#1: Musikken min

24. januar 2013

Tenkte at jeg skulle skrive et innlegg om min største hobbybaserte lidenskap, musikk! De som står meg nærmest vet at jeg kan sitte timesvis på Spotify eller Wimp å lete etter ny musikk. Spesielt er jeg interessert i å følge med på årets nyutgivelser, men elsker også å finne gamle perler. Som Ulrikke så godt sa en gang: “det er mye bedre å lytte til musikk, enn å høre på den“. Og lytting tar tid og energi, men det er spennende. Det er egentlig få artister som jeg liker hele album fra, jeg føler at artister som regel klarer å komme opp med noen få skatter og that’s it. Likevel finnes det noen få unntak, noen artister jeg liker omtrent all musikken til. Hva som gjør det slik vet jeg ikke riktig… Tror det er en kombinasjon av sangstemme, sanginnhold og stemning. De artistene jeg faktisk liker det aller meste fra er Josh Groban, Kings Of Convenience, Melissa Horn, Avril Lavinge og Eddie Vedder. Alle disse artistene er veldig forskjellig, men de har alle ett eller annet som fikk meg interessert. Min musikk.

Uansett, jeg tenkte at jeg hver uke fremover skal ramse opp de beste låtene jeg har funnet den uken. Jeg vet at det kanskje ikke er så interessant for mange av dere, men det er jo tross alt min blogg sant? Musikken kommer nok til å være variert, og også variert i forskjellige perioder. Akkurat nå er jeg inne i en listepop/elektronica/indie periode, så jeg advarer om det. Kan dere ikke også være så snill å kommentere sangene i kommentarfeltet? Det er så stilig, synes jeg, og høre hva dere tenker om det jeg tenker. Bare vær ærlig! Jeg legger i tillegg låtene inn i listen Ukens nye skatter på Spotify.

1. Tame Impala – Feels Like We Only Go Backwards
2. Torres – Jealousy and I
3. Contrakids – We Go, You Go
4. MS MR – Hurricane
5. Ghost Beach – Miracle
6. Newtimers – Trains
7. Little Comets – W – O – E
8. Walk Off the Earth – Red Hands
9. Little Green Cars – Harper Lee
10. Shout Out Louds – Blue Ice
11. Asaf Avidan & the Mojos – One Day / Reckoning Song (Wankelmut Remix)
12. Alfred Hall – Safe & Sound
13. Everything Everything – Kemosabe
14. Lupe Fiasco – Battle Scars
15. Jake Bugg – Lightning Bolt
16. James Arthur – Impossible

Share:
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Hilde-Lise

  Nydelig, nå kan jeg også få noen nye tips andre artister og sanger :) Takker og bukker.

  25. januar 2013 at 12:20 am Reply
 • Gitte

  Jeg synes dette er en god idé! Det er spennende å få input på musikkfronten – musikkprosjektet du holdt for en stund siden var kjempegøy husker jeg! : ) Kanskje du også kan legge alle låtene i en spilleliste?

  25. januar 2013 at 1:20 pm Reply
 • Nina C.

  Elsker musikk:) Så jeg sier ikke neitakk til noe nytt å høre på!:)

  25. januar 2013 at 5:59 pm Reply
 • Katrine Ü

  Jeg liker tips innen musikk, blir ofte at jeg hører på det meste om og om igjen, selv om jeg også liker å kikke litt og finne noe nytt, (er ikke så ofte jeg finner noe som fenger meg totalt da, jeg tror jeg er litt kresen egentlig). Hørte på lista di for en stund tilbake så husker ikke helt alt sammen, men jeg likte mange av de :D

  29. januar 2013 at 9:12 pm Reply
 • Ida Sundae

  Herlig! Elsker når folk legger ut spotifylister. Jeg abonnerer! :)

  Ååå, jeg er så glad nå-for via listen din fant jeg igjen “One day”!!! Jeg har hele tiden trodd det var Jack White og har lytta meg i hjæl på sangene for å finne igjen sangen, men så er det ikke han i det hele tatt! ELSKER den sangen!

  Kjenner ikke til de andre sangene, men skal høre.. nei, jeg mener lytte! ;)

  30. januar 2013 at 9:10 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!