggen hennes er en kjempeinspirasjon for meg! Jeg forsøker å ligge på et inntak av ca. 1500 kalorier daglig, pluss minus, og prøver å spise masse av kalorifattig mat som f. eks karbonadedeig, kylling, indrefilet av svin og bogskinke. Tenkte å skrive et innlegg om kosthold en gang snart, om det er interessant?

Treningen går også bedre enn forventet. Prøver å trene 2-3 ganger per uke, og da følger jeg et opplegg jeg har fått av personlig trener. Det innebærer 50 minutter kondisjonstrening og ca. 15 minutter styrketrening hver gang, og det svir. Siden jeg har problem med rygg og knær, og også er overvektig, har jeg fått beskjed om at jeg skal gå i stedet for å løpe, men at jeg skal ha så mye stigning/oppoverbakke på tredemøllen som jeg klarer. Har fått meg nye treningssko nå, så motivasjonen er på topp! Rart hvor materialistisk vi mennesker er, hva? Haha. Takk og lov for storstipendet i januar! Dessuten har jeg lov til å kjøpe en Disneyfilm i måneden om jeg er flink å trene. Om du trenger treningsinspirasjon må du sjekke ut bloggen til Siri, om du ennå ikke har sett den.

Tenkte jeg skulle vise dere en oppskrift på noen helt fortreffelige grønnsakskarbonader jeg og min kjære lagde her om dagen. De var utrolig god, mye bedre enn jeg ventet meg (grønnsaker i karbonader, trodde det måtte tvinges ned). Oppskriten er til to personer og inneholder til sammen 221 kalorier. Det vil si det samme som at du kan ha f. eks litt poteter, ris eller ligende ved siden av med god samvittighet. Pluss så mye salat som du bare orker! Enjoy!

DU TRENGER:
– 1 stk løk
– 2 stk gulrot
– 2 stk potet
– 100 gram sellerirot
– 1 stk egg
– 3 spiseskjeer sammalt hvete grov
– 1 klype pepper
– 1/2 teskje salt
– 1 spiseskje flytende margarin

FREMGANGSMÅTE:
Skyll og rens grønnsakene, og riv dem grovt på et rivjern. Bland grønnsakene med egg, mel og pepper. La røren svelle i ca. 5 minutter. Tilsett salt og bland godt. Form karbonader som er ca. 1 cm tykk (ca. 6 stykker). La margarinen bli lysebrun i pannen og stek karbonadene på svak varme ca. 10 minutter på hver side. Server sammen med salat eller noe annet godt.

Share:
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Kristine Baumann

  You go girl!! Spennende å følge med på deg Caroline! Masse lykke til med den sunne livsstilen. Heier på deg, og skal love å prøve ut noen av rettene dine snart. De ser både gode og freshe ut!!

  8. januar 2014 at 8:52 pm Reply
 • tine katrine

  Hvis du savner sukker kan du jo spise frukt? Det er en grunn til at man har sukkersug, kroppen trenger det. Glukose (sukker) er det kroppen bruker som energi. Jo mer frukt, jo bedre.

  9. januar 2014 at 5:48 pm Reply
  • Caroline

   Søtsuget gav seg etter noen dager, og nå spiser jeg mye frukt og bær :)

   9. januar 2014 at 8:35 pm Reply
 • tine katrine

  (1500 kalorier hørtes veldig lite ut forresten, hvorfor så lavt?)

  9. januar 2014 at 5:49 pm Reply
  • Caroline

   Ja, det er lavt, men det er det kostholdseksperten jeg snakket med anbefalte. Jeg skal for sikkerhets skyld høre med legen min neste uke også.

   9. januar 2014 at 8:35 pm Reply
 • Katrine Ü

  Så flink du er, virker som du er veldig fokusert på å få til dette! De grønnsakskarbonadene så gode ut forresten, kanskje jeg burde ta noen tips. Har tross alt en matsykdom som gjør at alt med mye proteiner (deriblant mye kjøtt) helst bør unngås. Disse så bra ut :)

  10. januar 2014 at 12:27 am Reply
 • Maria

  Stolt av deg! Vet selv hvor vanskelig det er å holde seg i starten, men dette er jo over all forventning. Flinka!

  10. januar 2014 at 1:31 pm Reply
 • Inger Kristine

  Ser kjempegodt ut! Jeg gikk faktisk på to Grete Roede-kurs for to år siden, og gikk ned 15 kg. Opplegget funker vanvittig godt! Har lagt på meg halvparten igjen (de berømte kjæreste-kiloa) – så nå er jeg på kjøret igjen, gøy å ha noen andre å følge med på som holder på med det samme!

  13. januar 2014 at 2:15 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.