Svar på spørsmål

1. juni 2011

Her kommer svarene. Jeg har prøvd å svare så oversiktelig og ærlig som mulig. Håper dere får noe ut av det.

Hva er din favorittmusikk?
Oi, det er et vanskelig spørsmål. Men om jeg skal velge hva jeg liker å høre på akkurat nå for øyeblikket, må det være sangene som ligger på Magisk Tryllestøv listen min på Spotify. Generelt er mine ynglingsartister Josh Groban, Kings Of Convenience, Jan Eggum, Lifehouse, Switchfoot, Eddie Vedder og Melissa Horn. Men musikken jeg liker kan dere lese mer om på min Last.fm-profil.

Hva er din favorittbok?
Jeg har nok ikke bare én favorittbok, det er heller snakk om favorittbøker. Og jeg kan da nevne Boktyven av Markus Zusak, Jorda er tøff og naken av Jon Ewo, Harry Potter av J. K. Rowling, Dødslekene av Suzanne Collins, Kafka på stranden av Haruki Murakami, Zahir av Paulo Coelho, Kabalmysteriet av Jostein Gaarder, Buzz Aldrin – Hvor ble det av deg i alt mylderet av Johan Harstad og Darlah av Johan Harstad.

Hva er din favorittfilm?
De beste filmene jeg har sett… Hm, vanskelig spørsmål! Den beste filmen jeg har sett sånn ever må være Into the Wild. Jeg er også veldig glad i norsk film, så jeg kan nevne Bare skyver beveger stjernene, DEusynlige og Frida med hjertet i hånden. Men jeg vil også nevne The Green Mile, The Shawshank Redemption, Forrest Gump og Harriet the Spy.

Hva er din favorittserie?
Det er egentlig ikke så vanskelig å svare på, det er Friends. Jeg blir aldri lei den serien! Men jeg elsket også Heroes når det gikk. Jeg ser ikke veldig mye på TV egentlig. Når jeg ser liker jeg å se på f. eks Senkveld eller Nytt på Nytt. Dessuten elsker jeg National Geographic Channel. Og Disney Channel.

Hva er din favorittblogg?
Å hjelpes. Det varierer hele tiden egentlig. Men akkurat nå er det Alt Du Vet Er Feil, Elefantzonen og Speilvendt. Men dere kan jo stikke innom linkene mine, der har jeg listet opp alle bloggene jeg leser.

Hva ville du bli når du var liten?
Jeg ville bli forfatter husker jeg. Prøvde å finne ut hva jeg kunne studere for å bli det.

Har du en helt?
Japp, nemmlig Erling Kagge. Jeg har en bok han har skrevet, og den er helt konge! Han burde dere sjekke litt bedre opp i hvem er, for han har vært igjennom mye rart, for sure.

Har du et kjærledyr?
Har en katt på litt over 3 år, og hun heter Mimi. Jeg er veldig glad i dyr og kunne godt tenkt meg hund en dag.

Kan du dele din beste konsertopplevelse med oss?
Nå har jeg ikke vært på så mange konserter i mitt liv, men jeg kan nevne at Kaizers Orchestra er helt RÅ live. De har jo ambisjoner om å bli Europas beste liveband, og de kan jammen meg ikke være langt unna. Ellers dro jeg som 18-åring på Deep Purple konsert i Tromsø. Det var helt rått. Helt rått.

Hvis du kunne dratt til hvilken som helst planet hvilket skulle det vært, og hvorfor?
Vel, fysisk sett er det kanskje Mars som er best egnet. Ikke månen i alle fall! Selvom det ikke er en planet… Etter å ha lest Darlah av Johan Harstad har jeg blitt litt redd for hva som kan befinne seg på månen… Men kanskje jeg kunne dratt til Venus for å bli litt varm om hjertet? Den blir tross alt kalt Morgenstjernen og Aftenstjernen. Det synes jeg er litt fint.

Har du sett eller hørt noe i det siste som har fått deg til å le eller gråte?
Ja, jeg lo godt av denne filmsnutten her. Selvom denne faren (eller hva han er) sier mye rart og dumt, så se på han gutten da! Smelt.

Liker du lakris-is?
Det er faktisk utrolig godt! I alle fall softis med lakrisstrø, nam! Det er mitt ynglingsstrø.

Kjøper du is fra Isbilen?
Jeg har ikke gjort det på noen år faktisk. Kanskje jeg skal begynne med det igjen.

Har du kjæreste eller er du kanskje på jakt etter en?
Nei, jeg har ikke kjæreste. Og er nok ikke på leting etter noen heller. Jeg har det veldig fint for tiden, jeg. Hvem er du som stilte det spørsmålet forresten? Jeg er litt nysgjerrig.

Hvilke typer tekster liker du best å skrive, og hvorfor?
Her er jeg egentlig litt delt. Jeg elsker å skrive fiction om spennende eventyrland og merkelige hendelser der mennesker kan fly og blir usynlige. Men samtidig er jeg glad i å skildre den bitre virkeligheten i form at teksten dere kan se jeg skrev sist, om sårbarheten. Livet er rett og slett ikke en dans på roser for alle, og det synes jeg er interessant.

Hvor høy er du?
Jeg er ca. 165 cm.

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Siv

  Harry Potter og Friends <3 Også nytt på nytt da :D

  5. juni 2011 at 5:39 pm Reply
 • Trille

  Fine svar, og fine spørsmål også. :) Godt å bli litt kjent med de litt mindre personlige bloggerene også. :)
  Har alltid kviet meg litt for å holde spørsmålsrunde, men får en slike spørsmål, så er det jo bare hyggelig. Litt mer substans i de, enn i mange andre jeg ser. :)

  6. juni 2011 at 6:06 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!