Glød

9. januar 2011

Du løper nedover den lange veien.

Høye, store furutrær vokser opp på hver side av veien. Nesten så de dekker solen. Men de dekker den ikke helt, man kan fremdeles se noen lysstriper trenge seg igjennom de tykke grenene. Du løper vekk fra veien, inn i skogen. Luften lukter sommer, og er vennlig mot ansiktet ditt. Du løper så fort, så fort. Nesten som du flyr. Plutselig snubler du i en rot og ruller nedover i en bakke. Ved foten av bakken ligger det et lite tjern. Du ruller ut i tjernet.

Tiden står stille under vannet.

Du ser små, merkelige fisker kikke nysgjerrig på deg. Solen som gir vannet et magisk lys. Du puster, under vann. Og det lyder en vakker melodi. Den fyller sinnet ditt med lykkelige minner. Du smiler, under vann. Så kryper du på land. Der ligger en stor tiger. En hvit tiger. Den er rolig og vakker. Du legger deg inntil den, den er varm.

Himmelen blir fylt av tusen millioner stjerner.

Tigeren forteller deg om alle krigene den har kjempet. Og om mannen i månen. Du forteller den om det hemmelig rommet i pulten din på skolen. Der du har lagt alle de magiske steinene du har funnet i skogen. De som lyser, de som har forskjellige farger og de som glitrer. Også sovner du, ved tigerens side, ved tjernet.

Skulle ønske jeg var barn igjen.

+ Where the Wild Things Are Motion Picture Soundtrack: Original Songs by Karen O and The Kids

Share:
Previous Post Next Post

6 Comments

 • Astrid

  Deilig innlegg på en ellers ganske tørr søndags formiddag. Thanks for brightening my day! :)

  9. januar 2011 at 11:15 am Reply
 • speilvendt

  Elsker det!! Rett og slett.

  9. januar 2011 at 1:03 pm Reply
 • Åshild

  Ååå, for et fint innlegg! Du er så flink til å skrive, Caroline! Husker da jeg var yngre og alle slike ting kunne skje. Where The Wild Things Are er slik en fin film til å minne oss på den tiden. Elsker den!

  9. januar 2011 at 5:32 pm Reply
 • liseliten

  Drømmende og vakkert. Skulle ofte ønske jeg var liten igjen, jeg også, bare en liten stund.

  9. januar 2011 at 6:00 pm Reply
 • Dorthea

  Vakkert <3

  9. januar 2011 at 6:58 pm Reply
 • Elin

  Dette var et fint innlegg, Caroline! :) Mere slikt!

  14. januar 2011 at 10:48 pm Reply
 • Jeg blir superglad for en kommentar!