Hvem er jeg? Hvem er du? Hvem er vi?

14. mai 2011

Hva er blogging? Det har jeg spurt meg selv om en del ganger den siste tiden. Er det ordene jeg skriver? Er det bildene jeg viser? Eller er blogging det å ta vare på leserne sine? Er jeg for opptatt av å ta vare på leserne mine slik at bloggen min ikke blir min, men leserne sin?

Jeg skulle gjerne vært så flink til å spre glede som Hjartesmil. Seriøst, en finere blogg tror jeg kanskje ikke jeg vet om. Så flink å oppdatere med kvalitet og hyppighet slik som Binka. Tatt like vakre bilder som Annika Svenmarck, Ann Louise, Bente, Drea og Sleepwalking. Eller like flink å redigere som Mette og Ida. Og tenk å ha et slik særpreg som vakre Ina har, det hadde vært noe. Og tenk på Silje da, hun blogger om å være sunn på en meget inspirerende måte. Carina får deg til å le og smile. Alle disse har sitt særpreg, de er unik og vi kjenner dem igjen. Men det slår meg at ja, jeg ønsker å være like flink som dem å blogge, men det er jeg ikke. Dette er demotiverende å tenke på. Derfor må jeg minne meg selv på dette velsagte ord…

“Vær deg selv, alle andre er allerede tatt

Et veldig godt poeng. Og derfor må jeg prøve å fokusere på dette fremover. Jeg kan ikke være alle disse andre, flinke bloggerne. Jeg må være meg selv. Jeg må blogge om det jeg kan om, liker og det som interesserer meg. Jeg er én av ca. 300 000 norske bloggere, en dråpe i havet egentlig. Men jeg er veldig glad for at jeg har de leserne jeg har, tusen takk til dere. Og mitt budskap til dere alle sammen er å være deg selv på bloggen din. Prøver du noe annet så lyser det igjennom – det har jeg erfart.

Jeg håper jeg kan fremstå som den jenta jeg er fremover på bloggen min. Lattermild, teknologiinteressert, fotoentusiast, glad i bøker og en god film, fantasifull og tilhenger av gyldne øyeblikk. Og jeg håper jeg kan gi dere som lesere en god følelse av å være glad her inne. En følelse av å lære noe nytt. Og kanskje du til og med kommer til å reflektere og filosofere litt? Hvem vet? Ikke jeg, ikke du – ikke vi.

Share:
Previous Post Next Post

17 Comments

 • Martin Bull Gudmundsen

  Hva en blogg er? Om man i det hele tatt kan si noe om det, er det et medium som ennå driver med å definere seg selv. Hvis det i det hele tatt er en riktig måte å gjøre det på, eller eventuelt flere, tror jeg ikke helt vi har funnet dem ennå.

  14. mai 2011 at 12:47 am Reply
  • Caroline

   Ja, et definisjonsspørsmål vil det nok uansett alltid være kan jeg tenke meg.

   14. mai 2011 at 1:00 am Reply
 • Nina

  Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver her. Det er så mange blogger jeg ser opp til, og det er fort gjort å tenke “hva kan jeg gjøre for å skrive like fint/ta like fine bilder som den personen”. På mange blogger kan man jo se tydelig hvor de har hentet inspirasjonen fra, mens enkelte, deriblant din, har et eget særpreg som det er lett å kjenne igjen:)

  Svar: Den har ikke kommet ut på norsk enda i alle fall, men du skal jo ikke se bort fra at den vil komme etter hvert. Den vant utrolig mange priser i USA når den kom ut, så det burde jo kanskje være nok til å få den oversatt:)

  14. mai 2011 at 1:46 am Reply
 • Mammadamen

  Hei Caroline,

  Jeg har ofte de samme tankene som deg om blogging, og likte veldig godt å les dette innlegget! Ja, jeg resonnerer mye omkring egen blogg, men havner alltid på samme konklusjon som deg: Bloggen min må være meg. Den har blitt en så viktig del av meg og hverdagen min at slik må det være. Da sier heller nei til høye lesertall, flere kommentarer osv – uansett føler jeg det nettverket jeg bygger er verdt så mye mer fordi mine bloggvenner vet hvem jeg er og fordi vi snakker samme språk …

  God helg fra Karianne

  14. mai 2011 at 7:51 am Reply
 • Lillesmurf - Kari

  FOr et herlig innlegg søte Caroline :)

  SV: Ja tiden raser av gårde :D

  14. mai 2011 at 10:00 am Reply
 • Siv

  DET var et fint innlegg, det! Jeg tenker av og til på det jeg også, og jeg tror at å ta vare på leserne sine er en stor del av det : )
  Jeg vet iallfall at jeg skriver for noen; jeg vil jo at noen skal lese det jeg skriver :)
  x

  14. mai 2011 at 12:07 pm Reply
 • Elin

  Ja – vær deg selv! Jeg tror det er det beste… Jeg har vel blogget så lenge at dette ikke er tanker jeg selv har stilt meg, mine tanker går alltid i retning “hva ønsker jeg selv framover? hva ønsker jeg selv nå?”

