Carolinetid

31. august 2012
Bildet er tatt av Mariam, og brukes med tillatelse

Har du tenkt på hva det er som gjør at du er akkurat du? Hva det vil si å være deg? Hva definerer deg som person? Det har jeg tenkt på en del i det siste. Jeg har også tenkt at det er så lett å ønske at man er noen andre enn man er. At man var den som var penere, smartere, den som har suksess, den som har talent, den som har nettverk, den som har ressurser, den som er karismatisk og den som har et tilsynelatende spennende liv. Men kom igjen, vi alle sammen vet at uansett hvor hardt jeg hadde prøvet å være en annen, så hadde jeg alltid vært Caroline. Og det er jeg faktisk glad for. Jeg har blitt gitt en mulighet her i denne store verden med mange millioner, ja milliarder, av mennesker. En mulighet som innebærer at jeg er et unikt individ, og at jeg som meg selv skal kunne utrette noe.

Men det nytter ikke om man hele tiden skal kjempe mot den man er i ønske om å være noe annet. Mitt budskap med denne litt rotete og filosofiske teksten er rett og slett at man skal være glad man er seg selv, og at man skal slutte å undergrave det som definerer hvem man er. Javel, så er du elendig i sport, du liker faktisk å ha syltetøy oppå nugattien og du pleier å lukte på alle blomster du ser. Hva så!? Så lenge du ikke gjør noen noe vondt eller gjør noe veldig upassende, hvorfor skal det være så snabla vanskelig å være seg selv? Tenk litt på den du, mens jeg lister opp hva som definerer hvem jeg er, og hva Carolinetid er.

Lukten fra støvsugeren er faktisk innmari digg.

Å bruke mangfoldige med timer på å lete etter god musikk er fint.

Det er greit å ha mange notatbøker bare fordi de er fine.

Å være beskjeden kan være ganske sjarmerende.

Det er OK å skrive lister over alt som må gjøres og huskes.

Croks er faktisk behangelig, og det er også Onepiece.

Man trenger ikke være stygg selvom man ikke bruker sminke.

Det er greit at man ikke liker Jane Austen. Eller Knut Hamsun.

Remini spagetti er seriøst noe av det beste jeg har smakt.

At man virkelig misliker å gå tur, gå på fjellet eller gå på ski er helt ok.

Man kan like å bade selvom man ikke er tynn.

Jeg har egentlig aldri prioritert lesing spesielt høyt.

De fleste bøkene jeg har lest har jeg ikke likt spesielt godt.

Harry Potter er mye bedre enn alt annet jeg har lest.

Man trenger ikke å være misfornøyd med bilder som ikke er sylskarpe.

Det er greit å være litt redd for fremmede.

Å ligge på plenen alene for å se på stjernene er lov.

Det er greit at man ikke liker sure godterier.

Jeg liker ikke å krangle eller diskutere.

Jeg liker å ha det rolig, stille og forutsigbart.

Faktisk er jeg ikke så utrolig glad i å reise.

Ja, jeg er veldig barnslig.

Jeg er egentlig ikke noe skolelys.

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • Gitte

  Herlig innlegg! Jeg har også blitt mer og mer bevisst på at jeg faktisk er meg og ingen andre. Jeg kan tillate meg å gjøre små justeringer som gjør livet lettere, men jeg er og blir den jeg er. Ingenting å kjempe mot, bare omfavne alle finurlighetene det innebærer.

  31. august 2012 at 10:40 pm Reply
 • Benedikte

  LOL på den siste!

  31. august 2012 at 10:52 pm Reply
 • Charlotte K.

  Kjempeflott innlegg! Jeg blir inspirert til å lage et lignende :)

  31. august 2012 at 11:23 pm Reply
 • im

  Herlig innlegg ^^

  1. september 2012 at 12:35 am Reply
 • Ida Sundae

  Nå føler jeg at jeg ble litt bedre kjent med deg. Du er fin, uansett!

  1. september 2012 at 12:56 pm Reply
 • Ingvild

  Enig med Ida, her var det et par spennende og unike punkter. Et sånt innlegg håper jeg setter i gang tankegangen til de fleste..det var kjempefint skrevet, Caroline! :) Og du?!! I dag var jeg på en mini-fjelltur med foreldrene mine, og når jeg er på tur, tenker jeg nesten alltid på fremtidige blogginnlegg og ideer osv., og i dag slo det meg “Jeg har lyst til å være meg selv, selv om jeg ikke er perfekt etc..” – og at jeg ville skrive et blogginnlegg om nettopp dette. Rart…?! :D

  1. september 2012 at 11:19 pm Reply
 • samovaren

  åh, et så innmari bra innlegg er det lenge siden jeg har lest. du har helt rett. jeg er god nok. vi er gode nok!

  2. september 2012 at 3:06 pm Reply
 • tine katrine

  jaa, flere må lære seg dette. hvorfor være en annen når du kan være deg selv. bra innlegg! (og jeg håper virkelig at det å ikke bruke sminke automatisk betyr at man er stygg, for det har jeg ikke rørt på over to år nå. og når det gjelder å være på stranda burde flere ta seg litt tid til å se ordentlig på de andre som er der, for det er faktisk veldig få supermodeller der).

  8. september 2012 at 7:10 pm Reply
 • M

  Ærlig og fint innlegg! :) Lett å prøve å være alt man synes er fint eller ser bra ut… (:

  25. september 2012 at 8:09 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!