Musikknyheter

27. september 2011

IMG_4559

Dere visste det kanskje ikke, men jeg er veldig opptatt av musikk. Spesielt av norske artister, av en eller annen merkelig grunn. Faktisk liker jeg å lage musikk selv også. Jeg finner stadig vekk opp melodier og tekster. Og nå har jeg tenkt å begynne å skrive det ned. Kanskje lage noen låter av dem. Vet dere om noen gode programmer for å lage musikk på Mac? Det har denne måneden blitt utgitt en god del spennende album, og jeg tenkte å fortelle litt om dem her for dere. For å komme til albumet på Spotify kan dere trykke på bildene.

 

Maria Mena – Victoria (Utgitt 23. september 2011).

Det har gått en del år siden det sterke albumet «Cause and Effect» nå, og Maria er tilbake. Jeg synes personlig dette albumet er “lettere til sinns” enn det forrige, og det er lett å høre at Maria er en artist på søken etter det perfekte. Dette lykkes hun godt med i de første låtene, men jeg synes det taper seg etterhvert. Som hun forsvinner litt i abstrakthet. Men alt i alt et album verdt en lytt.

Beste låter: Homeless, Victoria, This Too Shall Pass.

 

Melissa Horn – Innan jag kände dig (Utgitt 16. september 2011).

Svenske Melissa har siden hennes debutalbum vært en av mine ynglingsartister, og dette albumet ødelegger absolutt ikke mitt inntrykk av henne. Melodiene er som å sveve mellom skyene, tekstene er sterke og ærlige og stemmen hennes er skjør. Dette albumet har jeg allerede blitt veldig glad i, og jeg kommer til å spille det mye fremover. Jeg vil virkelig anbefale dere å høre på begge albumene hennes, magi.

Beste låter: Jag saknar dig mindre och mindre, Om du letar efter nån, Innan jag kände dig.

 

Sivert Høyem – Long Slow Distance (Utgitt 16. september 2011).

Sivert Høyem er for folk flest kjent som mannen med Norges beste stemme. Og det èr virkelig noe spesielt med stemmen hans! Den er litt trollsk på en måte. Litt hypnotiserende. Og det er kanskje det jeg vil si om det nye albumet hans, det er som om å gå inn i en hypnose. Kan sikkert være en interessant opplevelse å høre på albumet med skikkelige høytalere og høy lyd. Grøss. På en bra måte.

Beste låter: Give It A Whirl, Under Administration, Long Slow Distance.

 

Jonas Alaska – Jonas Alaska (Utgitt 23. september 2011).

Jonas Alaska sies å være en av de som kan bli stor. Og det er ikke uten grunn, folkens. Jeg har forelsket meg i dette vakre albumet, og alt ved det. Dette er musikk på sitt aller beste. Jeg nyter melodiene, tekstene og hvordan de leker med hverandre på en meget behagelig måte. Og tekstene er også av typen du kan tenkte litt på. F. eks “In the backseat you can find out who you are”. For en fantastisk setning! Sukk…

Beste låter: In The Backseat, October… Forresten, hør dem alle!

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Karoline

  Interessant innlegg. Personlig er jeg utrolig lite oppdatert på all musikk som ikke er musikalmusikk, men jeg lytta gjennom Jonas Alaskas sanger på Spotify i helga og han liker jeg litt merker jeg, det er utrolig fin musikk :) Og du har jo for så vidt rett angående Sivert Høyem, jeg har ikke lytta så mye til ham, men de gangene jeg har det har stemmen hans vært veldig bærende, nærmest vibrerende i lufta, som om den setter igjen et lite ekko som man fortsatt bærer med seg til en viss grad lenge etter at man har sluttet å lytte til ham. Jeg må utvide horisonten altså, musikaler er topp, men det er jo ikke alt ;)

  28. september 2011 at 7:33 am Reply
 • Nina C.

  Tusen takk for tips:) er alltid på utkikk etter nye musikk å sluke:)

  28. september 2011 at 12:22 pm Reply
 • Elise

  Spennende innlegg! Som musikkintressert så vil jeg veldig gjerne ha flere slike innlegg framover ;D

  29. september 2011 at 3:24 pm Reply
 • Astrid

  Hehe, veldig enig i anmeldelsene : ) disse er album some går på repeat på spotifyen min for tiden : )

  Forresten: Ha en fantastisk dag!!! : )

  30. september 2011 at 10:09 am Reply
 • liseliten

  Takk for tips! Jeg er selv veldig glad i Sivert Høyem og Maria Mena (og Melissa Horn), men sistnevnte må jeg sjekke ut! :)

  30. september 2011 at 11:21 am Reply
 • Phoebe

  Helt fantastisk flott innlegg. Bra noen tar opp litt musikk. Det var jo masse av det på min blogg også, men nå har jeg jo ikke tid til noe! Maria Mena er bare helt fantastisk, og Sivert lager alltid knallbra skiver.

  30. september 2011 at 11:57 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!