Når motivasjonen forsvinner

26. oktober 2011

Motivasjonen min er borte. Jeg prioriterer ikke forelesninger så godt lenger. Jeg har ikke begynt med eksamen. Jeg asosial. Jeg har ikke lyst til å blogge. Har ikke motivasjon til å fortsette med Bloggermagasinet. Orker ikke rydde rommet. Orker ikke trene. Kostholdet mitt kunne vært utrolig mye bedre. Hva gjør man når tilstanden er slik den er nå?

Egentlig har jeg lyst til mange ting. Jeg har lyst til å ha en fin blogg som oppdateres jevnlig, jeg har lyst å blir ferdig med eksamen tidlig slik at jeg kan ta juleferie, jeg har lyst å jobbe mye slik at jeg kan få mer penger, jeg har lyst til at Bloggermagasinet skal fungere som jeg tenkte, jeg har lyst til å pusse opp og ommøblere på rommet mitt, jeg har lyst til å lese mer pensum og skjønnlitteratur, jeg har lyst til å begynne å trene regelmessig 3 ganger i uken, jeg har lyst til å spise jevnlig og sunt, jeg har lyst til å legge meg tidlig og stå opp tidlig hver dag…

Jeg tror jeg trenger denne turen til Praha. Jeg skal blant annet prøve spa for første gang i mitt liv. Jeg skal dra med 3 av mine beste venner. Jeg skal slappe av, ikke tenke på skolen i det hele tatt. Ikke jobb. Ikke plikter eller ting jeg må gjøre. Jeg skal nyte den lille ferien! Jeg er så slapp for tiden at jeg skremmer meg selv. Både fysisk og psykisk. Føler meg ikke frisk. Føler at det er tusen ting jeg må gjøre, men jeg har ikke tid, lyst eller ressurser til halvparten engang.

På tide å  ta meg selv i nakken? Jeg tror det. Jeg må ikke sette så høye mål for meg selv. Og jeg må bare tvinge meg selv opp om morgenen og jobbe strukturert. Ta jobben og skolen med et smil. Prøve i alle fall. Gi meg gjerne litt motivasjon dere som kan. Eller tips. Hilsen en som snart druktner i hverdagen. Og sklir ut i ting hun ikke bør.

Share:
Previous Post Next Post

11 Comments

 • Heidi

  Jeg synes det høres ut som du trenger hvile. Jeg har også en tendens til å sette høye mål, og da blir jeg veldig sliten og overveldet i perioder. For meg hjelper det å kutte ned kravene til et minimum av det jeg *må* få gjort, inntil jeg føler meg klar for mer igjen. Jeg synes det også hjelper å ta et oppgjør nå og da med hva jeg fyller livet mitt med, for jeg oppdager gjerne at jeg holder på med ting og tror jeg ønsker å holde på med ting jeg faktisk får det bedre uten.

  27. oktober 2011 at 8:53 am Reply
 • Nina Kristin

  Jeg skjønner godt hva du går igjennom. Jeg har hatt det slik mange ganger og jeg kommer helt sikkert til å oppleve det igjen når jeg starter på studiene mine. Men det er fordi det er helt vanlig å føle seg demotivert av og til.

  Først anbefaler jeg deg å sette deg ned å prioritere de tingene som er viktigest for deg akuratt nå. Med tanken på at du nærmer deg eksamen så er nok det din største prioritert. Tenk også ut hva de andre tingene du ønsker å gjøre kan gjøre ting litt enklere for deg. Ta for eks. trening; du sier du vil trene 3 ganger i uken. Hvis du ikke har tid eller energi til det akuratt nå, så kan du starte å trene 1-2 ganger i uken i stedet. Meld deg på noen kurs med zumba eller yoga eller lign. Blir fort enklere å bli rutinert – når man har et sted man skal møte opp og betalt penger for. Prøv også å spis sunnere, men unn deg gjerne litt kos i helgene. Disse faktorene vil helt klart være vanskelige i starten, men etterhvert vil det gi deg mye mer overskudd og gi deg mer energi til å sitte med skolearbeid.

  Når det kommer til bloggen – så kan det være en ide og sette opp et krav til deg selv med et innlegg i uken eller noen innlegg i mnd. Hvis du er helt demotivert og ikke finner noe å skrive om kan det kanskje være en ide å ta seg en pause? Alle trenger en pause innimellom og det kan gjøre deg godt. Spesielt rundt denne tiden med jul og eksamen.

  De andre ønskene og kravene du setter til deg selv; som å lese mer skjønnlitteratur og pusse opp rommet. Det er vel ting som kan vente til du har mer ro og tid til å gjøre det ordnlig? Hva med etter jul eller lese bøker i juleferien?

  Konklusjon: Mitt råd er å sette deg ned med prioteringer og lag en oversikt over hva du ønsker. Sett også gjerne opp en ukesplan for å jobbe med pensum. En ide er å jobbe med det på formiddagen, så du har kvelden fri til å være sosial og slappe av med god samvittighet på kvelden og helgene. Trening og riktig kosthold kan gi deg en utrolig overskudd og energien til å sitte med pensum i lengre perioder og jobbe effektivt.

