Oppskrift: Blomkålsuppe med vaffelpotet

11. januar 2014

God helg alle sammen! Jeg har gledet meg hele uken til lørdag, fordi lørdager etter kl. 20 kan jeg kose meg med hva jeg vil og så mye jeg vil. Jeg bestemte meg tidlig for at det måtte bli slik, ellers ville jeg ikke klare å holde motivasjonen oppe. Så i dag blir det blant annet biff, brus, sjokolade og ostepop. Can’t wait! Har lagt ut en del om min nye hverdag på min private instagramkonto, men fra nå av legger jeg omtrent alt av trening, inspirasjon, mat og sunn livsstil på den offentlige instagramkontoen min. Om du vil følge meg er brukernavnet @carolinesverden.

Det daglige inntaket av kalorier ligger på rundt 1500 kalorier fremdeles, men jeg er mye sulten. Må høre med legen min  om jeg bør øke til kanskje 2000 kalorier. Det er ubehagelig å være sulten, dessuten blir jeg slapp og energifattig. Har funnet ut at havregrøt metter ganske mye, så skal spise mer av det fremover.

Tenkte å dele en oppskrift jeg fant hos Wenche Andersen (hun som lager mat på God Morgen Norge), nemlig blomkålsuppe med vaffelpotet. Jeg ELSKER blomkålsuppe, men hadde aldri laget det fra bunnen av før. Det var faktisk ikke så vanskelig, og jeg fikk mye hjelp av kjæresten. Du trenger i utgangspunktet en stavmikser eller foodprocessor for å lage denne oppskriften, men det kan godt hende man kan bruke en gaffel også.

Oppskriften er til to posjoner.

TIL SUPPEN TRENGER DU
– Et blomkålhode
– Vann til koking
– 1 teskje salt
– 1 terning hønsebuljong eller annen buljong
– 2 spiseskjeer hvetemel
– 1 dl lett matfløte
– Salt og pepper til smak

Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av stilken og bladene, og finhakk dem. Kok opp vann og salt, og la stilkene og bladene småkoke i 8-10 minutter. Tilsett blomkålsbukettene og la dem koke seg knapt møre. Ta så ut blomkålsbukettene. Mos stilkene og bladene med en stavmikser, og spe på med kraft fra buljongterning (ca. 6 dl). Kok dette opp og jevn ut med hvetemel som på forhånd er rørt ut i kaldt vann eller fløte. La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 minutter, og smak til med salt, pepper og fløte. Tilsett blomkålsbukettene til slutt og kok opp.

TIL VAFFELPOTETENE TRENGER DU
– 2 store poteter
– 1/2 spiseskje finhakket persille/kruspersille
– 1 spiseskje finhakket gressløk
– Salt, pepper og ca. 2 spiseskjeer smør.

Skrell potetene og riv dem fint på et råkostjern. Blant inn persille og gressløk, og smak til med salt og pepper. Smelt smøret og ha det i potetrøren. Stek 2 stk vaffelpoteter i vaffeljern, hver vaffelplate trenger ca. 9-10 minutter før de er ferdig.

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • tine katrine

  Mmm, blomkålsuppe er så godt! Anbefaler å steke litt løk og hvitløk i gryta før du hiver oppi vann og alt det andre, er supergodt :)

  Uff, 1500 er alt for lite altså, skummelt lite! Spesielt hvis du trener. Bør spise minst 2000 kalorier hver dag, og mer hvis du er i mye aktivitet. Er du sulten så må du spise! Spiser man for lite over lang tid ender det bare i store cravings som man til slutt ikke klarer å holde seg unna, og så er man plutselig tilbake der man begynte. Å telle kalorier er egentlig ganske tullete, det man heller bør bry seg om er hva kaloriene består av. Fett feks er ikke bra å spise noe særlig av (fett blir til fett faktisk, og gir kroppen null næring), mens karbohydrater er det beste du kan spise (er det som gir kroppen energi). Jo mer, jo ber’ faktisk. Høres sikkert veldig rart ut siden «alle» sier det motsatte, så vil anbefale å se på videoene til hun her: https://www.youtube.com/user/Freelea :)

  11. januar 2014 at 5:55 pm Reply
  • Caroline

   Ja, jeg blir egentlig skikkelig forvirret over alle som sier forskjellige ting. Men jeg kommer til å øke til 2000 kalorier, for jeg orker ikke gå å være sulten.

   11. januar 2014 at 6:04 pm Reply
 • Kristine

  Blomkålsuppe er så godt så lenge den er laget fra bunnen av! Skjønner meg virkelig ikke på de som spiser posesuppe…

  Ellers så håper jeg du finner en måte å legge om kostholdet på som gjør at du slipper å gå rundt sulten. Det høres ikke noe særlig ut!

  12. januar 2014 at 12:11 am Reply
 • Brita Melissa

  Jeg liker at du er så motivert som du er og deler det på alle sosiale plattformer. Du vinner nok mye på å gå all in og jeg merker at jeg inspireres selv om jeg ikke har noe stramt regime enn å holde på de rutinene jeg har. For meg er det viktig å vite hvordan jeg kan late sunn mat uten å gå amok på iherb og Proteinfabrikken osv. Sånt som koster flesk. Så jeg liker veldig godt at du deler oppskrifter og har allerede prøvd lasagnen din og den falt veldig i smak. Jeg synes ikke den var så annerledes enn vanlig lasagne og om man kan spare noen kalorier på å velge bort pastaplatene gjør jeg gladelig det! :) Jeg var forresten innom Fotovideo i dag for å se etter Olympus-kameraet, men det er visst så populært at det er utsolgt. Må nok ha dette med kompaktkamera i bakhodet en stund men håper at jeg får kjøpt i år hvertfall.

  12. januar 2014 at 1:11 am Reply
  • Caroline

   Takk, jeg gjør det med vilje slik at jeg tvinger meg selv litt mer ved å vise til at jeg klarer det, hehe.

   12. januar 2014 at 10:34 pm Reply
 • Inger

  Nam, synes det der så veldig godt ut! Jeg prøvde å lage sånn vaffelpotet med en liten vri. Moste en halv avokado sammen med resten. Men jeg lagde ikke så mye og visste ikke hvor tykt det skulle være, så det ble litt for brent. Det som ikke var brent smakte godt! I tillegg tok jeg den andre halve avokadoen i biter oppå vaffelen. Anbefales om du liker avokado. :)

  12. januar 2014 at 9:58 pm Reply
  • Caroline

   Smart! Skal tenke på det neste gang :)

   12. januar 2014 at 10:34 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.