Musikkprosjektet uke 1

4. desember 2011

Musikkprosjektet er et prosjekt startet november 2011, der forskjellige bloggere skriver om diverse artister de får utdelt. Hver uke får hver blogger en ny artist som skal anmeldes og sjekkes ut, og de beste låtene fra artisten legges i spillelisten Musikkprosjektet på Spotify. Siden dette er uke 1 vil vi skrive om 2 artister hver.

Denne uken: Caroline Blind Melon og Kansas. Vegard Eminem og DumDum Boys. Sigrid Coldplay og Audioslave. Elise Maria Mena og Michael Bublé. Gitte Train og Justin Bieber.


Blind Melon (1989 – 1999, 2006 -)

Blind Melon er et amerikansk rockeband som opprinnelig ble dannet i Calefornia, noe som preger musikken deres. I 1995 gikk vokalisten (Shannon Hoon) bort, og aktiviteten sank i bandet, men i 2006 hadde de fått ny vokalist og var på banen igjen. Dagens medlemmer er Christopher Thorn, Rogers Stevens, Brad Smith, Glen Graham og Travis Warren. Bandet har gitt ut 4 album og spiller i dag konserter hovedsaklig bare i USA.

Morsomme fakta

Deres 3. album, Nico, var oppkalt etter Shannon Hoons datter. Deres mest kjente sang, No Rain, fikk 22. plass i MTV sin kåring over beste musikkvideoer i 1999. Bandet har vært cover på følgende magasiner: Rolling Stones, Creem, Circus, Pollstar og The New Review of Records. Debutalbumet ble solgt i 4 millioner kopier over hele verden. Bandet har signert gitarer du kan se på Hard Rock Café i Las Vegas og i New Orleans.

Min vurdering

Den mest kjente låten deres, No Rain, har virkelig noe bra over seg! Det var gjennom den at jeg oppdaget dette bandet for første gang. Jeg synes generelt de har mange låter som får meg lyst til å sette meg i en bil om sommeren og kjøre til stranda. Også synes jeg også en del av låtene har mer countrypreg enn rockpreg, og jeg er ikke så glad i conuntry, så det trekker ned litt for min del. Men jeg skjønner hva folk liker ved Blind Melon, de er et muntert og harmonisk band!

Beste låter: No Rain, Soul One, For My Friends, Change og Tumblin Down.
Beste album: For My Friends.
Terningkast: 3/6.

 

Kansas (1973 – 1984, 1985 -)

Kansas er et amerikansk rockeband som ble kjent på 1970-tallet. De var først et såkalt garasjeband som spilte sine egne låter, så ble de oppdaget av Wally Gold. Bandet har hatt mange forskjellige medlemmer opp igjennom årene, men i dag består bandet av følgende: Phil Ehart, Billy Greer, Rich Williams, Steve Walsh og David Ragsdale. Bandet har gitt ut 14 studiealbum og spiller i dag koserter i Nord-Amerika og Europa.

Morsomme fakta

Sangen Portrait (He Knew) var skrevet om Albert Einstein. Deres mest solgte låt, Dust In the Wind, solgte seg til 6. plass på Billboardlisten. Kansas betyr “People of the South Wind“. Låten deres Carry On Wayward Son brukes ofte i TV-serien Supernatural. Deres første album ble sluppet et år etter det var spilt inn.

Min vurdering

Kansas imponerer meg! Jeg har sansen for at de er så annerledes og at de leker med takter. Og sangen deres Carry On Wayward Son er en av mine ynlingssanger ever! Alikevel kan jeg blir litt lei om jeg skal høre mye på dem i lengden. Synes de har relativt få gullkorn etter så mange plater. Men absolutt verdt en lytt!

Beste låter: Dust In The Wind, Carry On Wayward Son, The Pinnacle, Lonely Street og Cheyenne Anthem.
Beste album: Kansas.
Terningkast: 4/6.

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Stine

  Jeg har faktisk ikke hørt noen av disse to, men skal definitivt sjekke de ut (greit, jeg har muligens tyvstartet, mens jeg leste innlegget). Thanks!

  4. desember 2011 at 9:47 pm Reply
 • Phoebe

  åh, så gøy! Jeg har veldig lyst til å være med på dette etterhvert. Akkurat nå har jeg ikke så mye tid, men over nyåret har jeg lyst til å prøve å bli med hvis det er greit :-)

  4. desember 2011 at 9:53 pm Reply
 • Chalten

  Bra tiltak!

  5. desember 2011 at 12:23 am Reply
 • Nina C.

  Elsker den ene låten til Kansas, den som spilles i “Supernatural”<3 Har den på Ipoden min:)

  5. desember 2011 at 12:29 am Reply
 • Sigrid

  Kansas har jeg ikke hørt før, men jeg liker de kjempegodt :) Har endelig publisert mitt eget innlegg også, ble litt senere enn planlagt.

  5. desember 2011 at 1:16 am Reply
 • Moddi | Carolines Verden

  […] Musikkprosjektet denne uken: Caroline Moddi. Vegard Melissa Horn. Sigrid Howie Day. Gitte Enya. […]

  2. januar 2012 at 3:15 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!