Hugo Cabret av Brian Selznick

28. mars 2012

Hugo Cabret av Brian Selznick

Jeg blogger for Bokbloggerturnéen, og denne gangen var det boken bak storfilmen Hugo Cabret som skulle tittes på. Jeg skriver “tittes på” helt bevisst, for det er slik at denne boken består av mange, mange tegninger. Fantastiske tegninger. Før meg var det skrevet om boken på bloggen «Flukten fra virkeligheten», og etter meg var det bloggen «Så rart» – ta en titt på hva de har skrevet også.

En bok som det ikke helt går an å forklare! Den må rett og slett oppleves. Hugo Cabret lever bak veggene på jernbanestasjonen i Paris, og ingen må oppdage at han er der. Men hemmelighetene hans blir satt i fare da han blir kjent med en bokelskende jente og en bitter gammel mann på stasjonen.

Med sine 284 sider med originaltegninger, hvor det kombineres elementer fra bildebøker, grafiske romaner og film, bryter Brian Selznick opp den gamle romanformen og skaper en helt ny leseopplevelse.

Tekst fra Cappelen Damm.

 

På lik linje med Brian Selznick sin bok «Himmelfallen» (som jeg har blogget om før) er dette en bok man er glad for at man har i bokhyllen. Boken er rett og slett et unikt kunstverk, og jeg har aldri sett noe lignende av det som Selznick lager. Historien er engasjerende og mystisk, og sammen med bildene er boken en nytelse å lese. Historien sitter også bedre med tanke på at vi mennesker husker det visuelle bedre enn tekst.

Det er bare en ting å si, denne må du ha i bokhyllen din. Rett og slett fordi det ikke finnes maken. Og kjenner du noen barn eller yngre ungdommer så fortjener de å få en unik leseropplevelse.

Share:
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Elin

  Høres interessangt ut. Aldri hørt om boka eller filmen:)

  28. mars 2012 at 7:57 pm Reply
 • Isabella

  Tror jeg må få lest denne boken en gang:) Har veldig lyst å se den på kino. Så må jeg bare skryte av at du har rett og slett en vakker blogg:) ha en fin torsdag:)

  29. mars 2012 at 3:45 pm Reply
 • Stine

  Åh, denne boken fikk jeg så sinnsykt lyst til å lese. Tror at jeg skal plukke den opp og lese den for lillebror óg. Takk for herlig innlegg!

  31. mars 2012 at 4:21 pm Reply
 • astridterese

  Jeg synes dette er en fantastisk fin bok. Jeg leste den da den kom ut og ble helt solgt av de uttrykksfulle og vakre tegningene. Nå gleder jeg meg til å se den som film!
  Ha en riktig fin påskeuke! Klem!

  4. april 2012 at 12:50 pm Reply
 • Linda Johnsen

  filmen er en opplevelse!! Love love love it!

  18. april 2012 at 10:17 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!