Bøkene jeg vil lese før jeg dør

20. oktober 2011

Jeg elsker å lese, men jeg er ikke noe flink å ta meg tid til det. Når jeg var yngre kunne jeg lese mange timer hver dag. Nå, i de senere år, har det blitt mange flere timer foran en datamaskin eller TV enn lesing. Dessverre. Men jeg prøver å bli bedre! Tenk, nå er det snart jul! Jul er lesetid for min del. For å inspirere meg selv tenkte jeg å skrive en liste over bøker jeg vil lese før jeg dør. Noen av dem har jeg lest som dere ser, de som er streket over, men de bør likevel være på listen.

Jeg ser for meg at dette blir et innlegg i konstant endring. Derfor tenker jeg etterhvert å legge link til det på “Siden om meg” som dere ser i menyen til venstre. Og om dere vil lage en slik liste selv er dere hjertelig velkommen til det! Jeg aner ikke om dere synes slikt som dette er interessant? Jeg synes det er utrolig interessant! Jeg bare elsker, elsker å finne slike lister på andre sine blogger. Enten om bøker, musikk eller filmer.

Harry Potter serien (J. K. Rowling).
Ringenes Herre (J. R. R. Tolkien).
Boktyven (Markus Zusak).
Historien om Pi (Yann Martel).

Den merkelige hendelsen med hunden den natten (Mark Haddon).
Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? (Johan Harstad).

Dødslekene serien (Suzanne Collins).

Hässelby (Johan Harstad).
Darlah. 172 timer på månen. (Johan Harstad).
Bokhandleren i Kabul (Åsne Seierstad).
Jeg vil leve (Oscar Magnusson).
Mengele Zoo (Gert Nygårdshaug).
Fluenes Herre (William Golding).
De gales hus (Karin Fossum).
Kollektivt selvmord (Arto Paasilinna).
Det største spillet (Per Hansson).
I morgen var jeg alltid en løve (Arnhild Lauveng).
Åndenes hus (Isabel Allende).
Gjøkeredet (Ken Kesey).
Forbrytelser og straff (Fjodor Dostojevskij).
Det angår også deg (Herman Sachnowitz).
Kafka på stranden (Haruki Murakami).
After dark (Haruki Murakami).
Trekkoppfuglen (Haruki Murakami).
Norwegian wood (Haruki Murakami).
Zahir (Paulo Cohelo).
Sola er en feit gud (Jon Ewo).

Månen er en diger pudding (Jon Ewo).
Jorda er tøff og naken (Jon Ewo).
Tre mann til kongen (Magnus Mills).
Brøkdelen av helheten (Steve Toltz).
Ekstremt høyt og utrolig nært (Johnatan Safran Foer).
Idas dans (Gunnhild Corwin).
Jeg tenker nok du skjønner det sjøl (Jon Gangdal).
Don Quijote (Miguel de Cervantes Saavedra).
Historikeren (Elizabeth Koztova).
Exodus (Leon Uris).
Haikerens guide til galaksen (Douglas Adams).

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Marie

  Jeg er veldig glad i å lage lister som dette. Flere av disse bøkene har jeg lest og har lyst til å lese selv! Herlig at mange av Haruki Murakami sine bøker er på listen din. Han er en fantastisk forfatter. Synd han ikke vant Nobels litteraturpris i år :)

  20. oktober 2011 at 8:26 pm Reply
 • Mona

  Lista mi er sååå laaang! Pluss at nye bøker blir ført på HELE tiden.. Leser alltid bøker som ikke er pensum på senga, og får derfor lest en del. Men det meste av lesinga går i pensum alt i alt.. :P

  20. oktober 2011 at 9:30 pm Reply
 • Sigrid

  Jeg har en forferdelig lang liste (med noen av de samme som dine, både leste og uleste) som stadig vokser. Har kanskje 150 titler (hvor mange er første i en serie) på listen over de jeg vil lese, så jeg tror nok ikke jeg får lest alle. Finner jo stadig nye bøker, så lista blir liksom aldri kortere!

  21. oktober 2011 at 1:22 am Reply
 • Nina

  Av bøkene du ikke har lest der har jeg lest Ringenes Herre, Fluenes Herre og Norwegian Wood, og de er alle absolutt verdt å lese!:) Jeg tror nesten jeg må sette opp en sånn liste selv, men den kommer til å bli utrolig lang, så det får bli i løpet av helgen en gang.

  21. oktober 2011 at 6:23 am Reply
 • Linda

  Syns du må sette Frendeløs av Hector Malot på lista. :) Og Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kid. Looove it!

  21. oktober 2011 at 8:27 am Reply
 • Kasiopeiia

  Her var det definitivt mange gode bøker du har å glede deg til :)

  21. oktober 2011 at 9:54 pm Reply
 • Maarit G.

  Hei!

  Er titt og ofte innom siden din :-), men förste gang at jeg kommenterer :-)… Varmer mitt finske hjerte å se en finsk forfatter på listen din, men men… Synes ikke bökene til Arto Paasilinna er av särlig kvalitet – har lest et par av hans böker og de föyer seg ikke inn i rekken av böker jeg kunne tenkt å gi i gave til andre eller å ha dem i min egen bokhylle. Selvfölgelig er du fri til å lese boken, om du vil :-), men hvis du ikke har lest Arto Paasilinna sine böker för og vet hvilken stil som venter, så vil jeg bare si, at du klarer deg utmerket uten den opplevelsen ;-).
  Et par tips til listen din:
  Leon Uris: Mila 18.
  Jung Chang: Wild Swans Three daughters of china (boken finnes sikkert på norsk, jeg har lest den på finsk)
  Sofi Oksanen: Puhdistus (vet ikke, om den er allerede oversatt til norsk).

  Jeg liker veldig godt historiske romaner så da går det mye i “Kaari Utrio” og “Laila Hietamies”, da hendelsene i bökene dems oftest skjer i “hjemlige trakter” dvs. i Finland.

  27. oktober 2011 at 3:18 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!