  Det finnes jo ikke noe fasitsvar på hva en blogg egentlig skal være, og det er deilig. Skriv det DU føler for, skriv om det DU vil. Det er da det blir best. :-)

  14. mai 2011 at 12:51 pm Reply
 • Carina

  Åååh, takk for link og kjempefine ord, men vet du hva? Jeg synes bloggen din er helt fantastisk. Jeg kommer alltid inn her når jeg trenger inspirasjon, og det at du skriver om så mye variert synes jeg er veldig fint. Du er en av mine favorittbloggere (det vet du allerede) og jeg synes du skal fortsette akkurat slik som du gjør: som i mine øyne gjør deg unik fra andre bloggere! ♥

  14. mai 2011 at 4:03 pm Reply
 • Trille

  Gode spørsmål, Caroline. Det finnes nok mange forskjellige svar, og det finnes nok helt sikkert ikke svar på dem, og sånn må det bare være. :)

  Jeg er enig med deg; bloggen må være min! I min blogg er jeg kun meg, og det er kun jeg som bestemmer. Jeg vil ta vare på leserene mine, jeg vil spre glede, jeg vil vise ting jeg liker og jeg vil rett og slett gjøre det som faller meg inn. Og det er det eneste riktige. For meg. Og det er godt å se at det er flere som tenker slik som meg, for jeg opplever så ofte rundt i bloggverden så mange med meninger og tanker om blogging som er helt på kryss med mine. Da er det fort å tenke “er det jeg som tar helt feil?”. Men det er det altså ikke. Vi bestemmer helt selv over våre blogger.

  Stå på videre, så blir det enda bedre! :)

  14. mai 2011 at 4:22 pm Reply
 • Elin

  Veldig fint skrevet, jeg kjenner meg igjen. Ja hva er blogging? Det er ett godt spørsmål!:) Jeg tror det er viktig å være seg selv og ikke gjøre akkurat det alle andre gjør, dette gjelder også blogging. Jeg synes blogger er spennende å lese når folk er litt unik og ikke akkurat som alle andre:)

  14. mai 2011 at 8:29 pm Reply
 • Silje Silje

  Jeg er sikker på at når du lar deg selv ‘go with your own flow’ så vil bloggen din bli slik du vil den skal bli :-) Og takk for supertrivelige ord da!! Du e no ei go ei du :-)

  15. mai 2011 at 2:19 am Reply
 • Mette

  Kjempefint innlegg! Utrolig fint skrevet, og jeg er veldig enig i det du skriver. Tror eneste måten å lykkes på er å være seg selv, for som du sier – alle andre er tatt. Det er veldig mange bloggere jeg ser opp til, og jeg tar meg selv ofte i å tenke hva jeg kan gjøre for å bli like flink, for å blogge like bra, men så overvinner fornuften og sier at jeg må blogge slik det føles rett for meg. :) Og tusen takk for fine ord – det betyr mye!

  15. mai 2011 at 10:18 am Reply
 • Milla

  eg kjenne meg sykt igjen i detta innlegget caroline! men det e som du seie asså veldig viktig å ta vare på den du e og værra deg sjøl så godt som mulig ;)

  / tusen tusen takk Caroline, betyr veldig mye for meg å hørra ;)

  15. mai 2011 at 5:47 pm Reply
 • plosiv

  Synes du har en veldig fin balanse i bloggen din, liker veldig godt å lese det du skriver. Det er rart det med blogging – å finne sin egen plass.

  15. mai 2011 at 8:15 pm Reply
 • Silje Louise

  Veldig fint innlegg! Er enig i at man skal være seg selv på bloggen. Det er synd mange kopierer fra andre, bare fordi de vil være like flinke. Ja, det er lov å stjele andres triks, men da må man gjøre de til sine egne. Det er mange jo veldig fotobloggere, men kun noen få som skiller seg ekstra ut (bl.a. hjartesmil!).

  Liker bloggen din veldig godt forresten din! Designet ditt er superkult :D

  15. mai 2011 at 8:59 pm Reply
 • Martine

  Fint innlegg! Synes du har funnet din egen lille stil her på bloggen jeg :) Og det er jo det som er finest! Men jeg kjenner meg igjen i tankene og blir litt målløs av alle flinke blogger av og til.. Men stort sett er det jo bare supermotiverende da!

  //Åå, tusen takk <3 Hehe, når det begynner å bli vanskelig å finne klær som passer og man føler seg som en vandrende ballong er det VELDIG koselig å høre <3

  16. mai 2011 at 2:16 pm Reply
 • liseliten

  For et flott og interessant innlegg! Er enig med det du sier, være seg selv.. Om man blogger FOR andre, eller fordi man vil være sånn eller sånn, så tror jeg det er litt killer på selve gleden med å blogge? En dråpe i havet kanskje, men for en fantastisk blogg du har! Den dråpen du måtte være, skiller seg hvertfall positivt ut :)

  18. mai 2011 at 2:47 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!