Nostalgia

22. oktober 2012

Er det noen av dere som kjenner dere igjen i at når man skal øve til en eksamen, så er det veldig mange andre ting man heller gjør? Vel, slik er i alle fall jeg. Og i det siste har tankene mine gått mye til “de gode, gamle dager”, da jeg var barn. Jeg har store planer om å lage en (ganske enkel) bok, der jeg skal samle alle barndomsminnene mine. Ideen ble forsterket i går da jeg fant “Ole, Dole og Doffen på eventyr” på nye, norske Netflix. Netflix bør dere forøvrig få dere, der er det mye snadder for barn (og oss barnslige/nostalgiske).

Jeg tenkte i den sammenheng å spørre dere om dere kunne tenke dere å hjelpe meg? Jeg trenger å få samlet alle slags gode barndomsminner som strekker seg fra ca. 1990 og frem til 2007-ish. Og en fin overraskelse til alle dere som er med å hjelpe meg; en av dere vil bli trekt som den heldige vinneren av boken “Kjære Miss Nina Simone” av Tor Fretheim! Alt du trenger å gjøre er å liste opp det du kan komme på i kommentarfeltet. Som inspirasjon kan jeg nevne Disney, Fox Kids, Astrid Lindgren, Cartoon Network, Pog, Barne-TV og Kaptein Sabeltann. Jeg setter pris på alle bidrag! Husk å legge ved deres e-postadresse. Frist for å delta i trekningen av “Kjære Miss Nina Simone” er 1. november 2012.

PS: Barndomsboken min vil kanskje komme i salg til en billig penge, om noen av dere andre har lyst på den også.

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • Hilde-Lise

  Hmmm, gamle minner her kommer vi:
  pokèmon, digemom (aner ikke hvordan det skrives :P), donald duck, Luckey Luke, lekepistol med krutt, barbidukker(de gode gamle), plastsoldater (som de i Toy Story), puslespill, plastdyr i alle former og fasonger, de små boksene som hadde slott og lignende på innsiden + en veldig ligen dukke som man kunne plassere inne i boksen (veldig dårlig forklart:P), phurbie eller furbie (de hårete “dyrene” som kunne blunke, og lage lyd) og jojo. Det var det jeg kom på akkurat nå.

  22. oktober 2012 at 11:22 pm Reply
 • Gitte

  Så gøy! : D Jeg har tidligere skrevet to innlegg om ting fra barndommen jeg har funnet igjen, legger ved linker hvis du er interessert i å lese.

  – Gamle Polly Pocket-lekesett (Polly Pocket-innlegg.)
  – Soupe-Opéra og Les animaux des quatre saisons på Barne-TV. (Soupe-Opéra-innlegg)
  – De eldste Sims-spillene! Alle i The Sims-serien, og i begynnelsen da The Sims 2 kom ut. (2004)
  – Aladdin-serien som gikk i Disney-timen på søndager (Intro-sang)
  – Darkwing Duck (Intro-sang)
  – DuckTales (Intro-sang)
  – Mumfie (Intro-sang)

  Det er jo så mye i ta i, men lar det bli med det foreløpig. : )

  23. oktober 2012 at 6:09 am Reply
 • Charlotte K.

  Jeg skrev faktisk et innlegg om barndomsminner fra 1990-tallet for en liten stund siden, sjekk det ut her: http://charlett.no/barndomsminner-fra-1990-tallet/ =)

  23. oktober 2012 at 2:09 pm Reply
 • Ulrikke

  Mumitrollet! Og så var det noen sånne små figurer i hard, ofte transparent plast.. irriterer meg at jeg ikke husker hva de heter. En av dem het draco, husker jeg. De var formet som små monstere. Noen som skjønner hva jeg mener?

  23. oktober 2012 at 8:04 pm Reply
 • Benedikte :)

  – Noddy
  – Mumitrollet
  – Mumfy
  – Den ene koppen med godteri bare på lørdag
  – Dublo
  – Polly
  – Barbie
  – Kaptein Sabeltann
  – Fox Kids
  – Lilo og Stitch
  – Mormor og de åtte ungene
  – De der kassettene en mann fortalte mange historier på
  – Albert Aaberg
  – Gode, gamle barneTV
  – Brannmann Sam

  24. oktober 2012 at 3:38 pm Reply
 • Hilde-Lise

  å, kom på noe mer:
  – barnetimen (radio)
  – bompibjørnene
  – plipp, plopp og plomma
  – gelebarna
  – de gamle engangskameraene som man måtte skru opp etter å ha tatt et bilde :P

  25. oktober 2012 at 11:42 am Reply
 • Benedikte :)

  Glemte Snøbarna, teletubbies og “kalle og Molo”

  25. oktober 2012 at 4:23 pm Reply
 • Brita Melissa Botnen Søreng

  Jeg var på et skrivkurs i Marokko for ikke så veldig lenge siden og der var det flere som drømte å skrive barnebøker og noveller fra barndommen. Det er åpenbart et marked for det :) Det jeg kan komme på sånn i farten er: Dyrene i Hjorteparken, Looney Tunes, Paddington, Franklin, Sauen Shaun, Jojo, Pokemon bl.a. Jeg liker at du har begynt å blogge igjen :)

  26. oktober 2012 at 12:41 pm Reply
 • Marlene

  Goggos (jeg tror er de figurrene Ulrikke nevnte ovenfor her), pippi langstrømpe, mummitrollet, A1, leke i sanden, pokèmon, Looney Tunes, Cartoon Network, plipp plopp og plomma, olsenbanden (både jr, og vanlig.. selv elsket jeg Olsenbanden som barn) hmm… kommer ikke på mer i farta.

  27. oktober 2012 at 8:43 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!