Evaluering av uke 10

2. oktober 2011

Jeg har aldri vært så nær å gi opp som jeg er akkurat nå. Det er som om ingenting går min vei for tiden. Motivasjonen er borte, vekten øker, treningen minker, tiden strekker ikke til, været er dårlig, jeg føler meg sliten og kroppen føles ikke på sitt beste. Jeg trenger dere nå til å gi meg et skikkelig spark bak. Dere aner ikke hvor mye jeg vil dette, egentlig. Det er faktisk ikke mulig for meg å beskrive det med ord. Jeg må bare få dette til. Men nå har jeg stangnert i over 1 måned, hva er galt med meg? Tror ikke allergimedisinen jeg går på (Zyrtec) hjelper på vektnedgangen heller.

Mål for uke 10:

 1. Gå/sykle 2 ganger, minst 45 minutter. X Har gått én tur.
 2. Danse Zumba 1 gang, minst 20 minutter. X
 3. Godteri og snacks kun på lørdag.
 4. Fortsette med å bruke frukt og grønnsaker på knekkebrødene/skivene mine.

Ukens største utfordring:
Å trene. Jeg kan både skylde på det dårlige været, på at jeg har hatt lite tid og at jeg ikke har vært i form. Sannheten er at jeg ikke har prioritert det. Og det er jeg skuffet over meg selv for.

Ukens største bragd:
Jeg har bare spist godteri og snacks på lørdag.

Ukens vekttap:
+ 1 kg. Tilsammen har jeg nå gått ned 2 kg.

Hva kan gjøres bedre neste uke:
Trene mye mer.

Mål for uke 11:

 1. Gå tur 3 ganger, minst 45 minutter per gang.
 2. Godteri og snacks kun på fredag etter kl 20 og på lørdag.
 3. Bake egne knekkebrød.
 4. Bytte brød med knekkebrød hele uken.
 5. Fortsette med å ha grønnsaker og frukt på pålegget mitt.

Det er forresten flere som har joinet “bli-sunn-prosjektet”. Sjekk innom bloggene til Marte, Rebecca, Mari, Martine og Marie.

Share:
Previous Post Next Post

16 Comments

 • Nina C.

  Masse lykke til Caroline! Du har stått på mye de siste ukene,og selvom det er ikke alt på listen som har blitt gjort er det som du har greid små triumfer i seg selv:)

  2. oktober 2011 at 11:00 pm Reply
 • Ingrid Marie

  Du har jo klart 2 av 4 på listen din, syns du skal være stolt jeg :-) Det er tross alt mye bedre enn ingenting! Hva med å ha færre mål en uke? Bare to eller tre? Bare for å få opp igjen mestringsfølelsen og motivasjonen :-)

  2. oktober 2011 at 11:19 pm Reply
 • Nina

  Ingen klarer alt hver eneste uke Caroline, så det er ikke verdens undergang om du ikke når alle målene dine hver uke. Det viktigste er at du prøver, og at du husker at litt er bedre enn ingenting. Jeg synes du skal være stolt over at du i det hele tatt prøver jeg, tenk på alle de som bare sitter inne og klager uten å orke noe som helst!:)

  Du kan jo også begynne å tenke på hvordan du skal endre treningen din nå som det går mot kalde dager med regn og snart også snø? Vil du fortsette med gåturer, vil du melde deg inn på treningssenter, eller kanskje trene hjemme foran tven? Det er viktig at du ikke lar dårlig vær bli til en unnskyldning, men at du finner andre alternativer for de dagene det ikke frister å gå ut.

  En ting jeg har begynt med er å tvinge meg selv til å prøve minst en ny middagsoppskrift hver uke, og da naturligvis noe relativt sunt. Det har fungert utrolig bra ved at jeg har oppdaget at det finnes mye god, sunn mat, og at jeg ikke trenger å finne frem pizza hver gang jeg skal “kose meg” med maten:)

  3. oktober 2011 at 12:28 am Reply
 • Mariell

  Jeg elsker evalueringene dine Carro! Og at du setter det mål, uke for uke, selv om du ikke alltid oppnår maksimalt resultat.
  Jeg flytter tilbake til “borkeby” for en periode, om du trenger hjelp til de turene dine, er jeg så absolutt med på dem! :-)

  3. oktober 2011 at 8:25 am Reply
 • Rebecca

  Jeg må først og fremst si jeg er imponert over hvor flink du er på godterifronten, wow!
  Ettersom treningen er din største utfordring så bør du kanskje presse deg mer tidlig i uka? Får du en god start så er det enklere å fortsette i samme sporet i stedet for at uken går mot en slutt og du blir bare demotivert av at du ikke har gjort noe tidligere i uka?
  Jeg vet i alle fall hvor utrolig vanskelig det er, men det er jo absolutt verdt det! Og det er jo uten tvil en stor seier og egoboost om du faktisk klarer det, eller hva?

  3. oktober 2011 at 8:42 am Reply
 • Phoebe

  Skulle ønske jeg klarte å holde meg til godteri kun på lørdager. SYns du er så flink!

