Carolines TV-guide julen 2011

21. desember 2011

Juletid er TV-tid. Denne julen går det en haug av filmer, noen gode og noen dårlige. Her kommer min guide til hvilke filmer som jeg har tenkt å få med meg, som jeg mener er julen verdig. Håper dere liker det, det tar lang tid å sette sammen denne listen. Godt jeg liker lister!

Onsdag 21.12.11

 1. Mona Lisa Smile. Film som forteller om studieåret 1953-54 på et Liberal Arts College kun for kvinner. Handlingsfokus er på en kvinnelig lærer (spilt av Julia Roberts) som kom fra vestkysten som nettopp har begynt å undervise i «Kunsthistorie 101». Skuespillere: Julia Roberts, Kirsten Dunst og Julia Stiles. TV2 Bliss kl. 21.30.

Torsdag 22.12.11

 1. Music and Lyrics. Handler om en gammel popartist som får i oppdrag å skrive sang for en av dagens største stjerner. Skuespillere: Hugh Grant og Drew Barrymore. TVNorge kl. 21.40.

Fredag 23.12.11

 1. Bridget Jones Dagbok. Bridget Jones synes selv hun lever et håpløst liv med evig slanking, røykeslutt og tragiske episoder. Denne filmen er utrolig morsomt! Skuespillere: Renée Zellweger, Colin Firth og Hugh Grant. TV3 kl. 21.00.
 2. Bridget Jones: På randen. Bridget Jones er tilbake! Fortsatt noenogtredve, fortsatt full av tvil om seg selv, fortsatt karrierebevisst. Og hun teller fortsatt kalorier.Seks uker har forholdet til den nærmest perfekte Mark Darcy vart, og tingenes tilstand kunne ikke ha vært bedre. Eller, kunne den? Skuespillere: Renée Zellweger, Colin Firth og Hugh Grant. NRK1 kl. 23.20.
 3. Alene Hjemme. Alene hjemme er en populær julefilm fra 1990. Filmen handler om gutten Kevin McCallister, en åtte år gammel gutt, som ved en feil blir forlatt alene hjemme da familien flyr til Frankrike på juleferie. Skuespillere: Macaulay Culkin. TV2 Zebra kl. 21.00.

Lørdag 24.12.11

 1. Tre Nøtter til Askepott. En tysk-tsjekkoslovakisk eventyrfilm fra 1973 som nordmenn har lært seg å elske. Filmen er basert på et eventyr av Božena Němcová, en bøhmisk variasjon over Askepottfortellingen. Skuespillere: Libuse Safránková og Pavel Trávnícek. NRK1 kl. 11.00.
 2. Reisen til Julestjernen. Reisen til Julestjernen er en norsk eventyrfilm fra 1976 som handler om Sonja som er på jakt etter julestjernen etter at kongen forbannet den vekk. Skuespillere: Hanne Krogh, Knut Risan og Harald Heide Steen Jr.NRK1 kl. 12.25.
 3. Det Gylne Kompasset. Filmen handler om Lyra, en foreldreløs jente som bor i en fantastisk verden med flere univers. Da Lyras venn blir kidnappet, reiser hun langt nord for å redde ham og for å gjøre onkelen hennes glad igjen. Skuespillere:Nicole Kidman.NRK3 kl. 19.30.
 4. Elling. Elling er en hjertevarm historie om to av livets gutter på usikre skritt i verden. Fra en skjermet tilværelse på Brøynes behandlingshjem møter vi Elling og Kjell-Bjarne som med ett skal klare seg alene i en trygdeleilighet på Majorstuen i Oslo. Men for de to kompisene som sliter med engstelse og angst, er ikke alt like hverdagslig og enkelt.Skuespillere: Per Christian Ellefsen og Sven Nordin. NRK1 kl. 21.10.
 5. Santa Clause. Hva skjer når en mann fornekter julenissen og julen? Jo, da skjer det mye rart. Skuespillere: Tim Allen, Eric Llyod og Judge Reinhold. TV2 kl. 16.15.
 6. A Christmas Carol. Tre mystiske spøkelser tar en gjerrig mann med på en uforglemmelig reise. TV3 kl. 13.40.
 7. Polarekspressen. Et eventyr du aldri vil glemme. Animasjonen er ufattelig bra! Skuespillere: Tom Hanks. TV3 kl. 15.25.

