En ny start i hovedstaden

15. august 2012

Nå har jeg bodd i Follo i en uke, og overgangen er stor. En ny hverdag med buss, tog, t-bane og trikk er ikke akkurat noe jeg tror jeg blir fort vant til. Men det er likevel spennende og annerledes, på mange måter. Jeg begynner ikke på skolen før i slutten av august, men har hatt hendene fulle med ting å gjøre alikevel. Søsteren min har begynt på universitetet nå, og dagene går fort fremover. Vi har fått kommet oss i orden, selvom det gjenstår en god del saker. Vi er så heldig at vi får bo hos venner, det er perfekt for oss nå. Dere skal få se noen mobilbilder her. Og, forresten, om dere har noen tips om butikker, steder, cafeer, resturanter, bibliotek osv. som er i Oslo/Follo, så rop ut!

Share:
Previous Post Next Post

20 Comments

 • Carina

  Så fint dere har det :D

  Kafeer: Cafe Sør og Laundromat Cafe er jo to jeg sverger til, og er innom stadig vekk!

  Bibliotek: Deichmanske. Ingen over, ingen ved siden av!

  15. august 2012 at 3:56 pm Reply
 • Gro-Elisabeth

  Oi, oi! Stilig, skikkelig studenthybel :)

  15. august 2012 at 3:57 pm Reply
 • Julianne

  Så skikkelig hyggelig ut! :)

  15. august 2012 at 5:07 pm Reply
 • Myldretid

  Kaffefuglen i Pilestredet (nedenfor Høgskolen) er min favoritt. Liebling på Grünerløkka og Kaffe Gram på Sagene er også fine! Og nå som det er så fint vær anbefaler jeg å dra å bade på Ingierstrand:)

  15. august 2012 at 5:17 pm Reply
 • Hilde-Lise

  Aaah, gleder meg til å komme på besøk. Ser allerede skikkelig hjemmekoselig ut :) Kjenner at jeg savner deg litt også, selv om jeg ikke har kommet hjem selv enda :P

  15. august 2012 at 5:34 pm Reply
 • Åshild

  Så fint dere har fått det! Jeg vet ikke så mye om Oslo, men det er utrolig mange fine kafeer rundt omkring på Grünerløkka!

  15. august 2012 at 7:38 pm Reply
 • Nina C.

  Tar litt tid å bli vant med å pendle :) Flott leilighet da=) Anbefaler Café Sør, ligger like ved Eldorado Kino. Husker ikke helt adressen nå. Synes biblioteket på Sophus Bugge( Universitetet i Oslo) er fin sted å lese og de har grupperom hvis du skal samarbeide med folk:)

  15. august 2012 at 9:49 pm Reply
 • Egwene

  Så utrolig koselig hybel! Jeg liker virkelig stueløsningen! ;) Det jeg liker best i Oslo er Botanisk Hage og å gå på Akershus festning, og Bislet Kebab da.

  15. august 2012 at 11:43 pm Reply
 • Brita Melissa Botnen Søreng

  Det både ser og høres så koselig ut å bo med søsteren sin. Dere er heldige som er så jevngamle :) Som Carina anbefaler jeg også Deichmanske som en fin avveksling fra skolebiblioteket! Håper du/dere vil trives som byjenter :D

  16. august 2012 at 12:06 am Reply
 • tine katrine

  stedene jeg vender tilbake til i oslo er star sushi, vega, røtter, søstrene grene, indiska, TGR, maritabutikken, botanisk hage, jambo restaurant, …og nå sa det helt stopp. denne hukommelsen altså…

  16. august 2012 at 1:02 am Reply
 • lene

  Åå, så koselig dokker har gjort d!! Glede mæ te å komme på besøk te gojentn <3

  16. august 2012 at 8:19 am Reply
 • Irene

  Så fin de har fått det i leiligheten! Lukke til med nye studier og ny by, alltid spanande å utforske nye stader :)

  16. august 2012 at 9:25 am Reply
 • Ingvild

  Wii, så spennende! Å se andres bokhyller (med innhold) er fascinerende. Jeg så mange kjente titler der, tihi. (Finner jeg deg på goodreads eller bokelskere, mon tro? :D)

  Sist gang jeg var i Oslo, gikk vi sammen med halvsøstera mi i Markveien og området rundt der. Var blant annet en fin park der + massevis av vintage-butikker. Utrolig sjarmerende. Og du? Bak/ved siden av Stortinget ligger det en litt “bortgjemt” kafe/konditori med antikke møbler, høyt tak og blondegardiner. Der får jeg litt Paris-følelse, enda jeg aldri har vært i Paris…haha.

  Håper du trives i Oslo, jeg tviler ikke et sekund på at det er uvant. Blir spennende med en ny start, et nytt sted, på en ny skole…! :) Klem fra Ingvild.

  16. august 2012 at 4:33 pm Reply
 • Karoline

  Herre jemini, jeg elsker deg for å ha “En brøkdel av helheten” i bokylla (elsker den boka og har den i engelsk utgave, men den er faktisk bedre på norsk så jeg håper jeg får tak i den på norsk i stedet etter hvert) og generelt sett var det pene bokhyllebilder og det så koselig ut!

  Og Oslo er en herlig by, jeg har alltid bodd her og liker meg veldig godt. Tips: Baker Hansen på Hasle, hovedfilialen av Deichmanske Bibliotek (som i tillegg har en awesome musikkavdeling) og å drive nedtelling mot den episke helgen i september som inneholder både Oslo Bokfestival og Oslo Kulturnatt =D

  Ha en fin dag!

  16. august 2012 at 9:36 pm Reply
 • Hanne

  Leiligheten ser fin ut! Masse lykke til i Oslo/Follo:)

  19. august 2012 at 9:14 pm Reply
 • Christina

  Så koselig! bra studentløsning ;)

  20. august 2012 at 2:15 pm Reply
 • liseliten

  Så koselig!! Jeg er vant med buss og tog, syns egentlig det er behagelig å sette seg ned med musikk i ørene :)

  22. august 2012 at 1:30 pm Reply
 • Hilde

  Så fint dere har fått det! Skikkelig hjemmekoselig :D Jeg liker at Harry Potter-bøkene også har fått plass ;)

  22. august 2012 at 9:24 pm Reply
 • Synne

  Når Harry Potter-bøkene er på plass, – da er man selv på plass. Ser ut som dere har fått det skikkelig koselig der :)

  23. august 2012 at 8:32 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!