Jeg skulle ønske jeg…

29. juni 2011

 1. Var flinkere i engelsk. De fleste andre forstår så mye, de vanskelige og lange ordene. Jeg har problemer med å lese en bok på engelsk, med mindre det er en bok for barn. Det er litt flaut.
 2. Hadde bedre kondis og sterkere bein. I dag skulle jeg gå meg en lang tur, etter planen, men jeg kom ikke langt før jeg måtte snu. Beinene mine var virkelig vonde. Sikkert pga dårlig kondis.
 3. Var mer spontan. Jeg ser andre mennesker opplever så mye rart og spennende ved å være spontan. Skulle ønske jeg var tøff nok til å gjøre det samme. Men jeg tenker nesten alltid nøye igjennom alt jeg foretar meg. Slitsomt til tider.
 4. Var mer strukturert og gjennomførte det jeg har bestemt meg for. Jeg har sikkert 10 innlegg liggende i kladden som jeg ikke blir ferdig med, og en del andre ting jeg skulle gjort.
 5. Leste mer og fortere. Det er så sjeldent jeg tar meg tiden til å sette meg ned å lese. Jeg liker det så godt når jeg først begynner, men jeg prioriterer det bort. Takk og pris for lydbøker. De kommer godt med på turgåing.
 6. Var bedre å forutsi hvordan jeg bør handle i forskjellige situasjoner. For av og til blir bare handlemåtene mine veldig feil, og virker kanskje mot sin mening. Men jeg prøver alltid å gjøre det godt da. Selvom jeg ikke alltid får det til.
 7. Var bedre å lage mat. For noen måneder siden kunne jeg ikke koke poteter ordentlig. Det er helt sant, og skikkelig fælt å innrømme. Men nå prøver jeg å lære meg mer slik at jeg kan lage nye matretter. Jeg er litt på basic nivå.
 8. Klarte å la være å bry meg til tider. Noen ganger er det bare best å ikke bry seg, legge ting bak seg og gå videre. Men jeg er verdensmester i å dvele. Det er ikke bra.
 9. Var bedre i matte. Jeg er virkelig elendig i matte. Elendig. Så elendig at det er ufattelig flaut. Jeg kan bruke lang tid på å regne ut et forholdsvis lett mattestykke i hodet.
 10. Jeg var bedre å gå på ski. Nå skal det sies at jeg sikkert ikke har gått på ski på 4-5 år. Det har alltid vært min skrekk siden jeg kom sist ned fra fjellet av hele ungdomsskolen en gang. Jeg tok av skiene og gikk. Og for å nevne andre episoder har jeg kjørt i trær og stumpet med haken ned i isen.
 11. Lot være å tenke så mye. Å undre meg så mye. Hvorfor ikke bare la være å tenke, og heller leve? Hvorfor er det så vanskelig.

Tro meg, jeg har mange ting jeg kan arbeide med. Mange fler enn det som står her. Men det blir litt for privat igjen. Selvom jeg faktisk følte på en privatgrense flere ganger i løpet av dette innlegget. Det er noe med å innrømme sine svake sider.

Share:
Previous Post Next Post

9 Comments

 • Nina

  De aller fleste punktene her er jo heldigvis ting det går an å jobbe med. Spesielt når det gjelder at bena kjennes såre når du er ute på gåturer – det er først når det gjør litt vondt at du virkelig bygger opp musklene, så press deg selv til å fortsette litt lengre. Det skal ikke mange turene til før du begynner å merke forskjellen!:)

  Når det gjelder å lese engelsk, kan det være god trening å lese mest mulig blogger og lignende på engelsk, også heller bruke Google Translate eller lignende når du kommer til et vanskelig ord. Se engelske filmer og tv-serier uten undertekstene på også, alle sånne småting hjelper:)

  29. juni 2011 at 12:36 am Reply
 • Miss Jones

  Mye jeg også skulle ønske jeg var flinkere til :) Neste innlegget ditt kan være ting du er flink til, er jo det som er det viktigste :)

  29. juni 2011 at 12:50 am Reply
 • Rebecca

  Jeg blir imponert over at du klarer å sette ord og nummer ved ting du er dårlig på. Jeg går rundt i en boble av “noe stemmer ikke” uten å helt vite hvorfor av og til. Kanskje jeg skal sette meg ned å gjøre noe lignende, for så å finne ut hva som kan gjøres for å endre det. Men jeg kjenner meg igjen i flere ting, så vil si det nok er ting som er vanlig for folk flest, hverdagslige utfordringer antar jeg.
  Når det kommer til det å snakke engelsk, så er jeg stolt av å si at jeg er veldig god i det. Nå bor jeg jo i utlandet og studerer på engelsk, men før det også. Jeg tror det for min del kommer av at jeg alltid har lyst til å bli god i engelsk og derfor leser jeg masse engelske bøker (norske oversettelser vurderer jeg ikke en gang) også sluttet jeg for flere år siden med å se filmer med norsk tekst, men byttet ut med engelsk tekst i stedet.
  Jeg er sikker på at det er mye av disse tingene du kan gjøre noe med for å fikse, håper det kommer et oppfølgningsinnlegg en gang i framtiden om hvordan du har gjort det!

