I rymden finns inga känslor

6. april 2011

“I rymden finns inga känslor” er en film jeg vil anbefale dere å se. Den handler om en gutt på atten år som heter Simon. Simon har Asperger Syndom, en mild form for autisme, og dette gjør at han kanskje ser på verden på en annerledes måte enn andre mennesker. Rutiner og forutsigbarhet er alfa og omega for at Simon skal ha en god hverdag, han hater forandringer. Hva skjer da den dagen det blir slutt mellom Simon sin bror og kjæresten hans? Simon må ta saken i egne hender.

En svensk film du bare ikke kan gå glipp av. Den er varm, morsom, sterk og virkelighetsnær. Man får et godt innblikk i hvordan en ungdom med Asperger Syndrom kan ha det, og hvordan han eller hun oppfatter omverdenen.

 

Share:
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Mia B.

  Åh, takk for filmtips! Den filmen skal jeg absolutt se. Jeg har Asperger Syndrom selv, og vet hvordan det føles å oppleve verden annerledes enn de fleste andre. Blir spennende å se om jeg kjenner meg igjen. :)

  6. april 2011 at 6:32 pm Reply
 • Hild Frøya

  Spennende. Den må jeg absolutt få med meg. Takk for tips..

  6. april 2011 at 6:46 pm Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Den hørtes spennende ut. Takk for filmtips :)

  7. april 2011 at 4:54 am Reply
 • liseliten

  Å, den fikk jeg lyst å se. Leser en bok for tiden, Martins Verden, skrevet av en 18 år gammel gutt med asperger. Sjelden bok.

  14. april 2011 at 6:08 pm Reply
 • Tobias V. Langhoff

  De fleste veit vel om den, men jeg anbefaler selvsagt også The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon, om en gutt med Aspergers skrevet i førsteperson (men det er fiksjon, da).

  23. april 2011 at 12:37 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!