“Kjære Miss Nina Simone” av Tor Fretheim

22. oktober 2012

 

Boken “Kjære Miss Nina Simone” er en bok skrevet av Tor Fretheim. Jeg skulle egentlig anmelde denne boken for lenge siden, men siden jeg har flyttet så hadde jeg glemt å oppgi den nye adressen min til Bokbloggerturnéen. Vel, bedre sent enn aldri eller? Boken er utgitt i 2012 av Cappelen Damm Forlag, og er på 144 sider. Målgruppen er satt til 14-18 år. Du kan lese mer om boken hos Stines Notater, Så rart, Enda ein bokblogg, Elins tankesprell og Betraktninger.

Kjære Miss Nina Simone” er en sterk og inntrengende fortelling om en hendelse i 18-åringen Simons liv. Vi forstår tidlig at det har skjedd noe forferdelig, og litt etter litt får vi vite hva. Fortellingen blir skrevet som et brev til sangeren Nina Simone. Ikke fordi Simon liker henne spesielt godt, men fordi foreldrene hans alltid pleide å spille plater av henne. Han har vokst opp med Nina Simone og er til og med oppkalt etter henne. Simon sitter på et tog. Laptopen er åpen. Simon skriver: Kjære Miss Nina Simone …
Hvor Simon skal, eller hva som har hendt blir langsomt avdekket. Det har skjedd en forbrytelse. Simons mor er drept. Faren blir anklaget for mordet.

Jeg har alltid likt bøker som er skrevet i brevform, av en eller annen merkelig grunn, derfor var denne boken en liten skattekiste for meg. Ikke bare er det mange spennende og kulturelle momenter, men Fretheim er meget dyktig til å ta opp det som kommer frem som vanskelige og krevende temaer. Det er også befriende godt å lese en bok om tunge temaer, som er såpass lettlest som denne. Boken setter igjen store inntrykk, som kan være vanskelig å glemme. Jeg ser på denne leseropplevelsen som en berikelse.

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Elin

  Ja det er virkelig en spesiell bok, en man ikke glemmer så raskt:) Fint skrevet om boka:)

  22. oktober 2012 at 7:28 pm Reply
 • Marlene

  Nå fikk jeg veldig lyst til å lese den!

  27. oktober 2012 at 8:45 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!