Leseliste sommer 2012

21. juni 2012

Jeg fikk ideen om å lage leseliste hos bloggerne Åshild og Egwene. Litt morsomt var det også å oppdage at både jeg og Åshild valgte blomster som motiv ved siden av bøkene våre, men det er bare en digresjon. En annen digresjon er at alle bøkene jeg har på bildet mitt er fra forskjellige forlag. En tredje digresjon er at jeg elsker å lese, men er alt for dårlig til å sette av tid til det.

Uhm, vel. Uansett. Her kommer leselisten min, sommeren året 2012.

1. «Før jeg sovner» av SJ Watson

Hver morgen våkner Christine, en kvinne i 40-årene, ved siden av en fremmed som sier han er mannen hennes. Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Etter flere år med terapi har hukommelsen ikke kommet tilbake, men hennes nye terapeut velger en ny strategi: Han får henne til å begynne å ta notater og skrive ned de fragmenter hun husker. Selv om hun hver natt glemmer hvem hun, kan hun ved hjelp av notatboken litt etter litt føye nye brikker til puslespillet. Det blir en skremmende avdekking av fortiden, for hvem kan hun egentlig stole på?

2. «Kampen om jerntronen» av George R. R. Martin

I en verden der den kommende vinteren kan strekke seg over tiår, kjemper konger og dronninger, riddere og bastarder om Jerntronen, maktsetet i De syv rikene. I nord våkner en eldgammel ondskap, og i sør har en ny prins blitt unnfanget. Midt mellom dem står Lord Eddard Stark alene. Omringet av løgnere og fiender, må han ta avgjørelser som ikke bare setter familien hans i fare, men hele kongeriket.

3. «Heng ham ikke vent til jeg kommer» av Per Egil Hegge

Et lite komma på feil sted kan få katastrofale følger for den det gjelder. Forskjellen på «Heng ham, ikke vent til jeg kommer» og «Heng ham ikke, vent til jeg kommer» er, i ordets egentligste forstand, livsviktig. Og dette er bare et av mange finurlige eksempler på hvor galt det kan gå med ukorrekt rettskriving.

4. «Den hemmelige kokken» av Mats-Eric Nilsson

I Den hemmelige kokken kan du lese om hvordan vaniljesmak lages av råttent tømmer, at ferskpresset appelsinjuice i virkeligheten er lagret i opptil ett år, og at grønnfargen i pistasjisen lages av spinat.
Det er ikke lett å finne mat som det ikke er jukset med, men Den hemmelige kokken inneholder også en innkjøpsguide, en sesongguide, en oversikt over E-nummere og en oversikt over hvor i Norge du kan kjøpe rene matvarer
.

5. «Hånden som først holdt min» av Maggie O’ Farrell

1950-tallet: Lexie Sinclair er nettopp ferdig med universitetsutdannelsen og har store forventninger til fremtiden. Når den sofistikerte bohemen Innes Kent dukker opp, er hun ikke i tvil – hun følger ham til London. I hjertet av Soho skaper hun seg en ny tilværelse sammen med mannen hun elsker. Men plutselig tar livet en brå vending.
Mer enn 50 år senere: Elina og Ted har det vanskelig etter at deres første barn er født. For Elina blir det en stor utfordring å kombinere livet som nybakt mor og kunstner. Og Ted plages av minner fra barndommen – minner som ikke passer inn i det han er blitt fortalt. Etter hvert som Ted begynner å lete etter svar, skal det vise seg at Lexies og Elinas liv er knyttet sammen på en måte ingen av dem kunne drømme om.

6. «Saman er ein mindre aleine» av Anna Gavalda

Saman er ein mindre aleine er ei stor og medrivande forteljing om fire menneske, Camille, Philibert, Franck og Paulette, som av ulike grunnar kjem til å møtast. Det er ein kjærleiksroman, ein roman om livet, om relasjonar og kokkekunst. Handlinga utspelar seg i området rundt Eiffeltårnet i Paris.

7. «Alle vet hvem du er» av Joakim Hunnes

Sindre bor på et lite sted i Norge, fanget mellom fjell og fjord. Han sliter med å plassere seg i et sosialt terreng der kjøreferdigheter og nevestyrke gjerne trumfer det skoleflinke og søkende. En slåsskamp på det lokale utestedet starter en voldsspiral Sindre uunngåelig blir en del av. Dratt mellom forventninger fra faren, kjæresten og kompisene blir Sindre trukket mot et mørke han ser komme, men som han ikke finner noen vei utenom.

Share:
Previous Post Next Post

4 Comments

 • Stine

  Jeg bare elsker å lese slike lister! Selv har jeg laget meg en eviglang liste, som vil fungere litt som en avkrysningsliste (inspirert av Marens sin: http://lostmyhead.org/?page_id=11473 ).

  Fant endel interessante bøker i sommerlisten din, så skal óg skrive på de. Herlig påfunn!

  22. juni 2012 at 1:43 am Reply
 • Nina C.

  Fin liste:) Har lest Hånden som først holdt min =) Den er fin!

  23. juni 2012 at 10:29 pm Reply
 • Mari Johanne

  Oi, så koselig. Kanskje jeg burde gjøre det samme! Har veldig lyst til å lese et par bøker i sommer. :-)

  24. juni 2012 at 2:04 am Reply
 • Kristel

  Så fin liste :D

  29. juni 2012 at 11:39 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!