Musicnodes

9. mars 2011

Å dele musikk på internett foregår i mange tilfeller på en ulovlig måte i dag. Dette har Musicnodes løsningen på! Musicnodes er nemmlig en tjeneste for alle som ønsker å dele eller publisere musikk. Gjennom Musicnodes kan du dele musikk via sosiale medier som Facebook, Twitter osv., eller publisere musikken på dine egne nettsider og blogger.

Med Musicnodes ivaretar du rettighetene til de som eier og har laget musikken, samtidig som tjener du (som distributør) kan tjene penger på den musikken som blir spilt av og/eller kjøpt. Musicnodes står for ivaretakelse av musikk og bærekraftig reklamefinansiering. Alle rettighetshavere er ivaretatt gjennom Tono og plateselskapene. Alle som bruker Musicnodes blir en del av verdikjeden, og belønnes for den distribusjonen man skaper for den musikken man bruker.

Her er litt om Musicnodes, skrevet av skaperne selv:

1.Hva er en node?

En node er en musikkspiller (widget), som kan deles og publiseres på nettsteder, blogger og gjennom sosiale medier.

2. Hvordan dele musikk?

Alle kan dele musikk med Musicnodes, du trenger ikke en gang være registert. Søk fram musikken du vil dele, klikk på “Del / publiser” slik at du får opp en side som viser noden. Herfra kan du dele musikken til blant annet Twitter og Facebook.

3. Hvordan publisere musikk på en nettside eller blogg?

Når du er logget på som registrert bruker kan du søke fram musikken du vil dele. Klikk da på “Del / publiser” slik at du får opp en side som viser noden. Her vil du finne en embed kode (i html-format) som kan kopieres og brukes der du ønsker å publisere musikken. Koden legges da inn på nettsiden din via publiseringsløsningen eller bloggverktøyet du benytter.

4. Hvordan tjene penger på musikken?

Registrer deg gratis som bruker på Musicnodes så kan du lage musikknoder og dele og publisere disse. Du vil da bli en del av verdikjeden for den musikken du bruker og sprer, og vil tjene på alle reklamefinansierte avspillinger og salg. Tjenesten har ikke åpnet all musikk for betalte avspillinger enda, men vi åpner fortløpende større og større deler av katalogen. Du vil også tjene penger hvis noen deler eller bruker en node du har laget videre. Hver avspilling teller! Lykke til!

Prøv det, du også. Det er flott å dele musikk på bloggen, lovlig.

Share:
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Nina C.

  Smart ting da=)skal teste ut dette.:)
  takk for tipset!

  10. mars 2011 at 1:09 am Reply
 • Naitzel

  To nyttige tips til tjenester du har kommet med i dag, Caroline! Fortsett slik :D Det virker som både forfatter og lesere får ny gnist med nytt design :)

  10. mars 2011 at 4:04 am Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!