Store jenter kan også være fine

Dette må være det mest personlige og det skumleste innlegget jeg noen gang har laget. Noen gang! Men en dag her, for ikke så lenge siden, satt jeg og leste på bloggen til Ina. Hun hadde postet et innlegg fra da hun var «plus size-modell», og hun var veldig fin. I overskriften hadde hun et sitat som jeg synes var ganske fint; “Style comes in all shapes and sizes. Therfor the bigger you are the more style you have” av Miss Piggy. Dessuten følger jeg bloggen til Nicolette Mason, den tøffeste dama på nettet. Og jeg tenkte for meg selv at ja, selvfølgelig kan vi som ikke er størrelse S eller M også være fine!

Jeg har vært overvektig så lenge jeg egentlig kan huske, og har alltid følt at det har vært vanskelig. Spesielt på ungdomsskolen og videregående. Jeg har aldri følt meg bra nok, på grunn av vekten min, og har aldri brydd meg særlig om hvilke klær jeg hadde på meg eller sminke. Eller hvordan jeg var på håret. Som regel var jeg gjemt i store hettegensere (noe som jeg nå har lært er noe av det verste du kan gjøre). Det har tært veldig på selvtilliten min, dessverre.

Det har blitt bedre nå. Jeg klarer mer å akseptere meg selv. Og selvom jeg er langt fra den vekten jeg vil være på, så vet jeg at det er lov å føle seg OK og fin. Det er kanskje ikke så farlig å vise hvem jeg egentlig er, her på bloggen. Jeg tror faktisk ikke noen av dere ville dømt meg på bakgrunn av mitt utseende. Men er det ikke merkelig hvor redd man skal være av å vise seg selv? Det er jo slik jeg er, det er slik jeg ser ut. Jeg må bare godta det, enn så lenge. Også kan jeg arbeide videre med å nå målene mine om idealvekt og trening, på en sunn måte. Men uansett, nå må jeg ikke snakke det bort mer… Her kommer det virkelige meg. Bilder tatt av venninnen min Helena og søsteren min Benedikte, 1. juli.

PS: Jeg vet ikke om jeg tør å logge på nettet i morgen, haha.

96 kommentarer om “Store jenter kan også være fine

 1. Det innlegget her er som om det er tatt ut av min egen hjerne, bare at jeg ikke har skrevet det selv enda (: Er ikke helt der, dessverre.

  Men jeg synes du ser utrolig bra ut. Du har ingen ting å være redd for! Også er du kjempetøff som gjorde dette. Stå på! :)

 2. Så fine bilder og du er strålende vakker :) Modig av deg å skrive et så personlig innlegg. Noen vil jo alltid dømme etter utseende, men de menneskene er som regel ikke noe å ta vare på eller bry seg om :)

 3. Tøft innlegg, Caroline!

  Jeg tror det handler mye om selvtillit, og desverre så blir vi bombardert så godt som hver dag om hvordan man kan finne bikiniformen, eller gå ned 10 kilo på to uker. Men man blir jo ikke lykkeligere av den grunn. Jeg tror jeg har kommet frem til den løsningen at livet er for kort til å være på slankekur, det er så utrolig mye annet jeg heller vil gjøre. Selvfølgelig er det viktig å ha en kropp som fungerer, og som er sunn, men så lenge den er det er det egentlig uvensentlig hva man veier.

  Anbefaler forresten også bloggen til Gabifresh, http://gabifresh.com

  Håper du har en finfin dag!

 4. Håper aldri mer du vil gjemme deg i en hettegenser, du er jo superfin i kjole! Enig med Monica over her, selvtillitt!

  Og tusen takk! (Katter<3)

 5. Veit du hva, Caroline! Du er helt nydelig! :-) Vakker og pen, og ikke minst tøff. Det er greit at man ikke er idealstørrelsen, så lenge man trives i sitt eget skinn og lever sunt! :-)

 6. Du er jo kjempeflott! Det gjør meg så utrolig trist at dårlig selvtillit grunnet utseende er en så universell greie hos oss jenter.

  (Innimellom føler jeg meg faktisk veldig fin, men når jeg ikke klarer å fange det med kameraet, så teller det liksom ikke og jeg blir usikker igjen.)

