Til ære for…

7. mars 2011

Er det en blogger jeg virkelig har respekt for, så er det Binka. Derfor er dette innlegget dedikert til henne, min ynglingsblogger nummer én. Den mystiske, spennende bloggeren som bare gir en liten bit av seg selv. Resten må man gjette seg til, fundere over og filosofere litt rundt. Kvinnen som både er jente og dame, som både er voksen og barn. Hun som viser lekende sider, men også reflekterende tekster som for oss til å undre; Hvor henter hun det alt fra? Alle tankene og ideene? Én ting er sikkert, og det er at her ligger det et brilliant hode bak. Og et indelig og dypt hjerte.

Jeg tror nok Binka var en av de første bloggerene jeg begynte å følge. Husker jeg syntes bloggen hennes var magisk og flott, litt som å åpne en bok man bare visste kom til å fenge fra første stund. Litt som et gammel bibliotek med tusenvis av vakre bøker. På denne tiden så bloggen hennes ut som bildet under teksten her. Jeg husker spesielt godt utsagnet fra antologidebuten hennes «Vi skal forandre verden en dag». Og ordet forfatterspire, som hadde en dragende effekt. Dette var unikt fra noe annet jeg hadde sett. Dette var en blogg. En filosoferende dagbok med innblikk i en fortryllende hverdag. Og det var etter dette jeg fikk øynene opp for bloggens verden. Men det skulle vise seg at jeg aldri skulle komme til å holde meg så trofast til en blogg som Elefantzonen noen ganger siden. Den hadde alt. Den har alt.

Det eneste som fortvilet meg litt var at Binka ikke oppdaterte så ofte. Jeg var ofte innom for å se, og hun satset på kvalitet fremfor kvantitet som ofte resulterte i færre men gode innlegg. Men i slutten av desember 2010 skjer det noe. Binka setter seg et mål. Et mål om å blogge hver eneste dag i år 2011. Gjett hvem som ble glad? Jeg, selvfølgelig. Og sikkert hundrevis av andre mennesker også. Nå er jeg innom bloggen hennes flere ganger om dagen. Hun poster inspirasjonsvideoer, egenskrevne tekster om tanker og livet, fine produkter hun har plukket opp her og der, tips til sosiale medier man bør sjekke ut om mye mer. Og jeg har tatt meg den frihet å innføre et nytt begrep. Nemmlig binka-ish. For det er noe ved det hun skriver som du ikke kan sette fingeren på. Men alikevel vet du at dette er et verk av Binka, det kan ikke være noen annen. Og det er herlig.

Hun er mitt største bloggforbilde, som dere sikkert ser både i designet mitt og måten jeg setter opp strukturen på bloggen min. Hun er fantastisk, flott, mystisk og nydelig. Hun har en anonymitet som er beundringsverdig, og som kler henne meget godt. Jeg foreslår at dere alle går inn på bloggen hennes og skriver noen fine ord til henne. Det fortjener hun virkelig. For hun har mange lesere, men alt for få kommenterer. Det burde både jeg og dere som liker det hun skriver huske på oftere. Det gjelder egentlig generelt. Ser du et blogginnlegg du liker, ros bloggeren! Det er som oftest leserne som gir en blogger inspirasjon til å fortsette å skrive. Så følg oppfordringen min! Og takk Binka, for alt du gjør for bloggsfæren her i Norge. Du er virkelig et godt forbilde for unge bloggerjenter, og for oss som har begynt å bli mer voksen. Stå på videre, jeg kommer alltid til å like det du gjør. Og tusen, tusen takk for det fine designet du har laget til meg!

Share:
Previous Post Next Post

14 Comments

 • Nina

  Kjempefin anbefaling! Elefantzonen var en av de første bloggene jeg begynte å følge med også, og jeg kjenner meg veldig igjen i det du sier, om at det er noe litt magisk over bloggen hennes=) Er glad for å se at du har begynt å blogge jevnlig igjen også!

  7. mars 2011 at 7:11 am Reply
 • Gatemote.TV

  Love Blinka

  7. mars 2011 at 9:32 am Reply
 • plosiv

  Binka er helt fantastisk!

  7. mars 2011 at 3:50 pm Reply
 • ungdomsperioden

  Liker designet :D

  7. mars 2011 at 6:10 pm Reply
 • Mammadamen

  Er en av de hundrevis, og kanskje enda flere, som setter stor pris på Binkas daglige oppdateringer:-) Binka-ish er herlig!

  Hilsen Karianne alias Mammadamen

  Ps Flott innlegg!

  7. mars 2011 at 6:43 pm Reply
 • Carina

  Ååh, Binka er herlig!

  7. mars 2011 at 7:09 pm Reply
 • Binka

  Ååå … takk! :)

  7. mars 2011 at 8:48 pm Reply
 • Muffin

  jeg og liker binkas blogg veldig godt. :) eneste jeg ikke liker er å måtte trykke meg inn på innlegg for å lese mer. ;P

  men grattis med nytt design! :) kjempelekkert! Trodde med en gang at jeg var på bloggen til binka, men. ;P litt likt, – men så er det jo hun som har designet det også da. I hvert fall utrolig fint. :) Gleder meg til mer updates!

  7. mars 2011 at 10:33 pm Reply
  • Caroline

   Må du trykke deg inn for å lese mer på mine innlegg også? Jeg må i alle fall ikke det. Det var jeg som ønsket det så likt, fordi jeg synes det var utrolig praktisk, stilig og herlig :)

   8. mars 2011 at 12:21 am Reply
 • Naitzel

  Elefantzonen.com var den første, og i over et år, den eneste bloggen jeg leste. Det var hun som fikk meg til å opprette en blogg. En ny verden som åpnet seg for meg. Dette var veldig fine ord, Caroline. Og helt sanne!

  8. mars 2011 at 12:09 am Reply
 • Muffin

  må ikke trykke på det her nei, mente bare på bloggen til binka. :)
  liker godt designet jeg også! hun er så flink. :)

  8. mars 2011 at 12:50 am Reply
  • Caroline

   Ah, okei, da så. Ja, hun er veldig begavet!

   8. mars 2011 at 12:53 am Reply
 • Dorthea

  Ååh, husker første gang jeg sjekket ut bloggen hennes, må vell ha vært i 2003 eller tidlig 2004 :P

  8. mars 2011 at 1:56 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!