En dag på Harstad Bibliotek

Bøker

Jeg elsker biblioteket i Harstad. Den stille, nostalgiske atmosfæren. Den strukturerte, men dog hjemmekoselige følelsen. Å dra fingeren villkårlig over bøkene. Se hva man lander på. Å sitte i en saccosekk med et magasin mellom hendene. Eller spille sjakk. Det er mange muligheter på biblioteket i Harstad. Her ser dere en bildeserie jeg har tatt med tillatelse fra ledelsen på biblioteket. Husk at om du er innom Harstad en gang så må du ta deg en tur dit. Det ligger i havnegaten 3 ved siden av høyskolen, på kaien.

IMG_4079

IMG_4080

IMG_4083

IMG_4089

IMG_4090

IMG_4091

IMG_4092

IMG_4094

IMG_4100

IMG_4101

IMG_4112

IMG_4113

IMG_4115

IMG_4119

IMG_4125

IMG_4129

19 kommentarer om “En dag på Harstad Bibliotek

 1. Så koselig innlegg :) Jeg tilbringer alt for liten tid på biblioteket, det er jo et fantastisk sted! Jeg håper det er et bibliotek i nærheten av der jeg skal bo i år, slik at jeg kan bruke mer tid på å utforske bøkenes fantastiske verden.

 2. Jeg elsker biblioteker, selv om jeg ikke er der så ofte lengre. Da jeg gikk på ungdomsskolen var det veldig enkelt å sykle innom biblioteket her på øya når jeg var på vei hjem, noe jeg gjorde flere ganger i uken.
  Nå er jeg aldri der som ungdomsskolen ligger lengre, jeg må inn til sentrum og låne bøker der, så det blir ikke like ofte. Ikke er det sånn fine leseplasser der heller.
  Jeg flytter jo til Oslo snart, og jeg vet allerede hvor nærmeste bibliotek ligger, så blir vel jeg drar dit en del ganger!

 3. Flotte bilder av biblioteket ditt, Caroline! Det er sant – biblioteket er et mangfoldig sted med stor takhøyde! Selv er vi som jobber på vårt bibliotek veldig nøye på at vi skal smile og hilse på alle. Tenk alle ensomme mennesker som går til biblioteket bare for å se et venlig fjes i løpet av dagen. Eller som kommer bare for å lese avisa.

  Låner du mye film på biblioteket?

  1. Jeg elsker biblioteket, det er vakkert. Jeg har ikke lånt mye film der før, men sist gang jeg var der lånte jeg hele 6 filmer. De har fantastisk utvalg!

 4. Dette var hyggelig lesing for en biblioteksjef :) Vi merker godt at vi ikke bare er til for de lesende og for de som hører på musikk og ser på film, men også de som trenger å komme til en plass hvor de kan være sammen ( iallefall ved siden av ) andre mennesker. Ikke minst nå etter det som har skjedd i Oslo og på Utøya. Hilsen Berit biblioteksjef i Trondheim

 5. åh, jeg elsker også Harstad Bibliotek! ELSKER! det er nesten så det er fristende å si at jeg går inn for å få purringer, så jeg kan gi dem penger. det stemmer jo ikke helt da. men det hadde vært en fin gest. Fine biblioteket. Jeg skylder det himla mye!

 6. Her var det mange flotte innlegg om bibliotek. Mange har Harstad bibliotek i sitt hjerte og det gleder en biblioteksjef i en annen kant av landet. Jeg besøkte biblioteket i Harstad for over 30 år siden, men det har skjedd store foandringer. Tydelig et sted for å være og trives. Artig lesing!

 7. Kjempefine bilder, Caroline! Nå gledet du nok mange bibliotekarhjerter + lokker mange flere til å besøke din hjembys trivelige bibliotek! Og hvis man ser bort fra purregbyrene, så er jo folkebibliotekene snart det eneste kulturtilbudet her i landet hvor du både kan være hele dagen + låne (nesten) så mye du vil + mye mer, alldeles gratis. Håper du fortsetter å være en god bibliotek-ambassadør hele livet :-)

 8. Utrolig flott bilder!

  Du beskriver godt følelsene jeg har for «mitt» bibliotek. Noe av det beste jeg vet er å være igjen noen minutter etter stengetid og nyte følelsen av alle bøkene, helt alene. (Jada, jeg vet jeg er litt sprø :-))

Jeg blir superglad for en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.