“Charliblogg” av Eldrid Johansen

12. november 2012

Boken “Charliblogg” er skrevet av Eldrid Johansen og utgitt i 2012 av Cappelen Damm. Boken anmeldes av meg og andre bloggere i samarbeid med Bokbloggerturnéen. Dere kan lese andre anmeldeser av boken hos Ingvild, Regndråpe, Gråbekka, Ellens Oase, Lattermild og Med bok og palett.

Charlotte flytter med moren sin fra Oslo til et lite samfunn i utkanten av Norge. Allerede første skoledag kommer hun skeivt ut, og på kort tid blir hun frosset ut og mobbet av de andre jentene. I frustrasjonen over ikke å finne sin plass oppretter hun en anonym blogg. På Charliblogg latterliggjør Charlotte alt og alle i lokalsamfunnet. Etter hvert får bloggen mange lesere og Charlotte bryter stadig flere grenser for å holde på lesernes interesse. Men hvor langt er Charlotte egentlig villig til å gå?

Om man ser bort i fra moralen om at man skal være forsiktig med hva man legger ut på blogg og Facebook, så er dessverre dette ingen ekstraordinær bok. Handlingen blir for overfladisk og ensformig, og egentlig ganske kjedelig. Jeg ville som ung jente heller brukt tiden min på andre bøker innenfor samme innholdssjanger.

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Elin

  Aldri hørt om denne boken eller lest den. Men vet ikke helt om dette er boka for meg, siden det er som regel andre type sjangere jeg liker når det kommer til bøker:)

  12. november 2012 at 10:01 pm Reply
 • Ingvild

  Enig med deg!

  La merke til at denne boken stod utstilt i en Ark-handel (på “nyheter”, langt framme) og jeg lurte fælt på hva en så dårlig og overfladisk bok gjorde der…..likte den ikke i det hele tatt. Og nå har jeg begynt på neste bok i bokbloggturneen, “Picassokvinnen”, og der er det OGSÅ en ung jente som skriver på nett. Eh, ja. Uflaks much?!

  God helg, Caroline! :D

  16. november 2012 at 10:45 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!