Evaluering av uke 1

27. juni 2011

Uke én er over, jeg er i gang. De første dagene denne uken var vanskelige i forhold til sukkerbehovet jeg dessverre har tilvent kroppen min de siste årene. Men sukkerbehovet viste seg å dempes overraskende kjapt, kun etter et par dager. Og nå til helgen kjente jeg ikke sukkersuget i det hele tatt, ganske utrolig! Jeg tenkte å oppsummere uken i en liste, siden det er det mest behagelige å lese for mange.

Ukens mål:

 1. Ikke spise noe godteri eller snacks før lørdag. X
 2. Legge meg før kl 01.00 hver dag, utenom helg (fredag og lørdag).
 3. Gå en tur som tar 45 minutter i løpet av uken.

Som dere ser har jeg klart 2/3 mål denne uken. Mål nummer én var det spesielt kjipt at jeg ikke klarte. For det første spiste jeg litt peanøtter på mandag som jeg angret på senere. Jeg ser ikke på peanøtter som snacks, egentlig, men jeg kunne likevel spart meg det. Pluss at på fredagskvelden kl 23.45 tok jeg meg noen flak potetgull. Uten å tenke. Når jeg plutselig ble klar over hva jeg holdt på med var det for sent, og meget ergelig. Det var jo tross alt snakk om 15 lusne minutter! Men men, alt i alt er jeg faktisk meget fornøyd med meg selv denne uken. Jeg har stort sett holdt meg unna usunn mat, har klart å legge meg før kl 01.00 hver dag utenom helgen og har gått meg en tur på litt over 45 minutter

Ukens største utfordring:
Det må være dørstokkmilen. Det å løfte på rumpen og komme seg ut av døren.

Ukens største bragd:
Følelsen av å ha gjort noen aktivt. Og å miste sukkersuget.

Ukens vekttap:
Overraskende 2,5 kg. Synes ikke jeg har gjort mye for det, egentlig.

Ukens fysiske og mentale helse:
Ryggen har ikke vært god denne uken, og heller ikke de siste ukene. Mulig jeg må få sjekket det snart, om det ikke ordner seg. Det er bedre å stå enn å sitte, så jeg får prøve å gå så mye som mulig. Ellers har det vært fint både mentalt og fysisk.

Hvordan har uken vært:
Jeg har begynt i ny jobb, og har jobbet et god del. Dessuten har jeg i helgen vært i Lofoten og hatt besøk av venner fra Østlandet. Det har vært en fin, men stressende uke. Mange inntrykk å ta innover seg.

Hva kan gjøres bedre neste uke:
Når helgen kom denne uken spiste jeg alt for mye godteri, føler jeg selv. Dette kan gjøres bedre neste uke ved at jeg begrenser inntaket betraktelig. Så slipper jeg å bli kvalm, pluss at jeg slipper å vekke til livet sukkersuget igjen. Dessuten kan den fysiske aktiviteten økes litt neste uke. Og jeg kan bli bedre til å spise frukt og grønnsaker. Sjekk også bloggen til Nina for å følge med hvordan hennes uke har gått.

 

Mål uke 2:

 1. Lag hjemmelaget juice en gang i løpet av uken.
 2. Gå en tur på 45 minutter to ganger i løpet av uken.
 3. Ikke spis godteri eller snacks før lørdag. Og kun lørdag.
 4. Kutt ut brød denne uken, og spis knekkebrød i stedet.
Share:
Previous Post Next Post

10 Comments

 • Marie

  Synes du har vært flink jeg! Stå på :)

  27. juni 2011 at 6:04 am Reply
 • Nina

  Så flink du har vært; litt peanøtter og potetgull er jo ikke så alt for ille. Og 2,5kg er jo utrolig bra! Selv har jeg hatt litt for mye å gjøre denne uka til å få gjort alt jeg ville, men jeg synes fortsatt jeg er på god vei:)

  27. juni 2011 at 6:14 am Reply
 • Lene

  Nu blei æ sykt imponert Carro! Så flott at du har starta me d her :D Følte æ blei inspirert sjøl ;) Og du, om du vil ta en fjelltur eller bare en gåtur en kveld/dag, så e d bare å si ifra ;) :)

  27. juni 2011 at 11:22 am Reply
 • Tone - Hjertemat

  Oi, ned 2,5 kilo var mye :o) Det må jo være motiverende bare det!! Men du kan jo lage deg sunt godteri da …? Mange tips på bloggen min ;)

  27. juni 2011 at 11:39 am Reply
  • Caroline

   Ja, jeg skal scrolle gjennom bloggen din en dag og finne noe jeg kan lage :)

   28. juni 2011 at 7:34 am Reply
 • Ingvild

  Du har vært veldig flink! Tipper det føles godt å være igang. Nå er det bare å fortsette i samme duren.

  27. juni 2011 at 3:55 pm Reply
 • Speilvendt

  Så utrolig bra at du gjør dette!! Bra at du tar forsiktige steg, så klarer du nok å holde lenger. Veldig lett å skli tilbake til gamle vaner om presset blir for stort. Stå på! Veldig morsomt å lese også forresten.

  27. juni 2011 at 6:57 pm Reply
 • plosiv

  Så flink du er, superbra jobba! Lykke til med målene i uke 2 – det klarer du!!

  27. juni 2011 at 7:22 pm Reply
 • Hilde

  Carro, du er god som gull! Helt genialt å sette seg noen mål i hverdagen :) Det er også til inspirasjon for andre sofaslitere, hehe. Stå på kjære venn!
  ps. likte bildet ditt.

  28. juni 2011 at 1:11 am Reply
 • Kristel

  NYDELIG BILDE av deg!!! Og kjempefint innlegg. Masse lykke til med målene dine!! :D

  28. juni 2011 at 9:34 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!