Søndag 25.12.11

 1. I et speil, i en gåte. Juleforberedelsene er i full gang, men Cecilie på 13 år er alvorlig syk og tilbringer mesteparten av tiden på rommet sitt. Plutselig møter hun en engel. Skuespillere: Aksel Hennie, Liv Ullmann og Marie Haagenrud. NRK1 kl. 16.05.
 2. Mamma Mia! En britisk-amerikansk spillefilm fra 2008, basert på en populær musikal med samme navn som igjen bygger på musikken fra den verdensberømte svenske popgruppen ABBA. Skuespillere: Amanda Seyfried, Meryl Streep og Pierce Brosnan. NRK1 kl. 21.25.
 3. Med Grimm og Gru. Musikalfilm fra 1976 og en russisk-fransk-rumensk samproduksjon. Handlingen tar utgangspunkt i eventyret om ulven og de tre geitekillingene, framført som en rock’n roll-musikal. Skuespillere: Moskva Sirkus, Moskva isballett og barne-isballett og Bolsjoj-balletten. NRK3 kl. 2o.00.
 4. Forrest Gump. En film om en annerledes mann med store evner. Filmen er verdenskjent og har rørt mange hjerter, en av de beste filmene i verden etter min smak. Skuespillere: Tom Hanks. TV2 kl. 14.20.
 5. Flåklypa Grand Prix. En av de beste norske filmene gjennom tidene, kanskje den aller beste. Må se. TV2 kl. 19.30.
 6. Trollmannen fra Oz. En vill tornado kaster den foreldreløse jenta Dorothy Gale opp i luften og bringer henne med til et magisk land som heter Oz. Der finnes både hekser, monstre og alle slags overnaturlige ting, og den som styrer dette mystiske riket, er Trollmannen fra Oz. Skuespillere: Judy Garland. TVNorge kl. 07.45.
 7. Foreldrefellen. Hallie Parker bor sammen med sin far på ranch i California. Annie James bor sammen med sin designer-mor i London. Jentene møtes på sommercamp og ser etter hvert de hvor like de er hverandre – også fysisk. Hallie har aldri sett sin mor. Annie har aldri sett sin far. Begge har de et avrevet fotografi av hver sin påståtte forelder. De setter fotografiet sammen og innser at de er tvillinger. Skuespillere: Lindsey Lohan. FEM kl. 21.00.
 8. Another Cinderella Story. En film alle jenter vil elske, inspirert fra eventyret om Askepott. Skuespillere: Hillary Duff og Chad Michael Murray. TV3 kl. 15.25.
 9. Matilda. En historie av Roald Dahl om den kloke, lille Matilda og hennes magiske evner. Skuespillere: Mara Wilson og Pam Ferris. TV3 kl. 17.15.
 10. Løvenes Konge. En legendarisk historie om løven Simba og hans liv. Disney Channel kl. 19.00.

Mandag 26.12.11

 1. Eventyr i New York. En lystig historie om en jente som egentlig bor i en tegneserieverden, mens som havner i vår verden. Skuespillere: Amy Adams. Disney Channel kl. 19.00.

Onsdag 28.12.11

 1. Die Hard. En amerikansk spenningsfilm fra 1988. Filmen handler om politimannen John McClane fra New York, som reiser til Los Angeles for å besøke sin fraskilte kone (Holly) og sine to barn. Holly er på juleavslutning i Nakatomi Tower, og McClane reiser dit for å hente henne. Mens han venter på Hollys kontor, oppdager McClane at noe ikke er som det skal. Skuespillere: Bruce Wills og Alan Rickman. TV2 kl. 22.40.

