Hva er best av videoblogg, skriftlig blogg eller stemmebruk?

27. april 2011

Det finnes mange forskjellige typer blogging. Video, skriftlig og stemmebruk er det mest vanlige i dag. Men hva foretrekker egentlig du? For min egen del er det meget variabelt. Dere husker kanskje Talkie Walkie? Vel, når han blogget med video var det virkelig den beste bloggen jeg visste om! Tommel opp! Dessuten har vi jo SofaPrat, de gutta gjør virkelig en strålende jobb! Men så har vi igjen de som stiller seg foran et kamera og snakker om hva de har gjort og kjøpt – ikke like interessant for min del. Ved å bruke video eller stemme kan man gjøre det mye mer spennende enn ved å bare poste tekst, spør du meg, men da må man jammens meg ha noe originalt å komme med.

Under her kan dere trykke for å høre meg snakke, iik. Det ble tatt opp på ett opptak, så bær over med meg. Så, hva mener du?

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Marte

  Hmm.. Det er kanskje noe med at på en videoblogg både ser og lytter man..? For å bli værende inne på en nettside, har jeg helst noe å faktisk se på.. Men på en måte så liker jeg “lytteformatet” litt også.. :)

  27. april 2011 at 10:59 pm Reply
 • Nina Kristin

  Hei :)
  Først vil jeg si at du bringer frem noe som faktisk er veldig viktig for å gjøre en blogg bra. Mange gjor feil her, med at de legger ut uintressante videoer av seg selv i håp om at folk vil finne de morsome eller interesant. Og igjen er det noen som skriver endeløse innlegg om hva de spiste til frokost, hva de har gjort og at de hadde problemer med å komme på noe å skrive om, så de bestemte seg for å sette seg foran kameraet og snakke om det samme innlegget faktisk hadde handlet om…

  Men du spurte jo i innlegget, hva vi synes er best på en blogg.
  Og personlig må jeg nok si at jeg synes at en god video og et godt innlegg er bra nok. Selv om jeg også kunne tenke meg å hørt på lydopptak (som du gjorde en god jobb med foresten). Men videoer er på en måte en bedre måte å få frem ulike ting på. Si at du skal lage en “How to…” video eller du ønsker å dele noe med andre. Da kan dette være en flott mulighet til å formidle dette videre på en god og samtidig interaktiv måte. Mange av verdens blogg lesere og folk på Youtube, setter stor pris på å få se personen bak bloggen. Personens personlighet, personens karakter og trekk. Og dette kan ofte være vanskelig å få frem gjennom et skriftlig innlegg. Men samtidig er det ikke alt som egner seg å filme og legge ut på bloggen. Jeg mener det bør være en hårfin balanse mellom videoer og skriftlige innlegg for å holde leserne fornøyde og bloggen den du vil ha den.

  27. april 2011 at 11:28 pm Reply
 • Nina

  Jeg leser vanligvis blogger enten mens jeg er på jobb, ser på tv, eller bare henger i stua sammen med typen. Dermed er jeg vanligvis ikke særlig glad i verken lyd- eller videoklipp, uansett om det er på blogg eller andre sider:)

  28. april 2011 at 3:15 am Reply
 • Stian

  Jeg liker hverken video- eller snakkeblogger. Det hindrer meg i å konsumere innholdet i mitt tempo. Er det skriftlig kan jeg lese det så kjapt som jeg selv ønsker og slipper vente på at noen skal gjøre seg ferdig med snakk o.l. Når det er sagt så liker jeg personlig fotoblogger best

  28. april 2011 at 7:38 pm Reply
 • Martha

  Jeg var stor fan av Talkie Walkie, og liker også videoene til Sofsen veldig godt. Ellers gidder jeg veldig sjelden å lese videoblogger. Så jeg liker nok skriveblogger best, men også veldig originale og bra videoblogger.

  5. mai 2011 at 9:33 pm Reply
 • liseliten

  Jeg har aldri vært borti stemmebruk før, men jeg tror jeg liker det? Da kan man surfe litt imens? Artig å høre deg btw! :D Greia med videoblogg er at det blir litt kjedelig i lengden å sitte å se på, selvom det er veldig spennende å se bloggeren “live”. Laaaange videoblogger gidder man ikke se ferdig med mindre, som du sier, de har noe veldig bra og originalt å komme med. Har egentlig ikke så mye erfaring med noe annet enn tekstblogger (enda?)

  18. mai 2011 at 7:01 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!