“Tapt og funnet”

14. mars 2013

Boken “Tapt og funnet” består av ni forskjellige noveller skrevet av ni forskjellige forfattere. Det er fem noveller som omhandler noe man har tapt, og fire som handler om noe som er funnet. Jeg blogger om boken for Bokbloggerturnéen, og du kunne lese om boken hos Ingrid i går og kan lese om den hos Astrid i morgen. Målgruppen for boken er satt til aldersgruppen 13-18 år, og den er på 112 sider. Årets samling, Tapt og funnet, har bidrag av Mariangela Cacace di Fiore, Carl Johansen, Tania Kjeldset, Geir Moseng, Renate Nedregård, Jan Henrik Nielsen, Brynjulf Jung Tjønn, Alf Kjetil Walgermo og Siv Wyller.

Georg og Anna finner et gammelt og merkelig frimerke,
Felicias fiolin blir borte,
Roger og jeg finner en hule i steinura,
Tobias befinner seg langt ute i på landet.
Remi har mistet en venn,
Jeg har kanskje funnet Astrid,
mens Simon har mistet det meste.
Thomas tror han har funnet sikkerheten,
– og dette er knapt nok starten på fortellingene.

Min mening er at dette er en vakker bok om livet, der man naturlig nok både finner og mister mye hele tiden. Ungdommene har en overraskende god formidlingsevne, og jeg blir rørt av enkelte historier. Jeg tror helt sikkert jeg vil lese fler noveller fremover, det er en annerledes men meget spennende sjanger.

 

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Elin

  Den høres veldig fin ut:)

  14. mars 2013 at 8:41 pm Reply
 • Ingvild

  Fin omtale!

  (Jeg heter Ingvild, hehe^^)

  14. mars 2013 at 9:23 pm Reply
 • Nina C.

  Den har jeg vært nysjerrig på:) kanskje jeg må sjekke den ut hvis den kommer på biblioteket en gang:)

  14. mars 2013 at 10:16 pm Reply
 • Støvkorn

  Spennende, takk for tipset!

  14. mars 2013 at 11:39 pm Reply
 • Bokbloggturneen: Tapt og funnet | Betraktninger

  […] Novellesamlingen (eller ungdomsantologien) Tapt og funnet er denne ukes bok i Bokbloggturneen. Boken kan du også lese om hos Ingvild og Caroline. […]

  15. mars 2013 at 7:44 am Reply
 • astridterese

  Jeg har bestemt meg for at jeg har lyst til å lese flere noveller. Jeg fant ut at det var deilig å sette seg ned og lese en novelle for så og fortsette med det en skulle gjøre. De passet utmerket til pustepauser :-) Jeg likte denne, men jeg holder på med en som heter Dødsøyeblikket og andre noveller av Espen Haavardsholm som er virkelig fin :-)
  Ønsker deg en fin Påske! Klem!

  25. mars 2013 at 4:35 pm Reply
 • Bokbloggturneen: Tapt og funnet | Betraktninger

  […] Novellesamlingen (eller ungdomsantologien) Tapt og funnet er denne ukes bok i Bokbloggturneen. Boken kan du også lese om hos Ingvild og Caroline. […]

  17. november 2013 at 10:17 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!