  Håper dette var noe hjelp og jeg håper at du føler deg bedre snart.
  Lykke til med eksamen! :D

  27. oktober 2011 at 10:53 am Reply
 • Karoline

  Jeg tror alle har perioder der de er litt umotiverte og slappe og det er lov, helt lov og jeg tror det bare betyr at man trenger en liten pause (som den Praha-turen din). Når det gjelder treningen er mitt tips å finne ting du virkelig liker (jeg liker Linedance og å ta spasertur fra Hasle til Carl Berner for eksempel) som du ikke tenker på som trening, men som er fysisk mosjon og gøy samtidig for da får du ikke “å nei, jeg skal trene”-følelsen, men det er fint og hyggelig i stedet.

  Ellers så er mitt tips å venne seg til en viss rutine i hverdagslivet og å huske å kose seg med en god bok eller å dra på kafé, dra på teater eller skrive på Nanowrimo for den saks skyld. Jeg tror det er litt av cluet til hvorfor jeg som regel liker livet mitt og hverdagen veldig godt selv om jeg for tiden er arbeidsløs og har mye dødtid som jeg prøver å fylle med et slags innhold, jeg har alltid noe jeg gleder meg til og mange ting i løpet av hver uke som gjør alt det mer kjedelige verdt det :)

  27. oktober 2011 at 11:42 am Reply
 • Gitte

  Lykke til og god reise til Praha! Det er en veldig fin by!

  Jeg tror cluet er å ikke gape over for mye. Før kunne jeg sette meg høye mål, bite tenna sammen og jobbe meg gjennom det aller meste, uansett hvor tungt og mye det var, men etter mange år med samme fremgangsmåte, klarer jeg det ikke lenger. Nå er det små delmål og korte arbeidsøkter det som fungerer best.

  27. oktober 2011 at 3:57 pm Reply
 • Caroline

  Tusen takk for kommentarer alle sammen! Det varmer virkelig mitt hjerte!

  27. oktober 2011 at 6:01 pm Reply
 • Phoebe

  God tur til Praha. Ta turen for det den er. Legg igjen alle bekymringer hjemme og kos deg. Senk skuldrene og få opp energien. Man er bare et menneske. Man kan ikke få til alt. Man blir jo sliten! Ta en ting av gangen, hvis ikke vil kaoset overmanne deg fort. Det har det gjort for meg, og jeg har blitt veldig utbrent. Ikke akkurat en positiv ting.

  27. oktober 2011 at 6:43 pm Reply
 • Nina C.

  Ville bare sende en virtuell klem! Kjenner meg veldig mye igjen. Særlig med tanke på skole og alt det der. Er kanskje ikke den rette til å gi råd med det ettersom det ble alt for mye for meg til det sa stopp. Men det viktigste er å lytte til kroppen, og slappe av. Få ting organisert oppi “topplokket”. Motivasjonen ligger nok der,men kanskje i dvale. Den trenger et lite puff for å komme tilbake. Håper den kommer tilbake! ha en god tur til praha! slapp av på spa! kos deg med venninnene dine!

  27. oktober 2011 at 7:42 pm Reply
 • Kasiopeiia

  Åh, er dette noe som går om dagen? Du er definitivt ikke alene – men så plutselig kommer det en fin dag, noen sier noe som får en til å smile, det kommer noe å glede seg til, så går det heldigvis over!

  27. oktober 2011 at 10:52 pm Reply
 • bente

  Huff, så kjedelig å lese at du har det slik. Jeg vet akkurat hvordan det er, vi går vel alle sammen igjennom slike perioder. Men jeg er enig med Heidi: Pass på å få nok hvile. Det hjelper ikke å bare ta seg selv i nakken hvis kroppen og psyken faktisk sier stopp. Jeg har også veldig lyst til å blogge, men kjenner at jeg ikke har overskudd til å bruke tid på det samtidig som jeg jobber, fotograferer, trener og lager mye mat. Noe må prioriteres bort, så da blir det blogging for min del :)

  Ta vare på deg selv, og kos deg i Praha! Klem :)

  28. oktober 2011 at 9:45 am Reply
 • Elise

  vet du hva? Jeg synes at det er godt å høre at det er noen andre som har det sånn av og til også. På meg, så er det beste tipset og gjøre som du gjør, stikke av litt. Glemme alt, gjøre noe du vil gjøre, som du ikke må gjøre, bare gjøre det du orker, og gidder. Det blir sikkert deilig ;)

  28. oktober 2011 at 4:09 pm Reply
 • Nina C.

  SV;Bare hyggelig Caroline!
  Takk, kommer oss nok videre. Må bare komme opp av dumpen og “kjøre” videre. :)

  28. oktober 2011 at 8:18 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!