 7. Flott innlegg og herlige bilder :D Vi trenger fler bloggere som deg, som tør å være seg selv og være stolt av kroppen sin:)) Jeg har selv vært både overvektig og kraftig undervektig, så jeg forstår hva kroppsbilde kan gjøre med selvbildet! I fjor husker jeg at jeg klagde helt ekstemt over hvor feit jeg var til alle jeg kjente. jeg turde nesten ikke vise meg i bikini. Helt sykt! Når jeg ser tilbake på bilder av meg selv fra i fjor, ser jeg en alt for tynn jente. Jeg veide 58 og er 1,73 høy. Mange som har den vekten, men for meg så handlet det ikke om vekt, men at jeg ikke var tynn nok. Jeg var så misunnelig på alle som var tynnere enn meg, og hadde et usunt forhold til kroppen min. Jeg har jobbet beinhardt med meg selv, og fått selvtilitten og selvbildet mitt til å henge sammen. Jeg gikk opp 2 kg, så 7 til. Og har en kropp i dag som er slank, med former. Jeg er fornøyd med det, for jeg trenger ikke være tynn for at andre mennesker skal like meg, for jeg blåser i hva andre folk tror eller tenker når jeg går på stranden. Jeg har det godt med meg selv,og det er hva dette handler om også. Være stolt av seg selv for den man er. Man skal aldri dømme et menneske uten at man kjenner det. For jeg har møtt unormalt tynne jenter som får høre hver dag » hun må ha anorexia» selv om de har et sunt/normalt kosthold og trener mye. Jeg kjenner også overvektige som spiser ofte og lite(sundt) trener, men som har stoffskifteproblemer som gjør at de ikke klarer å gå ned i vekt. Man vet ingenting om hva man ser-det viktigste er at man er fornøyd i egen kropp og har en god helse! :D God Sommer

 8. Du er så vakker, du. Både på innsiden og utsiden <3 Supert innlegg, og supert å lese at du har det bedre med deg selv, for det er virkelig det viktigste!

 9. Selvfølgelig er store jenter også fine! Det handler bare om utstråling og å tørre å virkelig være seg selv. :) Dessuten, se på alle de fantastiske kunstverkene fra «før i tiden» -mer eller mindre alle kvinnene der er slående vakre og større enn normen vi i moderne tider har. Det er bra å ville være sunn og passe på kroppen sin, men, det betyr ikke at man må være en strek (som mange for tiden tror, føler jeg). Du ser skikkelig fin ut, og sunn, og glad! :D

 10. Kjempe fint skrevet innlegg Caroline!:) Du er vakker jente! Liktene bildene ovenfor! Likte godt sitatet fra Miss Peggy og det er jo sant:) Ikke alle kan skvises inn i en størrelse og alle er vakre uansett form :)

  SV;Skjønner at du digger Ida:)

 11. Du er superfin, spesielt i kjole!! Helt enig med de andre her, det er utstråling og selvtillit som gjør at man blir fin, uansett størrelse – og det er kjempegodt å se bilder av deg hvor du smiler!

 12. Hei, Caroline!

  Først vil jeg si til deg at du er utrolig vakker. Jeg har nettopp funnet bloggen din, og jeg vil nok bli en fast leser av den. Jeg er stor selv, og blir rørt når andre står frem og sier at store jenter også kan være pene og vakre. For det er noe vi kan være.

  Så all ære til deg <3 Klemmer

 13. Du er helt nydelig, Caroline. Vakre øyne og et skikkelig sjarmerende smil. Virker også som du har veldig pen og glatt hud. Ja, det er rett og slett mye som kanskje andre jenter er misunnelig på deg for. Problemet er jo at de fleste ikke ser sine positive sider, men har noe negativt de henger seg opp i. Synes du er så tøff som lager dette innlegget.

 14. Å, så fint å lese at du føler du klarer å akseptere deg sjølv, for det har du absolutt grunn til, nydeleg er du! Også så fint hår!
  Og når det gjeld det å faktisk kunne føle seg ok og fin, så trur eg det er ein terskel mange har eller har hatt, spesielt jenter. For min eigen del har det iallefall blitt mykje lettare etter at eg slutta å lese blader retta mot kjøpargruppen «unge kvinner i alderen 16-25».