Torsdag 29.12.11

 1. Crocodile Dundee. Handler om “krokodillemannen” og journalisten Sue som drar ned for å lage en repotasjoe om han. Utrolig morsom film! Skuespillere: Paul Hogan. TV2 Zebra kl. 21.00.
 2. Dirty Dancing. Sammen med sin kvinnelige dansepartner skal Johnny holde en spesiell danseoppvisning på hotellet. Når partneren blir syk etter en abort, tilbyr feriegjesten Baby seg å lære stegene og ta hennes plass. Først fnyser Johnny av ideen, men uten å se andre alternativer, tar han på seg oppgaven. TVNorge kl. 21.30.

Lørdag 31.12.11

 1. Breavehart. Den legendariske historien om William Wallace og opprøret mot den engelske kongen Edvard. Skuespillere: Mel Gibson. TV2 kl. 21.25.
Share:
Previous Post Next Post

13 Comments

 • Kristine

  Så kjekt innlegg! Dette skal jeg lagre! Gleder meg til å kose meg med filmer i jula! :)

  Tror forresten helt jeg glemte å takke deg for postkortet midt oppi eksamensstresset, men tusen takk! Det var kjempefint, og det var koselig å lese det du hadde skrevet også! :) Hadde tenkt å få sendt julekort tilbake, men det ble liksom aldri tid til det. Håper du får en fin jul (likevel :P)!

  21. desember 2011 at 11:58 am Reply
 • Stine

  Åh, for en fantastisk liste! Akkurat hva jeg trengte. Fikk lyst til å se enda flere filmer på grunn av deg, hver film virker nydelig på sin måte. Tusen, tusen takk, Caroline! Akkurat hva jeg trengte å lese nå!

  21. desember 2011 at 1:46 pm Reply
 • Karoline

  For en flott ide til innlegg, kjempesmart med tv-tips i jula :) Og mange av tingene du har nevnt der har jeg planer om å se selv og det blir kos <3 Jeg likte dette innlegget og jeg håper du får mange kommentarer på det =D

  21. desember 2011 at 4:01 pm Reply
 • liseliten

  Åh. Hva kan man si? Takk! Dette gjorde det jo veldig enkelt for oss lesere, i hvert fall :) En del jeg ønsker å få med meg her.

  21. desember 2011 at 4:40 pm Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Takk for herlig liste :D

  21. desember 2011 at 5:24 pm Reply
 • Linda

  Uff, jeg må vel regnes som en film-nerd når jeg har sett alle sammen!! (Bortsett fra Rockeulven-filmen, men den har jeg på lista mi) ;)

  21. desember 2011 at 9:24 pm Reply
 • Sigrid

  Mange gode filmer som går, men jeg kommer ikke til å se noen, fordi jeg klarer rett og slett ikke all reklamen. Da leier jeg heller filmen og ser den uten. Da slipper man teksten også.

  22. desember 2011 at 4:24 am Reply
 • Veronica S

  GRIMM OG GRU SKAL SÅ SEES! men må se den lillejulaften SENT jeg faktisk:P haha.

  22. desember 2011 at 9:17 pm Reply
 • Helena

  Gleder meg !! :)

  22. desember 2011 at 9:30 pm Reply
 • Nina C.

  Takk for programoversikten:) Ikke lett å holde oversikten i julen/romjulen:)

  23. desember 2011 at 1:38 am Reply
 • Random Googler

  Takk så mye :)

  24. desember 2011 at 10:58 am Reply
 • Vegard Johan

  For en digg liste, mye kjekt å se fram til her :) Blir en fin jul dette :)

  25. desember 2011 at 3:51 pm Reply
 • Kristel

  Neeeei, enn at jeg gikk glipp av “I et speil i en gåte” … :/

  1. januar 2012 at 11:22 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!