3 bøker du må få med deg i høst

2. september 2012

Denne romanen med navn “Jeg har ganske rolige hender” er skrevet av Mari Lindbäck (som egentlig er utdannet kunstfotograf). Den handler om Jennifer, og hvordan livet snus på hodet når foreldrene hennes blir hardt rammet i en trafikkulykke i Frankrike. Faren hennes omkommer, mens morens tilstand er kritisk, og Jennifer må reise til Frankrike for å hente farens båre og bringe moren hjem. I kjølvannet av ulykken dukker det opp minner som forandrer bildet av familien, og ikke minst: av Jennifer selv. For henne blir tiden en balansegang mellom eksistens og sammenbrudd, fornektelse og konfrontasjon. Hvordan reagerer et menneske når alt det kjente rives bort? Hvordan tilgir en foreldrene sine?

Lån på biblioteket eller kjøp den hos Tiden Forlag.

 

Boken “Tvillingfeber” er skrevet av Brit Bildøen, og er norminert til Bragdeprisen. Fortellingen handler om Ida, som leter etter sin fortapte tvilling. Hun går dypt inn i seg selv, i et gammelt fotografi og nettverket sitt. Samtidig funderer hun over dette med å være én eller to, og om det er slik at med det tredje skal det skje. Dette er en bok for dere/oss som liker å fundere litt over identitet og det å være et menneske. Det er også mange spennende karakterer og mye som skjer, dermed kan man ikke si at det er mye kjedelig i denne boken. Ida er en virkelighetsfjern idealist som på tross av mye motgang nekter å gi opp søket etter alt det hun leter etter.

Lån på biblioteket eller kjøp den hos Samlaget.

 

Denne boken heter “Vente på Robert Capa” og er skrevet av Susana Fortes. Paris i 1930-årene er full av flyktninger. Blant flyktningene er den ungarske fotografen André og den unge polsk jødiske kvinnen Gerta. Mellom dem oppstår snart et lidenskapelig kjærlighetsforhold, som også vil prege deres karrierer. André kjemper for å få fotfeste som fotograf, men det er først da Gerta oppnevner seg som hans manager at karrieren skyter fart. Et ledd i omskapingen av André fra anonymiteten til verdensberømmelse er et navnebytte: Robert Capa blir født. Samtidig skifter Gerta navn til Gerda Taro (som likner litt på Greta Garbo, Gertas store heltinne). Men viktigere enn navnebytte er deres nyskaping: fotojournalistikken.

Lån på biblioteket eller kjøp hos Bazar Forlag.

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Benedikte :)

  :)

  3. september 2012 at 3:32 pm Reply
 • astridterese

  Jeg tror kanskje Tvillingfeber kunne vært noe for meg. Den hørtes fin ut! Takk for tips

  3. september 2012 at 4:50 pm Reply
 • Ulrikke

  Spennende med innlegg med boktips :)

  SV: Om man vil lese om vampyrer, anbefaler jeg å sjekke ut Anne Rice. «En vampyrs bekjennelser,» er en veldig god bok.

  Jeg har ikke fått lest noen av romanene til Harstad enda, men har lest kortprosa-utgivelsen «Herfra blir du bare eldre,» og novellesamlingen «Amulanse.» Syntes spesielt sistnevnte var fantastisk! Jeg sier ikke jeg har noe i mot lange setninger, bare UNØDVENDIG lange setninger :)

  3. september 2012 at 7:10 pm Reply
 • Brita Melissa Botnen Søreng

  Har ikke hørt om noen av disse, men tror kanskje “Tvillingfeber” ville ha passet best på nattbordet mitt i høst :) Den høres interessant. Ps. Jeg har forresten begynt å blogge på wordpress, jeg håper du vil følge meg videre :)

  4. september 2012 at 4:02 pm Reply
 • Kinemor

  Takk for boktips =) Har en del bøker jeg skal lese i høst.

  6. september 2012 at 1:24 pm Reply
 • Kasiopeiia

  Det er så mange gode bøker! Den første boken hørtes definitiv veldig spennende ut.

  18. september 2012 at 8:07 pm Reply
 • Ulrikke

  SV: Du må ikke gi opp, Caroline! Du skriver en av de beste bloggene jeg vet om. Du poster alltid kvalitet og svært interessante innlegg. Jeg leser alt du skriver :) Klem

  19. september 2012 at 7:26 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!