En dag på Harstad Bibliotek

7. august 2011

Bøker

Jeg elsker biblioteket i Harstad. Den stille, nostalgiske atmosfæren. Den strukturerte, men dog hjemmekoselige følelsen. Å dra fingeren villkårlig over bøkene. Se hva man lander på. Å sitte i en saccosekk med et magasin mellom hendene. Eller spille sjakk. Det er mange muligheter på biblioteket i Harstad. Her ser dere en bildeserie jeg har tatt med tillatelse fra ledelsen på biblioteket. Husk at om du er innom Harstad en gang så må du ta deg en tur dit. Det ligger i havnegaten 3 ved siden av høyskolen, på kaien.

IMG_4079

IMG_4080

IMG_4083

IMG_4089

IMG_4090

IMG_4091

IMG_4092

IMG_4094

IMG_4100

IMG_4101

IMG_4112

IMG_4113

IMG_4115

IMG_4119

IMG_4125

IMG_4129

Share:
Previous Post Next Post

19 Comments

 • Marte

  Ah, jeg er så utrolig glad i biblioteker! Gleder meg til å bo nærmere ett, og tilbringe litt mer tid der, pluss lese litt mer :)

  7. august 2011 at 12:37 am Reply
 • Guro

  Så koselig innlegg :) Jeg tilbringer alt for liten tid på biblioteket, det er jo et fantastisk sted! Jeg håper det er et bibliotek i nærheten av der jeg skal bo i år, slik at jeg kan bruke mer tid på å utforske bøkenes fantastiske verden.

  7. august 2011 at 12:40 am Reply
 • Ulrikke

  Jeg elsker bibliotek! Kan sitte der i timesvis!

  7. august 2011 at 10:27 am Reply
 • Marie

  Jeg elsker biblioteker, selv om jeg ikke er der så ofte lengre. Da jeg gikk på ungdomsskolen var det veldig enkelt å sykle innom biblioteket her på øya når jeg var på vei hjem, noe jeg gjorde flere ganger i uken.
  Nå er jeg aldri der som ungdomsskolen ligger lengre, jeg må inn til sentrum og låne bøker der, så det blir ikke like ofte. Ikke er det sånn fine leseplasser der heller.
  Jeg flytter jo til Oslo snart, og jeg vet allerede hvor nærmeste bibliotek ligger, så blir vel jeg drar dit en del ganger!

  7. august 2011 at 11:22 am Reply
 • Kathleen

  ‘Londonstaner’ i hylla der, en meget underholdende (og sjokkerende) bok.

  7. august 2011 at 11:59 am Reply
 • Sandra Jeanette

  Har aldri vært særlig fan av bibliotek, men har vært på det her hjemme i Harstad noen ganger, både frivillig og ufrivillig.

  7. august 2011 at 2:04 pm Reply
 • Elin

  Flotte bilder av biblioteket ditt, Caroline! Det er sant – biblioteket er et mangfoldig sted med stor takhøyde! Selv er vi som jobber på vårt bibliotek veldig nøye på at vi skal smile og hilse på alle. Tenk alle ensomme mennesker som går til biblioteket bare for å se et venlig fjes i løpet av dagen. Eller som kommer bare for å lese avisa.

  Låner du mye film på biblioteket?

  7. august 2011 at 2:42 pm Reply
  • Caroline

   Jeg elsker biblioteket, det er vakkert. Jeg har ikke lånt mye film der før, men sist gang jeg var der lånte jeg hele 6 filmer. De har fantastisk utvalg!

   7. august 2011 at 3:19 pm Reply
 • Anbefaling på en søndag… | Av en annen verden

  […] av bloggene jeg følger, Carolines Verden, har skrevet et veldig flott innlegg om sitt lokale bibliotek. Ikke bare snakker hun varmt om det, men hun har også tatt en kjempefin billedserie fra […]

  7. august 2011 at 2:56 pm Reply
 • Laila

  Bibliotek er koslige,og man kan jo vandre rundt der i flere timer for å finne bøker man vil lese.

  7. august 2011 at 5:20 pm Reply
 • Line Merethe Rubach

  Hei Caroline:-)
  Takk for besøket!
  Flott og koselig bilder du har tatt,
  velkommen igjen!

  Med vennlig hilsen “ledelsen”:-)

  7. august 2011 at 7:39 pm Reply
 • Berit Skillingsaas Nygård

  Dette var hyggelig lesing for en biblioteksjef :) Vi merker godt at vi ikke bare er til for de lesende og for de som hører på musikk og ser på film, men også de som trenger å komme til en plass hvor de kan være sammen ( iallefall ved siden av ) andre mennesker. Ikke minst nå etter det som har skjedd i Oslo og på Utøya. Hilsen Berit biblioteksjef i Trondheim

  7. august 2011 at 8:27 pm Reply
 • Mari - Flukten fra virkeligheten

  For et koselig bibliotek dere har i Harstad, Caroline. Vi er flittige brukere av vårt lokale bibliotek. Sønnen min koser seg der også, syntes det er så fint at det er så barnevennlig :)

  7. august 2011 at 8:46 pm Reply
 • vaarloek

  åh, jeg elsker også Harstad Bibliotek! ELSKER! det er nesten så det er fristende å si at jeg går inn for å få purringer, så jeg kan gi dem penger. det stemmer jo ikke helt da. men det hadde vært en fin gest. Fine biblioteket. Jeg skylder det himla mye!

  7. august 2011 at 10:16 pm Reply
 • Trygve Eliassen

  Her var det mange flotte innlegg om bibliotek. Mange har Harstad bibliotek i sitt hjerte og det gleder en biblioteksjef i en annen kant av landet. Jeg besøkte biblioteket i Harstad for over 30 år siden, men det har skjedd store foandringer. Tydelig et sted for å være og trives. Artig lesing!

  8. august 2011 at 8:05 am Reply
 • Anne W

  Kjempefine bilder, Caroline! Nå gledet du nok mange bibliotekarhjerter + lokker mange flere til å besøke din hjembys trivelige bibliotek! Og hvis man ser bort fra purregbyrene, så er jo folkebibliotekene snart det eneste kulturtilbudet her i landet hvor du både kan være hele dagen + låne (nesten) så mye du vil + mye mer, alldeles gratis. Håper du fortsetter å være en god bibliotek-ambassadør hele livet :-)

  8. august 2011 at 9:30 am Reply
 • astridterese

  Utrolig flott bilder!

  Du beskriver godt følelsene jeg har for “mitt” bibliotek. Noe av det beste jeg vet er å være igjen noen minutter etter stengetid og nyte følelsen av alle bøkene, helt alene. (Jada, jeg vet jeg er litt sprø :-))

  8. august 2011 at 10:45 am Reply
 • Speilvendt

  Utrolig fine bilder du har tatt! Likte spes det svart/hvitt/røde!

  10. august 2011 at 4:09 pm Reply
 • Kristel

  Fantastisk innlegg. <3 Bøker!

  22. august 2011 at 9:01 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.