Into The Wild

22. mars 2011

Som mange av dere sikkert vet har jeg en filmblogg som heter Magisk Tryllestøv. Vel, jeg ble lei av å poste et innlegg for hver film jeg ser. Derfor har jeg bestemt meg for at jeg fra nå av skriver de beste filmene jeg ser her på bloggen, i stedet for å skrive om alle på filmbloggen. Så vet dere det.

Men over til den filmen jeg nå skal snakke om, som er en av mine ynglingsfilmer gjennom tidene. Kanskje det faktisk ér ynglingsfilmen min. Den heter Into The Wild. Filmen er fra 2007, og er basert på en sann historie om livet til Christopher McCandless (som dere ser på bildet øverst i dette innlegget). Her er litt info hentet fra Wikipedia:

Christopher Johnson McCandless (født 12. februar 1968 i El Segundo i California, død medio august 1992 på Stampede Trail i Alaska) var en amerikansk vandrer som tok navnet Alexander Supertramp. Han vandret inn i villmarken i Alaska med lite mat og utstyr for å bo en periode i ensomhet. Nesten fire måneder senere døde han av sult nær Denali National Park and Preserve.

Forfatteren Jon Krakauer ble inspirert av detaljene i hans historie og ga ut boken Into the Wild i 1996. I 2007 regisserte Sean Penn en film med samme navn med Emile Hirsch som McCandless.

Dette er absolutt en utrolig vakker, sterk og rørende film som alle burde se. Følelsen man sitter igjen med etter å ha sett filmen er livsglede, og et ønske om å leve som man selv vel – ikke som andre vil du skal leve. Emile Hirsch er dessuten utrolig troverdig i sin fremstilling av McCandless. Filmmusikken er også et kunststykke selv, laget av Eddie Vedder. Se denne, du vil aldri angre. Og spesielt fantastisk er det at det har skjedd i virkeligheten at en ung mann ønsket seg vekk fra samfunnets mas og nøt livet. Som Eddie Vedder som godt beskriver i en av sangene til filmen:

Society, you’re a crazy breed.
I hope you’re not lonely, without me.

Society, crazy indeed…
I hope you’re not lonely, without me.

Society, have mercy on me.
I hope you’re not angry, if I disagree.

Share:
Previous Post Next Post

7 Comments

 • Heidi

  Jeg er enig i at dette er en veldig fin film!

  22. mars 2011 at 1:00 am Reply
 • bente

  Takk for filmtips! Denne tror jeg faktisk vi har liggende uten at jeg har sett den. Kanskje det blir kveldens plan :)

  22. mars 2011 at 11:13 am Reply
 • Linda

  Takk for tipset! :) May have to see that one!

  22. mars 2011 at 9:20 pm Reply
 • Tirill

  Tusen takk for hyggelig kommentar!
  Jeg kunne sagt det samme til deg. Kommer garantert tilbake hit.
  :)

  23. mars 2011 at 7:50 pm Reply
 • :)

  Helt enig. dette er en konge bra film!!

  27. mars 2011 at 2:38 pm Reply
 • Naitzel

  Liker denne filmen! Anbefaler også at du ser dokumentaren «The Call of the Wild» der Ron Lamothe oppsøker stedene Christopher (eller Alexander) oppholdt seg. Den ble laget samtidig som Sean Penn laget sin film. Og den har en interessant og litt skummel slutt som jeg fikk frysninger av!

  27. mars 2011 at 6:02 pm Reply
  • Caroline

   Spennende! Det burde jeg jo sjekke ut! Takk for tips!

   27. mars 2011 at 11:28 pm Reply

  Jeg blir superglad for en kommentar!