  29. juni 2011 at 6:33 am Reply
 • Ingvild

  Alt dette er jo ting du kan jobbe med! Man kommer ingen vei uten å gjøre et forsøk. Jeg kjenner meg igjen i altfor mange av punktene, men hva annet kan jeg gjøre enn å prøve meg? I fjor var jeg artistvert på en festival, fordi jeg tok sjansen. Null erfaring overhode, men jommen fikk jeg prøve meg, og det gikk bra. Så, det er bare å kaste seg ut i det.

  29. juni 2011 at 7:59 am Reply
 • Gitte

  Vet du, alt dette kan fikses!

  Når det gjelder engelsk, vil jeg si som Nina: Engelske blogger eller filmer og tv-serier uten undertekstene på (du kan jo også prøve med engelske undertekster?). Det sier seg kanskje selv, men det er greit å velge serier som ikke har så teknisk avansert språk, men heller går i dagligsnakk. Så kan man heller avansere etter hvert. Engelske ungdomsbøker er også god trening – har du lest Harry Potter på engelsk noen gang feks.? Der blir det en naturlig utvikling i språklig vanskelighetsgrad, og det er ganske kjekt.

  I matlaging gjelder uttrykket “øvelse gjør mester”. Jeg er ikke spesielt flink til å lage mat selv, men det hjelper veldig å finne fram enkle, smakfulle oppskrifter og bare prøve seg frem. Nå for tiden er det flust av billig kokebøker på bokhandelen – finn en du synes ser interessant ut og sett i gang!

  Jeg er også skikkelig dårlig i hoderegning, og jeg studerer fysikk! Det er først og fremst når andre spør meg – jeg blir stresset når folk vil ha svaret med en gang. Heldigvis finnes det mange enkle teknikker som fungerer godt, i hvert fall når man kun skal gjøre grunnleggende operasjoner i hodet: http://ndla.no/nb/node/7842 f.eks.

  Jeg er også en dveler. For å bli flinkere til å la være å dvele, tror jeg at man må innse at det ikke er noe man kan gjøre med fortiden og unødvendig mye grubling er bortkastet tid og energi. Å rette blikket fremover og tenke hvor mange muligheter man egentlig har. Jeg føler ofte at jeg mislykkes på ting, men det er kun hvis jeg ikke reiser meg igjen at jeg virkelig har mislykkes.

  Lykke til!

  29. juni 2011 at 10:40 am Reply
 • Nina Kristin

  Hei, du er ikke alene med å ønske at du var bedre i x – antall ting. Veldig mange (kanskje det fleste) av punktene du nevnte over gjelder meg også. Jeg ønsker alt for ofte å forbedre meg eller forandre egenskapene mine. Men det er bare tre ting å gjøre med de punktene. Starte, sette seg mål og jobbe!
  Jeg brukte et år på å forbedre mattekarakteren min en karakter opp for å komme inn på skole til høsten, ble ikke super smart, men sitter igjen med følelsen av at jeg har klart noe og fullført det. Det har jeg tenkt å gjøre med alle punkter fremover. Lykke til med dine punkter :D

  29. juni 2011 at 11:08 am Reply
 • Carina

  Kjenner meg igjen i det meste her egentlig, bortsett fra engelsken. Den er jeg ganske sikker på:) Om du har lyst til å bli bedre i engelsk anbefaler jeg deg bare å lese enkle bøker til å begynne med, og så jobbe deg oppover. For eksempel Shopaholic-bøkene, de er relativt enkle, og om det er noe du ikke forstår kan du bare hoppe over det. Men, jeg er klar over at det ikke er bare bare. Men det var sånn jeg startet da jeg var yngre, og leser omtrent bare engelske bøker nå. ELLER, ta deg en tur til London :b

  Kan ikke hjelpe deg med så mye av det andre, siden jeg også skulle ønske jeg var bedre i de fleste punktene. Men, som sagt over, det meste her er jo ting en kan jobbe med :)

  29. juni 2011 at 11:46 am Reply
 • Mette

  Kjempefint innlegg! Det er ikke enkelt å innrømme sånne ting, nei. Jeg kjenner meg igjen i mange av punktene! Det er mye du kan gjøre for å bli bedre i engelsk! Se filmer med engelske undertekster, les enkle, engelske bøker, blogger, osv. Hvis det er ord eller uttrykk du ikke forstår, så forstår du som regel sammenhengen, og på den måten lærer man utrolig mange nye ord også!

  29. juni 2011 at 3:23 pm Reply
 • liseliten

  Enig med miss Jones, lag et innlegg over ting du er flink til også, som en oppfølger? Det gjør meg glad når andre evner å se sine postitive sider :) Som da du skrev nylig “Jeg var en flott jente på ungdomsskolen”, det rørte meg, haha. Kjenner meg igjen i noen av punktene dine. Mange ting jeg kan jobbe med, jeg også.

  16. juli 2011 at 4:13 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!