Å ta bryllupsbilder

22. juni 2011

Jeg skal antageligvis være fotograf sammen med en annen i et bryllup til høsten. I den anledningen prøver jeg å finne inspirasjon til hvordan jeg kan ta bildene, hva som er viktig å huske på og hvilke bilder jeg burde ta. Her kan dere se noen videoer jeg fant, fine ikke sant?

Har du forslag?

Amelie Styled Shoot {Photographer Melissa Munding} from jakfoto productions on Vimeo.

Zech+Katie • Proposal from Daniel Chesnut on Vimeo.

Share:
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Nina

  Jeg har gjort fryktelig mye research på bryllupsfotografering i det siste, og dette er han vi forhåpentligvis kommer til å bruke til bryllupet vårt neste sommer: http://www.stevezphotography.com/colorado-wedding-photography/

  Jeg vil si det er veldig viktig å ta masse, masse bilder av bruden som gjør seg klar, gjestene, folk på dansegulvet og sånne ting, i tillegg til de “oppstilte” bildene :)

  23. juni 2011 at 1:11 am Reply
 • Miss Jones

  Nydelige! :D

  Har tatt noe bryllupsbilder og det er veldig kjekt. Vær der det skjer og fang øyeblikkene, ta mange bilder og se paret, det er mitt tips :)

  23. juni 2011 at 4:24 am Reply
 • bente

  Så fiiine videoer! Nå fikk jeg lyst til å gifte meg, hehe :P Bare synd norske bryllup sjelden inneholder så mye sol, hester og fine locations ;)

  Jeg har ikke så mye erfaring med bryllupsfotografering (jeg har tatt ett bryllup selv og assistert på to), men noe har jeg jo plukket opp. Det er for eksempel lurt å passe på så du ikke overeksponerer kjolen dersom den er hvit/veldig lys. Hvis du ser på bildene i den øverste videoen ser du ingen detaljer i kjolen, bare en helt hvit flekk. Også er det jo lurt å passe på andre veien også, så brudgommens dress ikke blir et svart hull dersom den er svart/mørk. Riktig eksponering altså.

  Se på masse inspirasjonsbilder på nett, og gjerne lag deg en liste med ulike poseringer/settinger. Jeg synes det er veldig lett å få hjerneteppe når man er midt oppi det, og da er det greit å ha en liste, gjerne med skisser også.

  Snakk med brudeparet på forhånd slik at du får et inntrykk av hva slags bilder de vil ha. Vil de for eksempel ha det mest mulig klassisk, eller vil de ha litt tøysebilder også? Noen klassiske bilder er alltid lurt å ta uansett. Alltid ta både nærbilder, halvfigur og helfigur.

  Er det en betalt jobb er det også viktig at dere på forhånd avtaler hvor lenge dere skal holde på og hvor mange bilder du skal levere, slik at du ikke ender opp med myyye jobb for lite penger.

  Hvis det er mulig kan det også være lurt å besøke location på forhånd, da er det lettere å forberede seg og se for seg hvordan du vil ta bildene.

  En assistent er alltid gull verdt. Da har du noen som kan holde reflektor, løpe til bilen og hente ting du har glemt, sørge for at kjolen ligger pent osv. Bruk gjerne noen som er litt utadvent og som har litt peiling på foto/estetikk.

  Stor blender er veldig fint på bryllupsbilder, men pass på så du får fokus riktig. Jeg bommer for eksempel VELDIG ofte på fokus dersom jeg bruker største blender (f/2.8), så jeg har begynt å heller skru den litt opp. Veldig kjedelig å komme hjem og oppdage at 80% av bildene er ut av fokus…

  Skal du fotografere i kirken må du eller brudeparet avklare det med presten først, det er ikke alle som tillater det.

  Og tilslutt: Nok minnekort, nok batteri, kanskje et reservekamera og matpakke ;)

  23. juni 2011 at 10:42 am Reply
 • Cathrine Nesset - fotografi

  Jeg skal det samme, bare at det kun er oppstilte brudebilder :) Det blir forhåpentligvis 2 juli. Skal snart legge ut kladden jeg har lagret i bloggen, i håp om tips og sånt. Så må jeg kikke tilbake fotobøkene mine hvor det står masse forskjellig som er nyttig!

  23. juni 2011 at 11:12 am Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Masse inspirasjon på min blogg fra vårt bryllup :) <3 Spennende utfordring <3

  23. juni 2011 at 6:16 pm Reply
 • Mette

  Så gøy! Jeg skal kanskje fotografere bryllup til høsten selv, og gleder meg kjempemasse. Jeg har i grunn ikke så veldig mange tips, er i prosessen der jeg samler tips selv. For tiden leser jeg bloggene til veldig mange bryllupsfotografer (blant annet vikfoto.no, kjempeflink!), og prøver å få inspirasjon og ideer. Det jeg tror kan være lurt er å skrive en liste over alle bildene du “må” ta (f.eks av buketten, bilen, skoene, bordekorasjoner, “oppstilte” bilder, bilder utenfor kirken, osv osv), sånn at du er helt sikker på at du ikke glemmer noe. Jeg googlet litt for en tid tilbake og fant veldig mange lister over ting man bør huske på. :) Tror det viktigste er å fange øyeblikk, og rett og slett være flue på veggen! :)

  25. juni 2011 at 3:49 pm Reply
 • Ida Fiskaa

  Svar/ Rik og rik. Jeg solgte alt Nikon utstyret mitt, i tilegg til at jeg sparte litt, og derfor fikk jeg råd. Jeg er nok ikke rik overhodet. Og akkurat nå er jeg totalt blakk! Haha :(

  25. juni 2011 at 5:12 pm Reply
 • Charlotte

  Du burde kikke innom monicahelen.com. Hun har mange flotte bryllupsbilder i galleriet.

  26. juni 2011 at 10:22 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!