All I wanna be it’s green

3. oktober 2012

Untitled

Nå er jeg hjemme. Har tatt en uke fri fra trafikkstøy og folkemengder, og dratt til stille, vakre Nord-Norge. Det er mye som skjer, og tiden min virker til å gå enormt mye fortere enn jeg kan huske at den har gjort før. Det føles som den glir mellom hendene mine, som sand. Egentlig er det skremmende å observere dette. Ikke bare med tanke på eksamen som nærmer seg med stormskritt (som jeg omtrent ikke har lest til), bryllupsbilder jeg må redigere, jobb som skal gjøres og oppgaver som skal skrives, men også med tanke på hvor lite tid vi mennesker egentlig har fått tildelt. Tiden renner bort, sekund for sekund. Og vips, der var et minutt av livet gått. En dag. En uke. Et år. Ti år. Og hva brukte jeg alle disse timene på? Som dere skjønner så er jeg opptatt av tiden min for tiden, og hvordan den kan brukes til det som jeg ønsker å prioritere.

Jeg er en typisk listoman. Jeg skriver lister opp og ned. Men hva hjelper det vel, når jeg aldri får gjort det jeg skriver at skal gjøres? P-A-N-I-K-K. Pust med magen. 1-2-3. Hvis jeg står på eksamene mine dette semesteret skal jeg feire noe innmari, for det vil være et lite mirakel. Bare så dere vet det, å ta en mastergrad er så langt fra å ta en bachelorgrad. Bachelorgrad er peanøtter i forhold. Og vet hva dere hva som er typisk (meg)? Når jeg har mye å gjøre, så vet jeg ikke hvor jeg skal begynne. Og da begynner jeg som regel ikke i det hele tatt. Dere må tenke på meg disse månedene frem til jul altså. Men om jeg stryker er det vel en mening i det, óg. Sukk.

Uansett… Jeg er takknemlig for dere som henger med her inne ennå. Som takk kan jeg tipse dere om at NRK har lagt ut en novelle fra Johan Harstads novellesamling “Ambulanse“, som dere bør høre! Den finner dere på denne nettsiden. Om det er noen av dere som skriver masteroppgave, så har Masterbloggen lagt ut noen skrivetips. Jeg har laget en veldig tilfeldig sammensetning av sanger som har noe grønt i tittelen på Spotify. Du kan forresten lage egen musikk på en morsom måte på denne siden. Ellers kan jeg si at han her er åpenbart rå på gitar:

Share:
Previous Post Next Post

11 Comments

 • tine katrine

  Tid er en skummel ting. Tenker spesielt mye på det etter at jeg ble syk. All denne tiden som bare forsvinner til ingenting…

  3. oktober 2012 at 4:37 pm Reply
 • Katrine Ü

  Kjente meg selv igjen med ÉN gang da jeg leste “Når jeg har mye å gjøre, så vet jeg ikke hvor jeg skal begynne. Og da begynner jeg som regel ikke i det hele tatt.” Story of my life! Vi er flere! Det fine er .. at når tida passerer, så kommer den også til å passere de oppgavene vi har på vent. Så man kommer seg igjennom dem, uansett hvordan det måtte gå. Det tenker jeg alltid på i slike situasjoner :)

  3. oktober 2012 at 8:14 pm Reply
 • Gitte

  Jeg har det også slik, hvis jeg har så mye å gjøre at jeg vet jeg ikke rekker å bli ferdig, så blir det til at jeg ikke begynner i det hele tatt. Akkurat nå har jeg gjort noen endringer for å få bedre tid og mer pusterom, men jeg husker jeg hatet fredager i starten av studietiden – synes det var så stressende at uka nesten var over før jeg hadde fått satt i gang.

  Lykke til, hold motet oppe og ta sjansen på å bare begynne et sted. Just do it, ikke sant?

  3. oktober 2012 at 9:01 pm Reply
 • Mira

  ”Jeg skriver lister opp og ned. Men hva hjelper det vel, når jeg aldri får gjort det jeg skriver at skal gjøres? ”
  hehe samme med meg…

  5. oktober 2012 at 7:24 am Reply
 • Oda

  Håper alt går greit med mastergraden din! Og, wow, du har en fin blogg.

  5. oktober 2012 at 1:36 pm Reply
 • Hilde-Lise

  Gleder meg over et nytt innlegg! Kjenner til det der med tiden som svinner altså :) Men vi får bare ta dag for dag og bruke den på best mulig måte :)

  5. oktober 2012 at 2:37 pm Reply
 • Ulrikke

  Kjenner meg veldig igjen i det med å ikke vite hvor man skal begynne når man har mye å gjøre. Det er kjempevanskelig! Og jeg liker også å skrive lister. Ellers håper jeg du har hatt en fin ferie, Caroline!

  6. oktober 2012 at 6:57 pm Reply
 • Kinemor

  Håper du koser deg hjemme.

  6. oktober 2012 at 9:48 pm Reply
 • astridterese

  Kjenner meg virkelig igjen i at en ikke får gjort noe når en begynner å få liten tid!
  Jeg ønsker deg så utrolig mye lykke til med masteroppgaven! Klem!

  15. oktober 2012 at 2:33 pm Reply
 • Ida Sundae

  Det der tror jeg vi alle kan kjenne oss igjen i. At når vi får for mye å gjøre, så er det enkleste å bare gjøre ingenting. Men ta det punkt for punkt, det viktigste først!

  15. oktober 2012 at 7:13 pm Reply
 • Martha

  Jeg tror du har snakket om ett innlegg om å studere barnevernspedagogikk, for det er det du studerer, ikke sant? Det hadde i hvert fall jeg satt stor pris på :)

  Og lykke til med masteroppgaven!

  29. november 2012 at 12:16 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!