Carolines favoritter: Norske filmer

24. august 2011

I det senere årene har jeg hatt stor sans for norske filmer. Jeg har sett utallige av dem! Sikkert langt fra alle, men antageligvis de fleste som er laget etter år 2000 i alle fall. Det er noe spesielt med norske filmer. De har en helt egen ærlighet og stemning. Jeg anbefaler dere virkelig å sette dere inn i filmkulturen her til lands. Her er mine favoritter som er presentert med litt hjelp fra der jeg leier film, hos Lovefilm. Jeg har ikke tatt med Flåklypa fordi den er selvskrevet den beste norske filmen som er laget. Det burde alle vite.

PS: Listen er lang, og om du har noen andre favoritter enn de jeg har listet opp så vær velkommen til å skrive dem i kommentarfeltet.

høyere

Frida

bareskyer

døden

degaleshus

deusynlige

hawaiioslo

elling

ietspeil

maja

stompa

maxmanus

kamilla

nokas

kongenavbastøy

sofie

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • Egwene

  Jeg synes Sofies verden er så fin!

  25. august 2011 at 12:04 am Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Elsker alle filmene du nevner her :D

  25. august 2011 at 8:37 am Reply
 • Elin

  Bare skyer beveger stjernene er en veldig fantastisk film:) Elsker virkelig den filmen:) Har sett mange av de andre å som du hadde på lista di, men akkurat den filmen har en spesiell plass i hjertet mitt:) I en speil i en gåte så jeg fordi jeg synes jeg måtte. Hun som spiller jenta er fra hjembygda der jeg vokste opp. jeg følte meg måtte støtte litt når det var noen fra samme bygd som meg derfor så jeg den:) veldig rørende og fin film det også:)

  25. august 2011 at 10:48 am Reply
 • Linda

  Mange bra filmer ja! Elsker «De usynlige.» «De gales hus» har jeg hatt lyst til å se lenge, men har bare ikke kommet så langt. Men jeg har lest boka, og den likte jeg godt.

  Og så er jo «Max Manus» og «Kongen av Bastøy» helt fantastiske!

  25. august 2011 at 2:35 pm Reply
 • kiwie//Kristine

  Jeg har ikke sett så mange av disse, men Bare skyer beveger stjernene er noe av det fineste jeg vet om.

  25. august 2011 at 4:36 pm Reply
 • Marte

  Mange fine her! Barndomsminner blant annet. Er ekstra, ekstra glad i Konge av Bastøy. Slutter aldri å forundre meg over den historien, og er stolt over at Norge har en så bra film! Samme med Max Manus, egentlig..

  25. august 2011 at 4:50 pm Reply
 • Veronica S

  høyere enn himmelen

  frida med hjerte i hånden

  bare skyer beveger stjernene

  de gales hus

  hawaii oslo

  elling

  maja steinansikt

  max manus

  kamilla og tyven

  sofies verden

  er filmene jeg har sett av disse…mange bra;)

  25. august 2011 at 8:44 pm Reply
 • Elin

  Det er så mye bra norsk film! Har du sett Hjelp vi er i filmbransjen? Kan tro jeg lo. Herlig useriøs film. Jernanger er også bra. Og Slipp Jimmy fri!

  Og så har man en god bunke norsk grøss/skrekk.

  26. august 2011 at 6:51 am Reply
 • Kristel

  LOVE it!! Ikke alle her jeg har sett da, har feks til gode å se Kongen av Bastøy, Nokas og I et speil, i en gåte. Men “bare skyer beveger stjernene” ELSKER jeg! De andre og. Ingen skal komme å si at norsk film ikke er bra altså! :))

  31. august 2011 at 6:24 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!