Carolines tomatsuppe

1. juli 2013

Dette er en tomatsuppe jeg har laget endel i det siste. Grunnoppskriften lærte jeg på jobb, men har laget min egen lille variant av den. Oppskriften jeg viser her er nok til 9 posjoner, så du kan dele med andre og også ha den i flere dager. Den er utrolig sunn og veldig god. Prøv selv, mye bedre enn vanlig tomatsuppe.

♥ 1 terning kyllingbuljong ♥ 1 rød paprika ♥ ½ hvitløk ♥ 1 løk ♥ 1 klype Chili Explosion krydder ♥ 1 boks røde linser ♥ ½ brokkoli ♥ 2 bokser hakkede tomater med basilikum og oregano ♥

Begynn først med å steke hvitløk og løk i en kjele med litt olje til løken får en gylden farge. Spe deretter på med brokkoli og paprika, og stek det en liten stund sammen med løken. Spe på med olje om nødvendig. Bland ut en terning med kyllingbuljong i varmt vann (følg pakkens instrukser), og hell oppi kjelen. Tilsett så de røde linsene og boksene med hakket tomat. Smak til med krydder til slutt, jeg synes det er godt med en liten klype (det blir da litt spicy). Bon appetit!

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • Carina

  Denne skal jeg garantert prøve (men jeg som liker maten min veldig spicy kommer til å bruke ekte chili)! Takk for tips, flere slike takk!

  2. juli 2013 at 9:54 am Reply
 • Ingvild

  Denne så farlig god ut, og sannsynligheten er stor for at det er nettopp din oppskrift-blogg-post jeg leter meg fram til når jeg skal lage middag neste gang…. :-D Tusen takk for tipset!

  2. juli 2013 at 10:40 am Reply
 • Hilde-Lise

  Nam, gleder meg til å smake den en vakker dag ;)

  2. juli 2013 at 11:32 am Reply
 • tine katrine

  Ser godt ut! Og hvis man bare bytter kyllingbuljong med grønnsaksbuljong har man en super vegansk suppe :)

  Takk for alle kommentarene på bloggen min forresten! Jeg er nok ikke noe flink til å lære andre fototriks dessverre, hehe :)

  2. juli 2013 at 1:42 pm Reply
 • spesiellinor

  Så kjempegodt ut :) Den må jeg prøve en gang. Har prøvd meg på litt forskjellig supper i det siste, er jo genialt som lunsj i helgene! Før spiste vi alltid grøt til lunsj, men det blir jo litt kjedelig i lengden..

  3. juli 2013 at 7:35 pm Reply
 • Ingvild

  svar/

  I know! Var som et lite eventyr, egentlig. Rart – men godt også – å komme hjem til kjente trakter, åkrer, kubjeller og støvlevær! Har du vært i Roma? :D

  Forresten – klinket til og laget denne suppen til meg og mamma i dag, og supper pleier jo ikke å være såå spennende, det er liksom bare supper, men WOW, denne her var utrolig god! Smaken…mmmm….kommer til å lage den SÅ mange ganger! Tusen, tusen takk for tipset (igjen) :D Er litt nysgjerrig; kom du på det selv, eller fant du det et sted? Uansett er den deilig <3

  Nattaklem!

  3. juli 2013 at 11:59 pm Reply
  • Caroline

   Hei! Jeg har nok dessverre ikke vært i Roma, men det står definitivt på listen min. Har på en måte elsket Roma og Italia etter jeg leste «Eat, Pray, Love» for noen år siden.

   Så utrolig bra at du likte suppen! Vi lagde den på jobb en gang, jobber med ei som bare fant opp oppskriften der og da. Vi hadde litt andre ingredienser, så denne suppen har jeg endret på, selvom grunnoppskriten er fra en annen. :)

   4. juli 2013 at 1:16 am Reply
 • Drea

  Namnamnam! :D

  5. juli 2013 at 9:57 pm Reply
 • Brita Melissa

  Jeg synes faktisk den tomatsuppen fra butikken er god, så jeg kan bare tenke meg at denne er ti ganger bedre :) Tusen takk for kommentaren din forresten. Så stas når bloggerne du leser skriver tilbake :) Kjenner til den deilige følelsen av å få rensket opp i bloggen sin.

  6. juli 2013 at 4:36 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.