Ordflyt

9. mars 2011

Ordflyt er Cappelen Damms nye storsatsning på digitale lydbøker. Jeg har prøvd programmet en liten stund allerede, og vil nå fortelle dere om noe som jeg virkelig har troen på fremover for oss som liker litteratur. Det er folka bak musikkstreamingstjenesten Wimp som også står bak dette prosjektet, og bare det i seg selv er lovende. Akkurat nå ligger det en BETA-versjon ute av Ordflyt, og dette betyr at det bare er en testversjon. Dermed kan det være en del småfeil og slikt, men dette ønsker dem å få tilbakemelding på, slik at det blir et godt program når den endelige versjonen lanseres.

Cappelen Damm skriver selv om prosjektet:

Ordflyt er en applikasjon – et program – du laster ned og installerer på datamaskinen din. Etter hvert vil det også være mulig å bruke Ordflyt fra iPhone- og Android-mobiltelefoner. Når du har begynt å bruke Ordflyt, kan du søke eller klikke deg frem til lydbøker du ønsker å høre på. Du vil kunne lytte til utdrag av alle titler. Noen vil du også fritt kunne lytte til i sin helhet, mens andre må kjøpes først. Du kan lytte til lydbøkene direkte fra Ordflyt-programmet på datamaskinen din, og etter hvert også via Ordflyt-”apps” fra mobiltelefonen. På mobiltelefonen vil du kunne gjøre lydbøker tilgjengelig i såkalt ”frakoblet modus”. Det betyr at du kan høre på dem uten å være koblet til mobilt internett.

En del nordmenn er kjent med såkalte streaming-tjenester for musikk. Ordflyt er altså en tilsvarende streaming- og nedlastningstjeneste for lydbøker der du kan lytte til lydbøker hvor og når du vil, fra PC/Mac/Linux eller fra iPhone eller Android-baserte mobiltelefoner.

Vi er nå ute med en første testversjon av Ordflyt, med et begrenset antall titler. Denne testversjonen er gratis å laste ned – men med lite fritt tilgjengelig innhold. I musikkverdenen finnes det tjenester der størstedelen av innholdet kan lyttes til gratis. Vi håper å kunne tilby atskillige timers fri lytting i Ordflyt, men vil understreke at det er lite sannsynlig på kort sikt at alle lydbøkene vil være gratis.

Vi har med Ordflyt valgt å først be om tilbakemeldinger fra dere som skal bruke tjenesten, før vi bestemmer oss for hva den vil koste og hvordan den vil fungere. Vi tror nemlig at de beste tjenestene utvikles i samarbeid mellom de som lager dem og de som bruker dem.

I seksjonen for “fri avspilling” ligger det mange klassiske bokperler. Blant annet “Alice I Eventyrland” av Lewis Carroll, “De Elendige” av Victor Hugo, “Stolthet Og Fordom” av Jane Austen og “Jorden Rundt På 80 Dager” av Jules Verne. Dette synes jeg er utrolig flott av Cappelen Damm, at de legger ut slike gode klassikere. Gjør meg varm om hjerteroten.

Anbefaler dere alle sammen på det varmeste å prøve ut testversjonen av Ordflyt, og gi tilbakemelding til dem om dere finner noe de kan gjøre bedre. Jeg gleder meg til den ordentlig versjonen er ferdig! Det vil snart bli mulig å kjøpe lydbøker der også, så her skjer tingene raskt.

Har du prøvd Ordflyt?

Share:
Previous Post Next Post

5 Comments

 • Åshild

  Nei, men det skal jeg nå! Så fint :)

  9. mars 2011 at 3:04 pm Reply
 • Lillesmurf - Kari

  Jeg har faktisk aldri hørt om dette jeg, men hørtes genialt ut selv om jeg ikke er veldig fan av lydbøker. Skal sjekke ut :D

  9. mars 2011 at 3:27 pm Reply
 • Nina C.

  Hmm,har aldri hørt om dette før. men jammen meg smarte ting, kommer nok til å bruke disse mer :)

  10. mars 2011 at 1:08 am Reply
 • Naitzel

  For en god idé! Men, jeg tror nok jeg liker å lese bøker selv.

  10. mars 2011 at 3:54 am Reply
 • Kasiopeiia

  Så bra flere folk har fått med seg Ordflyt – jeg synes det er genialt! =D Spent på hvordan prisene blir…

  11. mars 2011 at 11:51 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!