Rot i systemet, system i rotet?

20. juli 2012

Untitled

Årets nyhet er med stor sannsynlighet at jeg skal flytte. Nei, forresten, jeg trekker det tilbake. Årets nyhet er at jeg skal flytte til Oslo! Eller nærmere sagt den lille byen Ski, rett utenfor Oslo.

Jeg søkte meg inn på høyskolen i Oslo & Akershus, og kom inn på mastergradstudie i barnevern.

I Ski skal jeg bo sammen med min lillesøster Sandra.

Hun kom inn på Universitet i Oslo, lektorstudie i 5 år.

Vi skal bo hos venner, heldigvis.

Og det er innmari koselig, det.

Jeg er glad for at jeg ikke skal bo i Oslo sentrum, for det hadde jeg nok ikke likt.

Jeg liker jo best å bo litt landlig, derfor er Ski midt i blinken. Dessuten har vi litt nettverk der.

Å flytte så langt hjemmefra er både spennende og skummelt. Kanskje mest skummelt nå i starten.

Jeg kommer til å savne alle vennene mine, familien min, naturen, luften, stillheten, havet, fjellene, katten min og til og med det nord-norske været.

Jeg aner ikke om jeg er strukturert og god nok til å klare og ta en mastergrad.

Pensumomfanget skremmer egentlig vettet av meg. Ikke heldig, siden jeg trenger vettet mitt.

Det er mye som må pakkes. Det er mye som må gjøres.

Forsikringer, innkjøp av møbler, økonomi, og flyttemelding.

Det er en ny epoke i livet, dette. Enda et lite steg inn i voksenlivet.

Men jeg tror jeg trenger det. Jeg tror det er nødvendig. Jeg tror det blir bra.

Den som velsigner, skal trives. Slå en ring om denne dag, og ingen fler.

Previous Post Next Post

25 Comments

 • Nina C.

  Gratulere så mye!:) Skal også begynne på Høgskolen i Oslo & Akerhus:) På en bachelorgrad i Bibliotek og informasjonsvitenskap:) Foreløpig forlater jeg ikke rede(ennå) , liker å bo litt landlig også:)

  20. juli 2012 at 11:38 pm Reply
  • Caroline

   Stilig, da ses vi kanskje i gangene utover høsten!

   21. juli 2012 at 9:09 am Reply
 • Julie

  Gratulerer! Når du flytter til Ski må du ta turen til Drøbak! Der kan du oppleve havet (eller fjorden da) på sitt nydeligste, og mye mer! Lykke til :)

  21. juli 2012 at 12:01 am Reply
  • Caroline

   Godt forslag, det må jeg prøve å få til.

   21. juli 2012 at 9:09 am Reply
 • Maria

  Gratulerer så mye med plassen! Det blir nok deilig å bo litt utenfor, kan jeg tenke meg. Jeg skal (dessverre?) bo i byen, det kan nok bli spennende.. Lykke til :)

  21. juli 2012 at 2:01 am Reply
  • Caroline

   Man er forskjellig, jeg er ikke bymenneske. Men du kommer helt sikkert til å trives godt!

   21. juli 2012 at 9:10 am Reply
 • ★MK★

  Gratulerer med ny start! Prøv å vær positivt innstilt, men viktigst av alt er kanskje å prøve å ta ting som de kommer? Det blir bra og morsomt at du og søsteren har så godt forhold å skal vanke sammen! Kanskje du skulle begynt å tjyvlest litt alt nå, så kanskje du ser at det ikke er så skummelt?;)

  21. juli 2012 at 5:44 am Reply
  • Caroline

   Jeg har allerede begynt å finne pensum som er lagt ut på nett, skummelt. Men du har rett, med en positiv innstilling blir alt lettere. Så det akter jeg å ha, så godt som jeg kan.

   21. juli 2012 at 9:13 am Reply
 • Nina Kristin

  Gratulere med skoleplass og leilighet :) Blir en spennende tid fremover for deg og søsteren din da! :) Hvilket fag skal Sandra ta under lektorstudiet? Jeg skal også ta lektorstudiet i språkfag Engelsk til høsten :) Men igjen gratulerer!
  Og lykke til med det nye og spennende kapittlet i livet ditt. Ser frem til å følge deg igjennom bloggen :) Kan du legge ut bilder av leiligheten når den er ferdig? :)
  Ha en forsatt fin dag :)

  21. juli 2012 at 6:58 am Reply
  • Caroline

   Hei Nina Kristin!

