“Variantene” av Robison Wells

19. november 2012

Boken “Variantene” er skrevet av Robison Wells, og ble utgitt i 2012 av Cappelen Damm. Jeg blogger om boken for Bokbloggerturnéen, og du kan også lese om boken hos Nina, Secret Privilege, Bella, Askeladden og Silje. Målgruppen for boken er satt til aldersgruppen 14-18 år, og den er på 336 sider. Det er John Grande som har oversatt boken til norsk.

Benson Fisher har hatt en begredelig oppvekst i diverse fosterhjem. Nå er han lei, og søker seg inn på kostskolen Maxfield Academy. Det viser seg at skolen ikke bare er alminnelig kostskolestreng. Den er et fengsel. Lærere finnes ikke, her styres alt av en viss ”Iceman”, som snakker til elevene via høyttalersystemer, og deler ut poeng og nådeløse straffer. Elevene har delt seg inn i tre fraksjoner som alle har ulike syn på hvorfor de er der og hvordan de skal overleve. Mellom dem utkjempes det en voldelig kamp på liv og død.

Dette er en spenningsbok fra begynnelse til slutt, som leses med blodig skrekkblandet fryd. Ved cliff hanger effekten på slutten av boken oppdager man fort at det vil komme flere bøker, og jeg har hørt det er snakk om en triologi. Det som er litt kjedelig med denne boken er at du har på en måte lest mye av det før. De er på en internatskole (Harry Potter) og de blir satt opp mot hverandre (Dødslekene), pluss at de er foreldreløse (Fluenes Herre). Selvom det kanskje ikke er mye nytt med selve konsepktet rundt bokens handling, så vil jeg absolutt si det er en bok som er verdt å ta en titt på. Spesielt om du er en spenningssøkende leser! Kos deg.

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • im

  Den fikk jeg lyst til å lese! :))

  19. november 2012 at 9:26 pm Reply
 • Stine

  Åh, denne bare MÅ jeg lese. Takk for tips!

  19. november 2012 at 9:27 pm Reply
 • Elin

  Høres ut som en spennende bok:)

  19. november 2012 at 10:17 pm Reply
 • Ingvild

  Spennende, skal sjekke den ut!! :D Bra anmeldelse, synes du er så flink til å skrive. Så presis og greit, på en måte :) Håper du får en fin tirsdag videre!

  20. november 2012 at 9:39 am Reply
 • Variantene – Robison Wells « Julies bokbabbel – litteratur og småprat

  […] om boka: Siljes skriblerier Så rart Idaheia Askeladden My Secret BookNook I Ninas Bokverden Carolines verden Tulleruska’s World Lesetips for ungdom Vennesla bibliotek Middelaldrende bokblogger […]

  4. desember 2012 at 4:06 pm Reply
 • Variantene | Bokbloggturnéen

  […] isfronter og en stor mystisk fiende.» Inga Semmingsen, Dagsavisen Hva mener bloggerne? Carolines Verden I Nina’s Verden Secret Privilege My secret Booknook Så rart Askeladden Siljes skriblerier […]

  6. desember 2012 at 12:57 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!