 15. Du er virkeleg vakker, akkurat slik som du er!

  aldri tvil på da! Her kunne me alle ha såte å slengt anonym drit, likevel gjer ingen da. Fordi me alle meinar du er vakker, inspirerande som kan skriva noko slikt. Me treng ekta bloggera. Dei som viser sannheiten. Dei som fortel fra hjarta. Så tusen takk! For at du delte, at du opna deg med oss. Me trenge slike som deg.

 16. åh! amen til deg! du er fin og vakker og alt! jeg har en teori om at alt i grunn ligger i ditt eget hode. jeg sliter dessverre med vekta mi. selv om jeg er normalvektig spiller det ikke noe rolle så lenge hodet mitt ser noe annet. og jeg er helt klart ikke noe lykkeligere enn ett menneske med litt mer på kroppen. jeg tror verden trenger flere som deg!

 17. Du er ei vakker jente, men utstråling, glimt i øyet og med så mye mot at du skal være stolt! Jeg håper du leser alle kommentarene du har fått her, og tar til deg alt det fine folk sier – for det er sant alt sammen! Du er fantastisk vakker!

  Klem fra ei som vet akkurat hvordan du har det!! :))

 18. Tak for innlegget Carro! Nå kan alle få bli kjent med den gode jenta du er og som vi kjenner deg som :)

 19. Man kan aldri høre mange nok ganger hvor tøff man er som tørr å gjøre og ikke minst fortelle hvordan det er å ha slike tanker om kroppen din. Superbra gjort! Godt å se at det er flere som lærer å akseptere seg selv for den man er. Bildene var flotte og jeg ønsker deg lykke til videre :D

 20. Du ser strålende ut. Du er ett flott forbilde for mange andre unge jenter ved å ta mot til deg og hvise hvem DU er! Hvorfor skjule noe som er vakkert? Kvinnekroppen er flott uansett form, farge og fassong :)

 21. Så fin du er!! Et tøft innlegg som viser hvor modig du er og at du fortjener all respekt. Og lov meg å aldri mer gjemme deg bort i hettegensere. Du ser nydelig ut!

 22. Du er nydelig, inside out! :) For en flott og modig innlegg! Jeg syntes det er helt latterlig hvordan vi som ikke passer normen som har blitt satt opp ikke skal føle oss like bra som alle andre, man må bare velge å føle seg bra uansett :)

 23. Hei,
  fant Linken til innlegget via Facebook, og er glad jeg tok meg tid til å lese det. Du er en vakker ung kvinne som bærer kroppen din flott. Vær stolt av den :) og ta i mot en takk fra meg for at du tør by på deg selv!

 24. Hettegenser er da helt OK? Når det blåser nordavind fra alle kanter og det regner tollekniver og gamle kjerringer?
  Det er en utfordring når toppen eller kjolen sitter perfekt over skuldre og bryst, mens det lenger sør er plass til sirkus Merano på ene siden og sirkus Arnardo på den andre, med fulle hus hos begge.
  Da er det å finne fram til dronninga, eller divaen i seg selv, og seile ufortrødent forbi alle som ser. For som oftest er det i mitt hode de ser. I RL ser de ei flott, blond dame, litt større enn Dolly Parton riktignok, men like fullt et flott kvinnfolk. Som står. For seg selv og sitt. Og som innrømmer at det koster å være så flott. For som Dolly sa en gang: «Det er dyrt å se så billig ut» .
  Ha en flott sommer :-)
  :-) Ragnhild

 25. For et beundringsverdig innlegg! Synes du er nydelig, jeg, og det sier jeg ikke bare fordi alle de andre har sagt eller for å være snill, du ser så god, så flink, kreativ, omtenksom og FLOTT ut….et sånn menneske man bare er nødt til å si «hei, så hyggelig det var å se deg!» til. Skulle ønske det fantes flere slike kloke og nydelige jenter på kloden vår. Bloggen din er forresten så utrolig inspirerende og tankevekkende, du vekker mange gjemte minner og refleksjoner hos meg… :)

 26. Takk for nydelig innlegg. Du er vakker! Beundringsverdig at du modig nok til å skrive åpent om egen kropp. Det viktigste er ikke størrelsen, men at vi klarer å være tilfreds i egen kropp, og det sliter mange (nesten de aller fleste) med enten de veier 45 eller 105 kilo. Supert at du viser vei, og dermed gir unge jenter flere gode forbilder! Jeg heier på deg! Mange klemmer fra Susanne

