Musikkprosjektet uke 2

11. desember 2011

Musikkprosjektet er et prosjekt startet november 2011 der forskjellige bloggere skriver om diverse artister de får utdelt. Hver uke får hver blogger en ny artist som skal anmeldes og sjekkes ut, og de beste låtene fra artisten legges i spillelisten Musikkprosjektet på Spotify.

Denne uken: Caroline The Cure. Vegard UB40. Sigrid Weezer. Elise Avril Lavinge. Gitte Kings Of Convenience.

The Cure (1976-)

The Cure er et britisk band som blir sett på som milepælene i den såkalte punk-rocken, eller gotherrocken som noen kaller den. Det har vært mange medlemmer opp igjennom årene, men Robert Smith (vokalisten) er den eneste som er med i bandet nå av de opprinnelige medlemmene. Bandet har gitt ut 14 studiealbum i tillegg til en rekke samleplater og livealbum.

Morsomme fakta

Bandet het opprinnelig Malice, før det skiftet navnet til Easy Cure og til slutt The Cure. Låten Watching Me Fall er brukt som soundtrack i filmen American Psycho. Robert Smith, og vokalisten i The Smith, Morrisey, er bitre fiender.

Min vudering

Jeg kan lett forstå hvorfor The Cure har den suksessen som de har. Både tekstene og melodiene på låtene deres var meget revolusjonerende i sin tid, og det er noe fengende og mystisk over sangene. Det er litt som å bli dratt inn i en hypnose der du ikke helt har begrep om tid og sted, du bare svever. Jeg blir fascinert! Alikevel er det ikke helt min type musikk. Jeg synes det blir litt for svevende for meg om jeg hører på det lenge nok.

Beste låter: Friday I’m In Love, Lovesong, Just Like Heaven, Lullaby og Boys Don’t Cry.
Beste album: Galore.
Terningkast: 4/6.

Share:
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Phoebe

  I <3 the Cure. Beste låten er definitivt Just like heaven. Nam!!

  11. desember 2011 at 1:11 pm Reply
 • Elise

  Jippi! I dag skal jeg skrive både om avril og de 2 artistene jeg hadde forrige uke,gleder meg ;)

  11. desember 2011 at 1:35 pm Reply
 • Gitte

  Jeg har bare Greatest Hits-CD-en av Cure, ingen ordentlige album, men liker det jeg har hørt! Sangene har dog veldig varierende stemning, alt fra superhappy til dystert.

  11. desember 2011 at 11:28 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!