   Søsteren min har norsk som hovedfag. Hvilke andre fag hun skal ta vet jeg ikke.
   Jeg skal prøve å få lagt ut bilder av leiligheten etterhvert, ja :)

   21. juli 2012 at 9:16 am Reply
 • Hanne

  Gratulerer! Det kommer til å bli kjempespennende:) Jeg avslutta akkurat bachelorgrad ved HiOA, og har bodd i sentrum alle tre åra (på tre forskjellige steder, hehe). I starten fikk jeg liksom ikke puste helt, og måtte i parken hele tiden. Men etter et halvt år ble jeg vant til det, og nå som er jeg tilbake i Fredrikstad lengter jeg faktisk litt til Oslo:P

  21. juli 2012 at 10:11 am Reply
 • Katrine Ü

  Wow, gratulerer og så spennende! :D Jeg har også litt lyst til å begynne på en skole i Oslo ved en senere anledning, men vil ikke bo i sentrum der. Kanskje jeg må sjekke ut Ski da, heh :) Blir spennende å følge bloggen gjennom de store tinga.

  21. juli 2012 at 10:17 am Reply
 • Cathrine Nesset - fotografi

  Åh, lykke til :D Selv så hadde jeg ikke tørt! Så jeg synes dette er bra gjort :)

  21. juli 2012 at 11:26 am Reply
 • myldretid

  Gratulerer, så gøy! Jeg er jo akkurat ferdig med bachelor på HiOA, og trivdes veldig godt, men åh så godt det er å være ferdig med å studere også.
  Jeg er nok helt motsatt av deg, jeg kunne ikke klart å bo så langt unna studiestedet:) Men nå er jo jeg Oslojente også, og trives i byen.

  21. juli 2012 at 2:47 pm Reply
 • Ida Sundae

  Gratulerer!! Ski er jo en kjempekoselig plass. Har en fetter som bor der :) Dette tror… nei, vet jeg du klarer!

  21. juli 2012 at 4:23 pm Reply
 • Brita Melissa Botnen Søreng

  Gratulerer :) Du går en spennende tid i møte.

  21. juli 2012 at 4:42 pm Reply
 • Ulrikke

  Oi, 30 kvadratmer delt på to er ikke mye. Håper du og søsteren din er gode venner, lillesøsteren min og jeg hadde drept hverandre om vi skulle bodd så tett, haha. Lykke til med studie og å flytte til en ny plass!

  SV: Jo, det kan vi godt! Vet ikke hva slags telefon du har, men om du har mulighet bør du laste ned appen Shape Up Calorie Counter. Det er helt fantastisk! Jeg ble kjempemotivert, og har faktisk ikke spist godteri i dag, selv om det er lørdag :D

  21. juli 2012 at 10:48 pm Reply
 • Åshild

  Gratulerer!

  22. juli 2012 at 6:03 pm Reply
 • frk. Angell

  Gratulerer!!! :)

  Selv fått plass ved sykepleiestudiet ved Hint, Namsos. Skremmer livskiten av meg.. :p

  22. juli 2012 at 9:03 pm Reply
 • Benedikte :)

  Gled deg til besøk av lillesøstra di :)

  22. juli 2012 at 9:13 pm Reply
 • Synne

  Gratulerer til dere begge med å ha kommet inn på de studiene! Utfra navnet og hvor “alvorlige” de er så kan ikke det ha vært lett. Selve flyttingen er alltid stress, men når du kommer i gang med den nye epoken kommer du sikkert til å stortrives :)

  22. juli 2012 at 9:50 pm Reply
 • Ingvild

  Gratulere så masse, Caroline! Jeg er sikker på at det vil bli veldig spennende og lærerikt. Du virker jo så strukturert og smart, blir artig å følge med på hvordan det går!! :D

  Jo, forresten. Jeg likte spesielt godt måten du hadde skrevet denne teksten på. Den var så…veldig Caroline-ish. Hihi, me like <3 Du er så fin du!

  23. juli 2012 at 11:10 am Reply
 • Carina

  Jeg tror du kommer til å stortrives :D Gleder meg til vi skal møtes på kaffe og snakke om alt og ingenting!

  24. juli 2012 at 12:59 am Reply
 • Gitte

  Gratulerer! Det blir helt sikkert kjempebra! : )

  28. juli 2012 at 6:14 pm Reply
 • liseliten

  Lykke til med både studie og ny boplass! Kjempespennende kan jeg tenke meg!

  22. august 2012 at 1:37 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!