  3. oktober 2011 at 9:15 am Reply
 • SiriV

  At du klarer å ikke spise godteri på ukedagene er kjempeimponerende. Selv om du føler at du står stille, gjør du jo absolutt ikke det. Litt er uendelig mye bedre enn ingenting. Å gjøre bittesmå forandringer kan jo være vel så lurt som å omvelte hele livsstilen sin på en gang. For målet til slutt er vel et sunt og godt liv som det går an å leve med?

  Jeg synes du er kjempeflink og heier på deg!

  3. oktober 2011 at 9:58 am Reply
 • Bli-sunn-prosjekt uke 7 | Mari Zoo

  […] Andre bloggere som er med på Bli-sunn-prosjektet: Caroline, Marte, Rebecca og Martine. […]

  3. oktober 2011 at 12:13 pm Reply
 • Helena

  Stå på Caroline! Jeg kan hjelpe deg å få deg ut av huset ved å tvinge deg å bli med meg på turer og danse zumba ! Hva sier du til det ?

  3. oktober 2011 at 12:49 pm Reply
 • Mari

  Det kan kanskje være lurt å ikke følge med på vekten hver uke. Heller ta annen hver. Det er jo mye som kan spille inn på hvor mye du veier når du veier deg. Det spørs jo også om du veier deg på mandag (etter godis-inntak i helgen) eller på fredag (etter en bra uke). Jeg har lagt på meg 10 kg det siste året, pga. litt forskjellig. Disse kiloene skal selvfølgelig av igjen, men jeg har det ikke travelt og har bestemt meg for å ikke veie meg igjen før om en måned. Mer trening = mer muskler = vektøkning før musklene begynner å brenne fett. Ta et før bilde, mål deg forskjellige steder på kroppen og skriv ned alt + vekten. Om en måned kan du ta et nytt bilde, måle og veie deg igjen.

  Konsentrer deg heller om å trene, spise bra og så kommer vekten av seg selv:) Det er i hvert fall det jeg gjør, og jeg føler meg bedre ved at jeg vet at jeg er på vei selv om jeg ikke vet nøyaktig hva jeg veier til en hver tid.

  3. oktober 2011 at 12:58 pm Reply
 • Ingvild

  Kanskje du har for store mål hver uke? Ser du har gått en tur uka som var (skulle gått to), men denne uka skal du gå 3 turer? Det virker som om du setter hardere mål for hver gang du feiler, og da blir det bare vanskeligere og vanskeligere å komme igang. Du har jo vært kjempeflink til å holde deg unna godsakene denne uka, det må du heller ikke glemme ;)

  Gud skapte verden, han skapte også vind og regn. Det er et fantastisk mirakel bare dèt, hvordan alt fungerer. Ta på deg regntøy, og kom deg ut. Sett på iPoden og syng “it’s raining men” for full hals mens du danser rundt. Ja, okei, trenger kanskje ikke ta av helt. Hehe. Husker du hvor gøy det var å leke med spade og bøtte ute i regnværet når vi var små?

  3. oktober 2011 at 3:55 pm Reply
 • Carina

  Jeg synes du er flink, jeg! Tror alle møter på motgang i et prosjekt som dette, og du skal vite at det er helt greit. Ikke gi opp av den grunn <3 Husk at du gjør dette for deg selv, og ingen andre. Gjør ting i ditt tempo, og ikke prøv å få til for mye på en gang!

  3. oktober 2011 at 4:31 pm Reply
 • astridterese

  Hei Caroline.Jeg lurte på om du kunne ta en titt på den nye layouten på bloggen min og si hva du synes? :-) (Det var du som inspirerte meg til å forandre den) Klem

  3. oktober 2011 at 5:53 pm Reply
 • Nina C.

  SV;Da har du gått glipp av mye drama og intriger:) hehe. Det er en fin serie!

  4. oktober 2011 at 1:27 am Reply
 • Tone - Hjertemat

  Kanskje du setter deg for høye mål? Jeg har satt meg små mål som nesten har vokst frem fra innsiden.. Hvis jeg hadde gapt over for mye tror jeg at jeg aldri hadde klart å bli sunn. :) Men jeg har fortsatt mye igjen, som å begynne å trene, lære meg å være mer effektiv de dagene jeg har energi, osv.

  Lykke til :) Du er nydelig og inspirerende :)

  6. oktober 2011 at 2:23 pm Reply
 • Kristel

  Kan vekten du har gått opp, være muskler du har fått pga trening? Muskler veier jo mer enn fett :) Vet mange går opp litt pga det, og blir derfor demotivert. Men kom deg over kneika, så går det nok bedre. Leser at noen kanskje tror du har for store mål, og det kan du jo tenke litt over. Vanskelig for andre å si det er store mål for deg, så det må du kjenne på selv. Men er iallefall viktig å ha mål som er overkommelige :) Lykke til videre, og stå på! :)

  12. oktober 2011 at 9:50 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!