Musikkprosjektet uke 3

18. desember 2011

Musikkprosjektet er et prosjekt startet november 2011 der forskjellige bloggere skriver om diverse artister de får utdelt. Hver uke får hver blogger en ny artist som skal anmeldes og sjekkes ut, og de beste låtene fra artisten legges i spillelisten Musikkprosjektet på Spotify.

Denne uken: Caroline Bon Iver. Vegard Josh Groban. Sigrid Oasis. Elise Modest Mouse. Gitte Paramore.

Bon Iver (2007-)

Bon Iver er et amerikansk band bestående av Justin Vernon, Michael Noyce, Sean Carey og Matthew McCaughan. Bandet spiller innenfor den såkalte indiefolksjangeren. I alt har bandet gitt ut 2 studiealbum siden starten, men også mange livealbum.

Morsomme fakta

Navnet “Bon Iver” kommer fra franske “bon hiver” som betyr god vinter. På grunn av de store mengdene med overdubbing i sangene på albumet For Emma, Forever Ago, var Justin Vernon bekymret med at det ikke var nok stemmer til å kopiere den lyden sangene hans har på albumet under konserter. For å kompensere for dette problemet i sine tidligere fremføringer, delte Vernon ut tekstene til noen av sangene til publikum, så de kunne synge med på konsertene. Det siste albumet som er gitt ut ble spilt inn i en ommøblert veterinærklinikk i Fall Creek, Wisconsin, som Vernon kjøpte sammen med broren i 2008.

Min vurdering

Før vokalisten begynte å synge likte jeg det veldig godt. Melodisk sett er musikken meget vakker, men stemmen til Vernon ødelegger dessverre mye for meg. Jeg synes det er slitsomt å høre på, og jeg måtte til slutt slå av fordi jeg synes det hørtes ut som vining eller noe. Jeg har heller aldri vært veldig fan av indiesjangeren, så det kan ha noe med det å gjøre og. Det blir rett og slett litt for abstrakt for meg. Alikevel skjønner jeg godt at folk liker Bon Iver. De er harmoniske og annerledes – skiller seg ut for sure.

Beste låter: Perth, Minnesota, WI, Holocene, Towers og Skinny Love.
Beste album: Bon Iver.
Terningkast: 2/6.

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Stig Helgesen

  Finn blogg du har, og masse fine bilder. Har selv bodd i Harstad noen år, men det begynner å bli en stund siden.

  18. desember 2011 at 7:41 am Reply
 • Gitte

  Bon Iver er visst skikkelig i vinden for tiden uten at jeg kan si å ha hørt spesielt mye på dem. Såkalt “indiemusikk” som dette er vanskelig å forholde seg til – selv for de som liker at det er annerledes og abstrakt. Jeg brukte feks. veldig lang tid på å forstå meg på Antlers’ Hospice som jeg nå elsker. For min egen del trenger jeg en god del gjennomlytninger for å få tak på musikken og sette pris på uregelmessighetene og detaljene. Men noen ganger er det absolutt verdt å bruke tid på å lære seg å like musikk.

  (Jeg har forresten postet mitt innlegg om Paramore – beklager forsinkelsen. ;))

  19. desember 2011 at 10:20 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!