Litt å lytte på i stramme tidstider

3. mai 2012

Vel, dere. Nå har det seg slik at Caroline står litt fast når det kommer til dette med å blogge, fotografere og skrive. Egentlig skikkelig trist, for hun har så mye i hodet. Det kan jeg love dere! Men så er det dette med eksamen, fordypningsoppgave, ny jobb, fritidsprosjekter og slikt. Som tar mye tid og energi. Derfor må det bli slik det blir. Men i mellomtiden, når Caroline får kommet seg litt mer på banen igjen, så kan dere høre på litt behagelig musikk som hun liker for tiden. Håper dere liker det!


Susanne Sundfør er som tidligere sagt ute med nytt album. Og jeg har også sagt tidligere at jeg ikke er særlig fan av henne som artist, men jeg synes absolutt dere skal gi låten «White Foxes» et forsøk (eller to). Jeg elsker hvordan den bygger seg opp, og at hun ikke skriker helt ut (som hun pleier). Pluss at det er noe helt magisk med melodi og bruk av klang, hører du det? Dessuten har Susanne en mektig stemme. Det er jo ikke uten grunn at det er så utrolig mange som liker henne så godt.

 

Nickelback er et band jeg har likt så lenge jeg kan huske. Med fengende og rocka låter som du ikke kan få ut av hodet, tar de oss med storm. Spesielt er det én låt fra det nyeste albumet deres som jeg bare. ikke. kan. få. ut. av. hodet! Og det er låten «When We Stay Together». Den er så innmari fengende og rocka, og passelig dosa digg! Og bare “feel the drums”. Kjenner du rockefoten? Denne låten kommer jeg nok til å like en god stund fremover.

 

Eric Hutchinson er en mann som lager sikkelig happy og fengende musikk. Jeg har hørt på det første albumet hand utallige ganger, og ble skikkelig glad når jeg så det var kommet ut en ny singel! Nå er forresten hele hans nye album, «Moving Up Living Down», ute på Spotify. Og det høres lovende ut, i ekte Hutchinson-stil! Men uansett, hør sangen «Watching You Watch Him“, den er herlig! Og det er noen innmari herlige trommer bakt inn i låten, med gode rytmer. Hutchinson er rytmekongen!

 

Dama bak LIGHTS, 25 år gamle Valerie Poxleitner, er et talent uten like. Hun ble plukket opp som 18-åring av Sony og spiller mange instrumenter selv. Jeg må innrømme at hun er ganske ny i min musikkatalog, men jeg glad for at jeg fant frem til henne. Hun har en nydelig, “I don’t care” stemme som er behagelig å høre på. Det var låten «Toes» som plukket opp meg som fan, og den låten må du bare høre! Litt som å dra inn i et eget univers, et magisk univers.

 

Det var en glede å oppdage Fun. Tror faktisk ikke jeg har hørt noe lignede noen gang, fra noen andre artister. Dere må høre mine ynglingssanger fra dem «Some Nights» og «We Are Young». Som dere hører liker de å leke med takter, rytmer, stemmer og mye annet. Man kan kalle det et kaos, ja, men det er et harmonisk kaos. Faktisk er hele deres nye album verdt en lytt for dere som liker kaotisk gladmusikk. Litt rar musikk. Sånn musikk som får deg til å føle deg levende.

 

Hør resten av mine ynglingssanger i Spotify-listen min «Akkurat & Nå».

Har du noen musikktips?

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Siri

  Fantastisk!

  4. mai 2012 at 7:53 am Reply
 • Carina

  Åh, herlig <3 Takk for tips!

  4. mai 2012 at 10:01 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!