 27. Virkelig nydelig innlegg, og jeg er sååå enig med deg! Det jeg syns gjør folk finest, er om de stråler. Er fornøyd med seg selv. Smiler. Ler. Når jeg begynte på videregående var jeg utrolig tynn, og bestevenninna mi var ikke det. Hun er ikke en S eller M, men hun var mye finere enn meg. Hun ser jeg virkelig opp til, for uansett vekt, stråler hun. Hun føler seg sexy, hun føler seg fin, og det er DET som er attraktivt! Jeg gikk der, med det folk kanskje kan definere som en flott sommerkropp, men jeg følte meg stygg, fæl, og viste meg ikke frem. Så venninna mi gikk der, superlekker, mens jeg gikk å gjemte meg. Alle størrelser er fine, det er utstrålinga som avgjør, syns jeg :-)

 28. Så herlig å høre at du begynner å akseptere deg selv og like deg selv akkuratt som du er NÅ, selv om du gjerne drømmer om å nå andre mål senere. Tror kroppen er mer motagelig for endring hvis man har det bra med seg selv også! Og du? Du er kjempevakker og jeg synes det er bra at du begynner å pynte deg litt jeg da.. Hvorfor skal du gjemme noe så flott som deg under store hettegensere?? :) Stå på og god sommer! Klem fra meg!

 29. Jeg kom over dette innlegget hos Ina, og jeg kan bare ikke la være å kommentere! Så utrolig fantastisk du ser ut – og for et godt innlegg du har skrevet! Jeg prøver å fortelle meg selv dette hver dag – at det er ok å se ut sånn som jeg gjør, men det er jaggu ikke enkelt til tider. Håper du vet hvor mye du betyr for oss som er litt større enn det «normale» når du skriver et sånt innlegg – tusentusen takk!!

 30. En pen jente er pen på utsiden. En vakker jente er pen på utsiden og innsiden. Du er vakker, Caroline. Dessuten likner du på Helene Bøksle. :)

  Hilsen en som ble tipset om bloggen din og som sporadisk er innom for å lese.

 31. Jeg måtte seff lest dette også, ble nysgjerrig da jeg leste det øverste innlegget. Kjenner meg en del igjen i det du skriver. Vær stolt av dine flotte former! Minner meg faktisk litt om Nadia Aboulhosn=) Flotte bilder og du er modellpen.

 32. ÅH!! Det er når man tør gjøre ting man er redd for, at man virkelig er TØFF. All creds til deg – og takk for et så personlig innlegg. Jeg synes du er p to the e to the n!!!

 33. Du er nydelig, og så tøff som skriver om sånt! :) Det er så viktig å være fornøyd med den kroppen man har og gjøre det beste ut av det. Handler ikke om hvordan man ser ut, men om hvordan man føler seg! :)

 34. Å gurimalla, så utrolig tøff du er! Selvfølgelig skal man få lov til å føle seg fin uansett størrelse. At folk dømmer andre på grunnlag av midjemål er så utrolig dårlig gjort. Selv om det er klisjé å skrive at det er det indre som teller, så er det egentlig mye sant i det uttrykket. Man kjenner ikke en person basert på hvordan den personen ser ut, og det er så utrolig synd at det er utseendet mange går etter når de skal bli kjent med nye mennesker.

  Jeg elsker mennesker som tørr å være seg selv. Som utstråler skikkelig livsglede som du gjør på bildene over. Du er nydelig, Caroline. Ikke la andre si det motsatte, for de tar så innmari feil.

 35. Caroline, du er tvers igjennom gulle god, og helt fantastisk nydelig vakker! Du ser så ren og naturlig ut, noe som jeg misunner deg! Bli aldri noen andre enn den du er, for det er den du er som er fantastisk! <3 Savner deg utrolig masse skal du vite!

 36. Caroline! Så utrolig fin blogg du har med kjempefine bilder. En ny oppdagelse;) Måtte begynne å bla meg gjennom, og dette innlegget var virkelig fint! Jeg synes du er kjempeflott, bildene taler for seg! Her skal jeg fortsette å følge med…
  Klem fra meg.

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.